odeon.hu    odeonlloyd.com    puskinteka.blogspot.com
FŐOLDALHÍREKMEGJELENÉSKATALÓGUSBOLTFÓRUM
Eseménynapló Megkérdeztük TV ajánló Trailer MOZITUDOR Lapozó Box-office Link Képregény
UNDERG 14h-


HÍREK
Cannes - A japán Kore-eda Hirokazu filmje kapta az Arany Pálmát
Cannes - A magyar versenyfilm nyerte a kritikusok különdíját
A Nem vagyok boszorkány nyerte a 25. Titanic Nemzetközi Filmfesztivált
Zenei és magyar vonatkozású filmek a 25. Titanicon
A Tűzgyűrű: Lázadás ledöntötte a Fekete Párducot az észak-amerikai kasszasikerlista éléről
JÁTSZ/MAN
Catwoman
A HONLAP IZÉJE
A honlap romkom-mestere
MEGKÉRDEZTÜK
\"Elég valószínűtlennek tűnt, hogy Hollywood megvenné valamelyik történetemet!\"
MOLY
Kizökkent idő
Megkérdeztük  
"Elég valószínűtlennek tűnt, hogy Hollywood megvenné valamelyik történetemet!"
2012. december 28. | 16:12

December 20-tól játsszák a magyar mozik a Pi élete című filmet. A The Times a film alapjául szolgáló regény írójával, Yann Martellel beszélgetett. A sikerkönyv írója elmeséli, hogyan lett regényéből az év egyik legjobb filmje úgy, hogy senki sem tett volna nagy téteket annak elkészülésére.
"Ez a legrémisztőbb svéd termék az ABBA óta"
2010. július 19. | 16:07

Július 8-án került a magyar mozikba A tetovált lány című film, amely Stieg Larsson Milennium-trilógiájának első kötetéből készült. Svédorszégban időközben elkészült a másik két kötet filmváltozata is, amerikában pedig már a remake-et tervezik. A rednezővel, a dán Niels Arden Oprevvel az RTÉ Ten munkatársa, Harry Guerin beszélgetett.
"Egyből a gyerekkori emlékeim jutottak eszembe"
2009. július 18. | 15:07

Július 2-án mutatták be a magyar mozik a svéd Tomas Alfredson Engedj be! című filmjét, melyet a magyra közönség már láthatot a tavalyi Titanic filmfesztiválon, és mely elkészülte óta több mint félszáz díjat nyert, szerte a világon. Az eredeti könyvből, John Ajvide Lindqvist nemsokára magyarul is olvasható regényéből hamarosan amerikai feldolgozás is készül, melyet a Cloverfield rendezője, Matt Reeves jegyez majd. A svéd direktorral az IFC.com munkatársa, Aaron Hillis készített interjút.
"A történetet a mélyben élők nézőpontjából meséljük el, nem a csúcson elhelyezkedőkéből"
2009. április 21. | 22:04

Április 9-tól látható a magyar mozikban Matteo Garrone számtalan díjat nyert filmje, a Gomorra. A Roberto Saviano azonos című, és nálunk is megjelent könyve alapján készült film a nápolyi alvilág bugyraiba vezet minket,nyers és kíméletlen hitelességgel. A rendezővel az Ioncinema munkatársa, Benjamin Crossley-Marra készített interjút tavaly októberben a New York-i Filmfesztiválon, a film amerikai bemutatója alkalmából.
"Aloysius nővér nem a papokkal harcol, hanem a jövővel"
2009. április 9. | 01:04

Március 19-én mutatták be a magyra mozik a Kétely című filmet, melyet idén 5 Oscar-díjra jelöltek, a négy színészi kategória mellett a legjobb adaptált forgatókönyvért is. John Patrick Shanley saját korábbi színdarabjából írta a forgatókönyvet, és rendezte meg a filmet - Shanley egyébként utoljára 1990-ben rendezett filmet, a Joe és a vulkánt. Az író-rendezővel az IFC.com munkatársa, Stephen Saito készített rövid interjút.
"Nem is arról van szó, hogy mit tudtam meg Mumbairól, hanem inkább arról, hogy mit tudtam meg saját magamról"
2009. március 11. | 14:03

Február 19-én mutatták be a magyar mozik Danny Boyle Gettó milliomos - Slumdog Millionaire című filmjét, mely néhány nappal később 8 Oscar-díjat, köztülk a legjobb filmnek és a legjobb rendezőnek járót is elnyerte. A direktoral a Cinematical tavaly novemberben, még a film hivatalos bemutatója előtt, egy fesztiválon készített interjút.
"Pontosan annak tartották, aminek én is szántam: egy nagyon személyes, önéletrajzi alapkon nyugvó filmnek"
2009. január 21. | 01:01

Január 1-től játsszák Magyarországon az izraeli Ari Folman animációs dokumentumfilmjét, a Libanoni keringőt, mely számtalan díja mellett legutóbb elnyerte a legjobb idegennyelvű filmnek járó Arany Glóbuszt is. A rendezővel az Orange.co.uk munkatársa, Darren Lee beszélgetett a műfajról, a múltról, a történelemről - és a német pornófilmek szerepéről.
"Csak az számít igazán, hogy azokkal legyél, akiket szeretsz, és akik téged is viszontszeretnek"
2009. január 21. | 01:01

December 25-étől játsszák a magyar mozik is az ausztrál Baz Luhrmann negyedik játékfilmjét, melynek címéül szülőföldjét választotta. A rendezővel a ComingSoon munkatársa, Heather Newgen készített interjút.
"Hiszek abban, hogy az emberek létrehozhatják és megteremthetik a saját szórakozásukat"
2008. november 10. | 01:11

Október 23-án került a magyar mozikba Michel Gondry Tekerd vissza, haver! című vígjátéka. A rendezővel a Cinematical újságírója, James Rocchi készített interjút idén januárban a Sundance fesztiválon, néhány héttel az amerikai premier előtt.
"A történet jelentős része azt vizsgálja, milyen hatással van az erőszak az emberekre"
2008. október 17. | 00:10

Október 16-tól látható a magyar mozikban az Odeon legújabb bemutatója, John Hillcoat 2005-ös Az ajánlat (The Proposition) című westernje. A brit Future Movies oldal a rendező Hillcoat-tal és a forgatókönyvet író Nick Cave-vel készített interjút.
"Pontosan ezt akartuk tenni: fogni egy klisét, és a visszájára fordítani"
2008. szeptember 19. | 00:09

Augusztus 28-tól játsszák a budapesti mozik, így mi, az Odeon-Lloyd is a norvég Joachim Trier Szerzők című filmjét. A rendezővel az amerikai Cinematical munkatársa készített interjút, nem sokkal a mű amerikai mozibemutatója előtt.
"Számomra mind a két Hellboy-film részben önéletrajzi ihletettségű"
2008. augusztus 29. | 13:08

Augusztus 21-től játsszák a magyar mozik Guillermo Del Toro filmjét, a tavaly Magyarországon forgatott Hellboy 2-t. A mexikói rendezővel a MoviesOnline munkatársa, Sheila Roberts készített interjút.
"Harvey Dent alkotja a cselekmény érzelmi ívét, az ő sorsa, az ő tragédiája adja a történet igazi ívét"
2008. augusztus 21. | 02:08

Augusztus 7-től látható a magyar mozikban a világon a rekordokat sorra döntögető Batman-folytatás, A sötét lovag. A rendezővel , Christopher Nolan-nel a Dark Horizons munkatársa készített interjút.
"Elizabeth szerepét leginkább Norah-ból, az ő szellemiségéből és karakteréből merítve alkottam meg"
2008. július 22. | 15:07

Július 3-ától játsszák a magyarországi mozik a távol-keleti rendező, Wong Kar-wai első angol nyelvű és Amerikában forgatott filmjét, a My Bluberry Nights-ot. A direktorral az IFC.com munkatársa, Aaron Hillis készített interjút.
"A film és a zenéje nagyon jól kiegészítik egymást"
2008. június 27. | 21:06

Június 12-től játsszák a magyar mozik az Egyszer című filmet, mely bátor és egyedülálló módon nyúl hozzá a musical műfajához. Az idén a legjobb betétdal Oscar-díját elnyert produkció rendezőjével, John Carney-vel a ComingSoon.net munkatársa még a Sundance Filmfesztiválo
"Bruges beleírta saját magát ebbe a történetbe"
2008. június 16. | 01:06

Május 29-től játsszák a magyar mozik az angol Martin McDonagh első nagyjátékfilmjét, az idei Sundance Fesztiválon díjjal jutalmazott Erőszakik című gengszter-vígjátékot. A Six Shooter című rövidfilmjéért Oscar-díjat kapott rendezővel az Indie WIRE munkatársa beszélgetett.
"Sally kezdetben nem túlzottan szerethető figura, de aztán elkezded megérteni őt"
2008. május 26. | 00:05

Május 15-től vetítik a magyar mozik Stephan Ruzowitzky filmjét, az idén a legjobb idegennyelvű film Oscar-díját elnyert Pénzhamisítókat. A rendezővel az IndieWIRE munkatársa, Howard Feinstein készített rövid interjút.
"Ez a western inkább olyan, mint egy görög átok"
2008. március 13. | 23:03

Február 28-án került a magyar mozikba a Chopper ausztrál rendezőjének, Andrew Dominik-nak első amerikai rendezése, a már címében különlegességet ígérő Jesse James meggyilkolása, a tettes a gyáva Robert Ford című western. A direktorral a Filmmaker munkatársa, Nick Dawson készített interjút.
"A könyv érzékenyen nyúlt az akkor engem érdeklő témákhoz, beleértve a történetmesélés módját és a happy end kérdését"
2008. február 5. | 01:02

Január 31-én került a magyar mozikba az idei Oscar egyik nagy esélyese, az eddig is számtalan díjat begyűjtött Vágy és vezeklés. A második játékfilmjét rendező, 35 éves Joe Wright-tal a ComingSoon munkatársa, Edward Douglas készített interjút.
"Azt hiszem, ez megerősíti a jóságot az emberekben, ráadásul az kifejezetten ritka, hogy mindezt ilyen kellemes módon teszi"
2008. január 7. | 00:01

Január 3-tól játsszák a budapesti mozik (köztük az Odeon-Lloyd is) a korábbi reklámfilmes, Craig Gillespie bemutatkozó rendezését, a Plasztik szerelem című vígjátékot. A direktorral a MoviesOnlie munkatársa, Ryan Stewart készített interjút.
"Csak egy nőben van meg mindaz a biztos és határozott erény, amire ennek a karakternek szüksége volt"
2007. december 10. | 02:12

November végén mutatta be mozink, az Odeon-Lloyd a koreai Park Chan-wook bosszútrilógiájának nyitó és záró darabját, A bosszú urát, illetve a bosszú asszonyát. A Suicide Girls munkatársa, Daniel Robert Epstein utóbbi film amerikai premierje után beszélgetett a rendezővel.
"Noha soha nem láthatjuk Bourne-t direkt módon moralizálni, ő mégis határozottan morális karakter"
2007. november 8. | 01:11

Október 25-től vetítik a magyar mozik a Bourne-trilógia záródarabját, melyben Paul Greengrass másodszor rendezi Matt Damon-t. A rendezővel a MoviesOnline munkatársa, Sheila Roberts készített interjút.
"Ha valaki visszafogja magát, és a PG-13-as korhatárra hajt, az azt jelenti, hogy ez nem is zombifilm"
2007. október 3. | 02:10

Szeptember 27-én került a magyar mozikba Robert Rodriguez grindhouse-filmje, a Terrorbolygó. A rendezővel még az áprilisi amerikai premier előtt készített interjút a MoviesOnline munkatársa.
"A legtöbb esetben azért kezdek bele valamibe, mert megtetszik egy karakter"
2007. szeptember 19. | 02:09

Szeptember 13-án került a magyar mozikba az eddig forgatókönyvíróként dolgozó Scott Frank első rendezése, a Kulcsfigura. A Cinematical direktori debütálásáról kérdezte az Oscar-jelölt filmest.
"Úgy érzem, minden tőlem telhetőt megtettem, hogy a Pokoljárás-ban kinyissak bizonyos ajtókat"
2007. augusztus 31. | 19:08

Augusztus 30-tól látható az Odeon-Lloyd-ban az Odeon legújabb filmje, a Pokoljárás. A belga rendezővel, Fabrice Du Welz-cel a beszédes nevű angol honlap, az Eat My Brains! munkatársa készített interjút.
"A Vaskabátok egyfelől nagyon is angol, másfelől viszont próbál nagyon amerikai is lenni"
2007. július 8. | 23:07

Június 21-én érkezett a magyra mozikba a Haláli hullák alkotóinak új filmje, a Vaskabátok, melyben a zsaru- és akciófilmekelé tartanak görbe tükröt. A rendező Edgar Wright-tal az About.com munkatársa, Fred Topel beszélgetett.
"Akármit is tett ez az ember, nyilvánvaló, hogy mindenért megfizetett, amikor a sors a nyomába eresztette Robert Graysmith-et"
2007. június 14. | 19:06

Június 7-től játsszák a magyar mozik David Fincher legújabb rendezését, a megtörtént eseményeket feldolgozó Zodiákus című filmet. Az 5 éves szünet után jelentkező direktorral az IndieLondon site-ja közölt interjút.
"Elsősorban a britek akkori viselkedése miatt nem tudunk minderről semmit"
2007. május 29. | 03:05

Múlt héten került a magyar mozikba a tavalyi Arany Pálma-díjas Felkavar a szél, melyben Ken Loach az Ír függetlenségi háború kitöréséről mesél. A rendezővel, valamint a forgatókönyvíróval, Paul Laverty-vel az abc.net munkatársa, David Stratton készített valóban rövid interjút.
"Nagyon fontos volt, hogy úgy érezd, Stephan álmában vagy, nem pedig a rendezőében"
2007. május 3. | 00:05

Múlt héten került a magyra mozikba az egy makulátlan elme örök ragyogása rendezőjének, Michel Gondry-nak harmadik játékfilmje, Az álom tudománya. Ennek alkalmából a cineCon munkatársa készített a direktorral rövid interjút.
"A mi Aminunk egy jó példája annak a hazugságnak, amit egy nagyobb igazság érdekében mondunk el"
2007. április 7. | 15:04

Csütörtökön került a magyar mozikba Az utolsó skót király című film, melynek főszereplője, Forest Whitaker az idei díjkiosztók szinte mindegyikéről (így a Golden Globe-ról és az Oscar-ról is) hazavihette a legjobb színésznek járó elismerést. A mű rendezőjével, a dokumentumfilmek világából érkezett Kevin Macdonald-dal Adrian Hennigan, a BBC munkatársa beszélgetett.
"Ez a film egyedülálló, mert tele van szeretettel, az elejétől a legvégéig"
2007. március 18. | 15:03

Múlt héten került mozikba a mexikói Guillermo del Toro-nak egy kisebb hollywoodi kitérő után újból hazájában forgatott "felnőtt meséje", az A faun labirintusa. A 3 Oscar-díjat nyert film direktorával Emmanuel Itier, az iFMagazine munkatársa beszélgetett.
"Megijedtek egy olyan filmtől, amelyben Lenin, Brecht és Beethoven kerül szóba"
2007. február 27. | 01:02

A vasárnap este lezajlott Oscar-átadás talán legnagyobb meglepetése volt, amikor a legjobb idegennyelvű filnnek járó díjat nem Guillermo del Toro-tól A faun labirintusa, hanem a német Florian Henckel von Donnersmarck a Stasi-közelmúlttal foglalkozó műve, A mások élete kapta meg. Az indieWire munkatársának adott interjújában a rendező mesél pályájáról, a film készítéséről és az őt ért hatásokról is.
"Számomra a trilógia esetében sokkal fontosabb a témabeli hasonlóság, mint a formai"
2007. február 13. | 02:02

Múlt héten került a magyar mozikba a mexikói Aljandro Gonzalez Inárritu számtalan díjjal jutalmazott (és 7 Oscar-díjra jelölt) filmje, a Babel. Az IGN FilmForce munkatársa beszélgetett a rendezővel, aki ezt a művét úgy tekinti, mint a Korcs szerelmekkel és a 21 grammal megkezdett trilógia záródarabját.
"Ilyet még egész egyszerűen senki nem mert csinálni"
2007. január 23. | 20:01

A múlt héten került a magyar mozikba Stephen Frears szatírája, A Királynő, mely a Diana halála és temetése között eltelt egy hét történéseit vizsgálja, pontosabban azt, hogyan próbálta azt meg kezelni a királyi család, illetve a frissen beiktatott Tony Blair miniszterelnök. A 6 Oscar-díjra jelölt film rendezőjével a ComingSoon.net munkatársa beszélgetett.
"A legfontosabb, hogy egy lenyűgöző történetet alkoss"
2007. január 9. | 03:01

December utolsó napjaiban került a magyar mozikba Mel Gibson hatalmas várakozással fogadott filmje, az Apocalypto. Nem sokkal a mű amerikai premierje után ült le a rendezővel a ComingSoon.net munkatársa.
"A szó nemes értelmében elégtételt veszek ezekért az emberekért"
2006. december 26. | 21:12

Majd' egy éves késéssel került a hazai mozikba Christian Carion filmje, az I. világháború idején játszódó Fegyverszünet karácsonyra. Az Oscar-díjra jelölt mű rendezőjével a Cineuropa.org munkatársa készített rövid interjút.
"A leglényegesebb az, hogy sokkal de sokkal emberibb, mint bármelyik korábbi kalandban"
2006. december 18. | 01:12

Az ötéves szünet után folytatódó Bond-sorozat új főszereplőt és stílust kapott, viszont a rendezői székben helyet foglaló Martin Campbell már tapasztaltnak mondható: ő avatta be az előző 007-est, Pierce Brosnan-t is az Aranyszemben. Campbell-lel a Movieweb minkatársa készített interjút.
"Ez az egész csak a szerencse műve"
2006. december 6. | 13:12

Múlt héten került mozikba Woody Allen idei filmje, a Füles, melyet előző rendezéséhez, a Match Pint-hoz hasonlóan ezúttal is New York-tól távol, Angliában forgatott. A Miami Herald munkatársa, Rene Rodriguez készített interjút a 71 éves direktorral.
"Akármi is történik, hiszek abban, hogy az élet ajándék"
2006. október 27. | 02:10

Radu Mihaileanu 7 évvel a nagysikerű Életvonat után rendezett újból: az Élj és boldogulj! a 80-as években játszódik és egy afrikai kisfiú története, aki - édesanyja tanácsára - magát zsidó vallásúnak adja ki, hogy így Izraelbe juthasson, és ezáltal elmenekülhessen a hazájában tomboló háborúk és éhínség elől. A rendezővel a Cineuropa munkatársa, Fabien Lemercier beszélgetett.
"Burt Munro barátságossága és nyitottsága volt a legvonzóbb a számomra, ezért készítettem el róla ezt a filmet"
2006. október 9. | 00:10

A héten került mozikba Roger Donaldson (Bounty, tizenhárom nap, Beavatás) megtörtént eseményeken alapuló kiváló filmje, a világ legyorsabb Indiánja, Anthony Hopkins főszereplésével. Ennek alkalmából beszélgetett a direktorral Carlo Cavagna, az aboutfilm.com újságírója.
"A film szembemegy a thriller klasszikus műfaji jellemzőivel, inkább egy karakter-tanulmány"
2006. október 4. | 01:10

A múlt héten került mozikba Fabian Bielinsky argentin rendező második - és egyben sajnos utolsó - műve, az Aura, mely egészen biztosan helyet kap az idei év legjobb filmjei között. A direktorral a Raices del cine munkatársa, Amadeo Lukas beszélgetett.
"Egyfajta filmes Rorschach-teszt, hogy elgondolkozz magadról, és azokról a témákról, amiket felvetettünk a műben"
2006. szeptember 27. | 03:09

A múlt héten került mozikba a meglehetősen kényes témákat érintő Cukorfalat című film. A cinematical.com munkatársa, Jette Kernion ez alkalomból beszélgetett a forgatóknyvíróval, Brian Nelson-nal, valamint a rendezővel, David Slade-del. (SPOILER-VESZÉLY! - Az interjúban olyan mondatok is elhangzanak, melyek azoknak, akik még nem látták a filmet, esetleg fellebbentik a fátylat egyes fordulatokról.)
"A sorozat volt az alap, de egy nagyon is mai nézőpontból közelítettük meg, és a maga valóságában, függetlenül áll"
2006. augusztus 27. | 13:08

A héten került mozikba Michael Mann rendezésében a Miami Vice, mely a 80-as évek kultusz-sorozatát gondolja újra játékfilmes formában. Paul Fischer, a Dark Horizons munkatársa egy sajtótájékoztatón találkozott a rendezővel, valamint a főszereplőkkel, Jamie Foxx-szal, Colin Farrell-lel és Naomie Harris-szel.
"Nem tudom bizonyítani, hogy nem így történt, de én magam biztos vagyok benne"
2006. augusztus 21. | 22:08

A múlt héten került mozikba a Véres vasárnap és a Bourne-csapda rendezőjének, Paul Greengrass-nek legújabb filmje, a United 93-as, mely már most biztosan az év egyik legjobb művének tekinthető. A rendezővel az Indie London munkatársa, Rob Carnevale készített interjút.
"Szatíráról lévén szó, nagyon kellett ügyelni a szigorú hangvételre"
2006. augusztus 8. | 21:08

Csütörtöktől vetítik a magyar mozik az elsőfilmes Jason Reitman szatíráját a dohányiparról, a Thank You For Smoking-ot. A rendezővel a Film Focus minkatársa, Joe Utichi készített interjút.
'A főszereplő úgy rombol le valamit, hogy azt nem akarja szándékosan, egyszerűen az ösztöneit követi
2006. július 24. | 13:07

A múlt héten került mozikba az Odeon által forgalmazott The King. A rendezővel, James Marsh-sal Ali Catterall, a channel4.com munkatársa készített interjút.
"A betétdalok is nagyon sokat segítettek abban, hogy mindenhol magukénak érezhették a filmet"
2006. július 14. | 15:07

A héten került a magyar mozikba a kanadai Jean-Marc Vallée számtalan díjat nyert filmje, a C.R.A.Z.Y. A Film Four munkatársa, Joe Utichi készített a rendezővel interjút.
"Valami olyat akartam létrehozni, ami koherens, emberi és élő"
2006. június 16. | 12:06

Két éves késéssel a magyar mozikba is megérkezett Michael Radford A velencei kalmár című Shakespeare-adaptációja, mely alkalomból a movies.about.com készített interjút a rendezővel.
"Nem arról kívántunk drámát forgatni, mi zajlott le a fejükben"
2006. június 6. | 22:06

A múlt héten került a mozikba Michael Winterbottom Berlinben Ezüst Medve-díjat nyert filmje, a Guantanámo, mely három pakisztáni származású brit fiatalember kálváriáját meséli el, akiket Afganisztánban elfogtak, majd a guantanamói bázison több mint két évig tartotak fogva, vádemelés nélkül. A dokumentum- és játékfilmes elemeket vegyítő alkotás a Channel 4 televíziós csatorna gyártásban készült, és annak mnkatársa, Benjie Goodhart beszélgetett a direktorral.
"Nem számít, milyen keményen dolgozol valamin, mindig van valamiféle nálunk felsőbb erő, melyet nem tudunk befolyásolni"
2006. május 11. | 13:05

A héten került mozikba a 70 éves Woody Allen 35. játékfilmje, a Match Point, melyet Londonban forgatott, és melynek műfaja némiképp meglepően dráma. A Total Film újságírója, Jerry Cooney készített ez alkalomból interjút a rendezővel.
"Egy ember története, aki lehunyja a szemét, hogy elfelejthesse tetteit és döntéseit"
2006. május 1. | 23:05

Múlt héten került a mozikba a Furcsa játék, a Zongoratanárnő és a Farkasok ideje osztrák származású, ám Franciaországban élő rendezőjének, Michael Hanekének új filmje, a Rejtély, mely tavaly Cannes-ban elnyerte a legjobb rendezőnek járó díjat is. A Cineuropa munkatársa beszélgetett a direktorral.
"Csodálatosnak tartom a végtelen vágyódást valami után"
2006. április 18. | 00:04

Múlt héten került a mozikba a koreai Kim Ki-duk tizenkettedik játékfilmje, Az íj, mely egy különös szerelem történetét meséli el, egy 60 éves öregember és egy tizenhétéves lány között. A rendezővel a Hollywood Reporter munkatársa, Mark Russell készített rövid interjút.
"Azt akartam, hogy a némaság egyfajta szóáradattá váljon."
2006. március 20. | 22:03

A héten kerül a mozikba az Élet nélkülem rendezőjének, Isabel Coixet-nek új játékfilmje, az A szavak titkos élete, melyben a visszatérő Sarah Polley mellett Tim Robbins alakítja a főszerepet. A hazájában négy Goya-díjat (a legjobb filmért, rendezésért, forgatókönyvért és művészi rendezésért járót) elnyert mű kapcsán Camillo de Marco, a Cineuropa munkatársa beszélgetett a spanyol direktorral.
"Ez nem politikai, inkáb történelmi film."
2006. február 16. | 20:02

Sűrűn találkozhatnak a magyar mozibajárók mostanság George Clooney-val; a múlt héten került nálunk mozikba második rendezése, a Good Night, and Good Luck, jövő héttől pedig a Sziriána mellékszerepében találkozhatunk vele. Emellett ott van az Oscar is, ahol a Good Night...-ot hat díjra jelölték, ő maga pedig egyedülálló módon három kategóriában is érdekelt (forgatókönyv, rendezés, mellékszereplő). A McCarthy-korszakot felidéző fekete-fehér drámája kapcsán a CineCon újságírója, Ethan Aames beszélgetett Clooney-val.
"Ez egy szerelmi történet, tele lelki rezdülésekkel."
2006. január 23. | 14:01

A múlt héten került mozikba az Isten városa rendezőjének, Fernando Merielles-nek első, nemzetközi pénzből forgatott produkciója, a John LeCarré regényéből készült Elszánt diplomata. Ebből az alkalomból készített interjút a Biggie.co munkatársa a brazil rendezővel.
"A befogadótól függ, és az ő személyes hitétől, hogyan értelmezi ezt a filmet."
2005. december 27. | 21:12

A múlt héten került a mozikba C. S. Lewis hétkötetes könyvsorozatának, a Narnia krónikáinak első részéből készült film - Az Oroszlán, a Boszorkány és a Ruhásszekrény. Ez alkalomból Paul Fischer, a Dark Horizons munkatársa beszélgetett a rendezővel, Andrew Adamsonnal New York-ban.
"Valójában egy klasszikus thrillert kellett forgatnom, ez volt elrejtve a könyvben is"
2005. december 2. | 15:12

Mike Newell-lel, a Négy esküvő és egy temetés, a Fedőneve: Donnie Brasco vagy a Mona Lisa mosolya című filmek rendezőjével legújabb alkotása, a hazánkban december 1-én bemutatott Harry Potter és a Tűz Serlege kapcsán a Dark Horizons munkatársa, Paul Fischer beszélgetett.
„Csak az irónia istenét imádom”
2005. november 8. | 12:11

„Új tündérmesét csináltam, amivel riogathatom a gyerekeket” – mondta Terry Gilliam az odeon.hu-nak félig tréfásan, félig komolyan új, Grimm című filmjéről. Ezért is furcsállja, hogy egyedül Magyarországon „16 éven aluliaknak nem ajánlott” besorolást kapott a film. A Monty Python formáció egykori tagja, és olyan kultuszsikerek rendezője, mint a Brazil, a 12 majom, vagy a Félelem és reszketés Las Vegasban örök szélmalomharcot vív az amerikai stúdiórendszerrel. De élvezi. Ugyan egyelőre nem sikerült elkészítenie a Don Quijotéről szóló alkotást, most, 1998 óta először két filmmel tér vissza. A poénra mindig készen álló, ugyanakkor megfontolt Terry Gilliammel a Grimm magyarországi premierje alkalmából beszélgettünk.
"Az élet fontosabb, mint a film!"
2005. október 25. | 12:10

November 10-én kerül bemutatásra az Odeon-Lloyd moziban Hany Abu-Assad nagy port kavart alkotása, a Mennyország most. A film egy korábban soha nem ábrázolt világba, az öngyilkos merénylők közösségébe enged betekintést. Ewen MacAskill, a The Guardian külpolitikai rovatának szerkesztője ez év februárjában a forgatás körülményeiről faggatta a rendezőt.
"Egy pitbullal nem mertem forgatni"
2005. augusztus 1. | 16:08

Szecsanov Martin operatőr. Több száz reklámfilm, videóklip a háta mögött és előtte még ki tudja mi. Egyszer talán egy nagyjátékfilm. Hallgatag, megfontolt és kiegyensúlyozott embernek tűnik első látásra. Másodikra még jobban.
,,Irigylésre méltó, gazdag és különleges színházi élet"
2005. június 29. | 15:06

"Irigylésre méltó, gazdag és különleges szinházi élet"
2005. május 25. | 15:05

„Pont egy ilyen színházban van a helyem!”
2005. február 9. | 11:02

Csányi Sanyi 1975. december 19-én született Budapesten, és amióta az eszét tudja, azokat a bizonyos deszkákat akarja koptatni a színpadon. Mindemellett rengeteget filmezik. Az egyik legelismertebb fiatal színész, aki után kapkodnak a rendezők. Nem véletlenül, hiszen a tegnap lezárult 36. Magyar Filmszemlén a legjobb férfi epizódszereplő díjával tüntették ki. A Radnóti Színházba invitál, ahol a kicsit szűkös öltözőjében kezdjük el a beszélgetést.
„Lúzer kissrác voltam…”
2004. december 15. | 15:12

(folytatás)
„Lúzer kissrác voltam…”
2004. november 22. | 15:11

Simon Kornél 28 éves. Színész, a Vidámszínpad tagja. Nem járt „A” Főiskolára. Arcát először a Tea című vígjátéksorozatban ismerhettük meg, ahol az egyik főszereplőt alakította. Szerettük. Amióta volt időnk közelebbről megismerni – hiszen Kornél az Odeon Mozimagazin egyik műsorvezetője -, még jobban kedveljük. Úgyhogy, ez az interjú kicsit Hazai Pálya lesz.
Hajdú Steve interjú
2004. július 19. | 12:07

Steve igazi mókamester. Derû árad minden szavából, de munkáját kellõ komolysággal kezeli.
Kocsis Gergő interjú
2004. június 23. | 11:06

"...nem fedezhető fel a családfámon a hanyag művészlét iránti hajlam."
Schell Judit interjú
2004. június 10. | 14:06

Schell Judit, generációjának egyik legjobban foglalkoztatott színésznője. Vidám, energikus nő, tele temperamentummal, életkedvvel.
  archívum
A titokzatos szerető


Pompeji


A plebejus herceg


Műkincsvadászok


Maisie tudja
SZAVAZÁS
A legjobb film Oscarjára jelölt, és a magyar mozikban bemutatott hét film közül melyiknek adtad volna a díjat?
Amerikai mesterlövész
Birdman avagy (A mellőzés meglepő ereje)
A Grand Budapest Hotel
Kódjátszma
A mindenség elmélete
Sráckor
Whiplash
ARCHÍVUM


Kiemelt támogatónk a Nemzeti Kulturális Alapprogram

Partnereink