odeon.hu    odeonlloyd.com    puskinteka.blogspot.com
FŐOLDALHÍREKMEGJELENÉSKATALÓGUSBOLTFÓRUM
Eseménynapló Megkérdeztük TV ajánló Trailer MOZITUDOR Lapozó Box-office Link Képregény
UNDERG 14h-


HÍREK
Cannes - A japán Kore-eda Hirokazu filmje kapta az Arany Pálmát
Cannes - A magyar versenyfilm nyerte a kritikusok különdíját
A Nem vagyok boszorkány nyerte a 25. Titanic Nemzetközi Filmfesztivált
Zenei és magyar vonatkozású filmek a 25. Titanicon
A Tűzgyűrű: Lázadás ledöntötte a Fekete Párducot az észak-amerikai kasszasikerlista éléről
JÁTSZ/MAN
Catwoman
A HONLAP IZÉJE
A honlap romkom-mestere
MEGKÉRDEZTÜK
\"Elég valószínűtlennek tűnt, hogy Hollywood megvenné valamelyik történetemet!\"
MOLY
Kizökkent idő
Megkérdeztük  
„Lúzer kissrác voltam…”
2009. április 9. | 01:04

(folytatás)

Hékás: Hogyan tovább?
 
K: Aztán következett egy „gyerekszínjátszós” időszak, ami négy évig tartott. Autóval bejártuk az egész országot, megismertem egy csomó embert és megtanultam a „hatás törvényét” - ahogy Moliere mondja. Vagyis, hogy hogyan kell egy szekérnyi gyereket megnevettetni. Persze ezek a törvények ugyanúgy érvényesek a felnőtt színjátszásra is. Ha nagy gázban vagyok, akkor próbálgatom és általában bejön. Egyszóval jó volt. Tanulságos. De beleuntam.
 
H: Főiskola? 

K: Háromszor próbáltam meg. Először az elsőn, majd a másodikon, és végül a harmadik rostán estem ki. Az első alkalommal szinte semennyire nem készültem fel, és ez szemet is szúrt az aktuális vizsgabiztosnak, Kerényi Imrének, aki a versek és a monológok után arra kért, hogy charlston zenére ritmikus sportgimnasztikázzak. Persze nekem se kellett több és impróztam egy kis kozák táncot, amit úgy fejeztem be, hogy terpeszugrásban próbáltam megérinteni a lábfejeimet, de azt hiszem, nem vette a lapot. 
 
H: Csalódott voltál?
 
K: Nem, hiszen tisztában voltam vele, hogy nem készültem fel, de ennek ellenére, valahogy „megmérgeződtem” a felvételizéssel és gondoltam, nincs semmi veszve. Tudtam, hogy vannak Pesten mindenféle színházi stúdiók. Felhívtam a Bárka Színházat, de ott éppen nem volt felvétel, viszont az Új Színházban és az akkori Nemzetiben – ma Pesti Magyar Színház – igen. Mindkét helyre jelentkeztem és végül a „Nemzeti Színiakadémiára” fel is vettek.
 
H: Gondolom, fel kellett költözni Budapestre.
 
K: Igen, és egyáltalán nem volt könnyű megszokni az ittlétet. Ráadásul fura volt hirtelen belecsöppenni a profi színházi létbe. Szorongva mentünk be a színészbüfébe, már ha volt bátorságunk, de ha egyszerűen csak csámborogtál az épületben, akkor is olyan emberekbe botlottál, mint Béres Ilona, Szakácsi Sándor, Agárdi Gábor, illetve akkor még élt a Sinkovits Imre bácsi is. Egyszóval olyan színészek kerültek karnyújtásnyi távolságra, akiket gyerekkorod óta tisztelsz.
 
H: De most már nem remeg a térded?
 
K: Nem, de időnként még vannak kikacsintásaim. Néhány napja a Fekete Pétert játszottuk a Vidám Színpadon – aminek a Básti Juli az egyik főszereplője – és vártam a jelenésemre a takarásban. Ültem – velem szemben Básti Juli, aki szintén a végszóra várt – és eszembe jutott, hogy: „Te jó ég! Ez a nő az évszázad Másája! És itt ül tőlem két méterre!”. Szóval még mindig hátborzongató, de jó érzés.
 
H: Hogy csöppentél Teába?
 
K: Egy reklámfilm válogatáson Orbán Andrea – aki a Herendi Gábor főmunkatársa – odajött hozzám, hogy indul majd valami vígjátéksorozat és szeretné, ha elmennék arra a válogatásra is. Behívtak, felolvastattak egy szöveget, ennyi. Ez volt nyár elején, aztán sokáig nem történt semmi, de nyár végén megint hívtak és kiderült, hogy esélyes vagyok az egyik főszerepre.
Azért – ahogy az lenni szokott – volt még néhány casting, de egyszer, teljesen váratlanul, azt mondták hatunknak, hogy mi vagyunk a Tea c. vígjátéksorozat szereplői. Mi pedig csak mosolyogtunk és nem igazán hittük el, egészen addig a pillanatig, míg egy szép napon beültettek egy E kategóriás, fekete bőrüléses Mercedesbe és kivittek minket a budaörsi stúdióba, ahol fel volt építve egy komplett teázó. És akkor azt gondoltuk, hogy: „Hoppá!”.
Két hét rettenetesen felpörgetett forgatás következett.
 
H: Ez alatt hány epizódot vettetek fel?
 
K: Tizennégyet. Napi egy adás volt a penzum. Megfeszített munka volt, de nagyon élveztem.
Az utolsó forgatási napra esett az első rész sugárzása, úgyhogy a forgatás után mindenki hazaszaladt, tisztába tette magát, és egy budai vendéglőben néztük végig kéz a kézben, mert még akkor sem nagyon hittük el. Aztán letelt a 20 perc és következett a mámor.
 
H: Nagyon megváltoztatta az életed?
 
K: Anyagilag mindenféleképpen. De azt hiszem, rám fért, mert akkoriban már „nagyon éhes voltam”. Persze nem túl sok maradt abból a tetemes mennyiségű pénzből, mert két kézzel szórtam, gondolván a Tea majd évekig műsoron lesz.
 
H: Ugrunk egy nagyot, jó?
 
K: Jó!
 
H: A Vidám színpad műsorát nézve, gyakorlatilag minden előadásban benne vagy. Úgy tűnik, nagyon szeretnek Téged.
 
K: Hát remélem.
 
H: Emellett a tempó mellett milyen az, amikor van egy szabadnapod?       
 
K: Szeptemberben előfordult ilyen, és ilyenkor általában nem tudok magammal mit kezdeni. Mert a színház minden percedet beosztja. Elsősorban a PRÓBATÁBLA létezik, és ahhoz képest alakul minden. Ha ez valamilyen oknál fogva megszűnik, akkor nem tudok magammal mit kezdeni. De minden panaszkodáson és nyafogáson túl, mázlistának érzem magam és valljuk be, ehhez a szakmához kell egy jó adag mázli…
 
 
Kornélt a Vidám Színpadon az Ahogy tetszik, a Makrancos hölgy, a Figaro házassága, a Sok hűhó semmiért, a Tévedések vígjátéka, valamint az … És már senki sem! Azaz tíz kicsi néger című előadásokban láthatjátok!

Érdemes!
            



További ajánlatunk
"Elég valószínűtlennek tűnt, hogy Hollywood megvenné valamelyik történetemet!"
2012. december 28. | 16:12

December 20-tól játsszák a magyar mozik a Pi élete című filmet. A The Times a film alapjául szolgáló regény írójával, Yann Martellel beszélgetett. A sikerkönyv írója elmeséli, hogyan lett regényéből az év egyik legjobb filmje úgy, hogy senki sem tett volna nagy téteket annak elkészülésére.
"Ez a legrémisztőbb svéd termék az ABBA óta"
2010. július 19. | 16:07

Július 8-án került a magyar mozikba A tetovált lány című film, amely Stieg Larsson Milennium-trilógiájának első kötetéből készült. Svédorszégban időközben elkészült a másik két kötet filmváltozata is, amerikában pedig már a remake-et tervezik. A rednezővel, a dán Niels Arden Oprevvel az RTÉ Ten munkatársa, Harry Guerin beszélgetett.
"Egyből a gyerekkori emlékeim jutottak eszembe"
2009. július 18. | 15:07

Július 2-án mutatták be a magyar mozik a svéd Tomas Alfredson Engedj be! című filmjét, melyet a magyra közönség már láthatot a tavalyi Titanic filmfesztiválon, és mely elkészülte óta több mint félszáz díjat nyert, szerte a világon. Az eredeti könyvből, John Ajvide Lindqvist nemsokára magyarul is olvasható regényéből hamarosan amerikai feldolgozás is készül, melyet a Cloverfield rendezője, Matt Reeves jegyez majd. A svéd direktorral az IFC.com munkatársa, Aaron Hillis készített interjút.
"A történetet a mélyben élők nézőpontjából meséljük el, nem a csúcson elhelyezkedőkéből"
2009. április 21. | 22:04

Április 9-tól látható a magyar mozikban Matteo Garrone számtalan díjat nyert filmje, a Gomorra. A Roberto Saviano azonos című, és nálunk is megjelent könyve alapján készült film a nápolyi alvilág bugyraiba vezet minket,nyers és kíméletlen hitelességgel. A rendezővel az Ioncinema munkatársa, Benjamin Crossley-Marra készített interjút tavaly októberben a New York-i Filmfesztiválon, a film amerikai bemutatója alkalmából.
"Aloysius nővér nem a papokkal harcol, hanem a jövővel"
2009. április 9. | 01:04

Március 19-én mutatták be a magyra mozik a Kétely című filmet, melyet idén 5 Oscar-díjra jelöltek, a négy színészi kategória mellett a legjobb adaptált forgatókönyvért is. John Patrick Shanley saját korábbi színdarabjából írta a forgatókönyvet, és rendezte meg a filmet - Shanley egyébként utoljára 1990-ben rendezett filmet, a Joe és a vulkánt. Az író-rendezővel az IFC.com munkatársa, Stephen Saito készített rövid interjút.
  archívum
A titokzatos szerető


Pompeji


A plebejus herceg


Műkincsvadászok


Maisie tudja




SZAVAZÁS
A legjobb film Oscarjára jelölt, és a magyar mozikban bemutatott hét film közül melyiknek adtad volna a díjat?
Amerikai mesterlövész
Birdman avagy (A mellőzés meglepő ereje)
A Grand Budapest Hotel
Kódjátszma
A mindenség elmélete
Sráckor
Whiplash
ARCHÍVUM


Kiemelt támogatónk a Nemzeti Kulturális Alapprogram

Partnereink