odeon.hu    odeonlloyd.com    puskinteka.blogspot.com
FŐOLDALHÍREKMEGJELENÉSKATALÓGUSBOLTFÓRUM
Eseménynapló Megkérdeztük TV ajánló Trailer MOZITUDOR Lapozó Box-office Link Képregény
UNDERG 14h-Szex és New York - A mozifilm
Sex and the City
ODEON ÉRTÉKELÉSE 5
LÁTOGATÓK ÉRTÉKELÉSE 5.1

Küldd el emailben!
 
Javítsd az adatbázist!
Írj Te is ajánlót!
Pontozd a filmet!
 
eredeti cím:  Sex and the City
év:  2008
nemzet:  amerikai (USA)
hossz:  135 perc
kép:  színes
kiadó/forgalmazó:  FHE
dialógus:  szinkronizált
műfaj:  vígjáték
STÁBLISTA DVD-INFO
Rendező
Michael Patrick King
Szereplő
Sarah Jessica Parker
Kim Cattrall
Kristin Davis
Cynthia Nixon
Chris Noth
Candice Bergen
Jennifer Hudson
David Eigenberg
Evan Handler
Jason Lewis
Mario Cantone
Lynn Cohen
Willie Garson
Operatőr
John Thomas (II)
Zeneszerző
Aaron Zigman
Hang:
5.1
Szinkron:
angol (english), magyar, cseh
Feliratozás:
angol (english), magyar, cseh, bolgár, horvát, szlovén, román, szerb
Képarány:
1.85:1
Extra:
audiokommentár(ok)
interjúk
kimaradt jelenet(ek)
kisfilm
Carrie Bradshaw tudja, milyen a jó szex és/de férjhez akar menni. Nagyjából ennyiről szól Carrie élete Biggel folytatott románcának tizedik évében is.
Szeretem a sorozatot és nem érzem cikinek, hogy egy olyan filmre szánjam az időmet, ahol néhány klimax közeli korban lévő nő riszálja szebb napokat is látott testét Mexikóban, miközben, hát igen, az élet valódi nagy dolgai, ugye csak-csak közbeszólnak.
Házassági válság Mirandáéknál, Charlotte szó szerint bekakál boldogságában, Samantha hűséges és kielégítetlen asszonyka lett, miközben Carrie még mindig ott tart, ahol a sorozat elején, csak kicsit több alapozót használ a kívánt hatás érdekében. Mr. Big, akinek a valódi nevére is fény derül, századszor is kicseszik hősünkkel, de a szerelem, vagy mi, negyven (ötven?) évesen is nagy úr. Mesebeli világukban az egyrovatos írók Vivienne Westwood ruhákban viháncolnak depressziójuk legmélyén, míg találkoznak húsz évvel fiatalabb kiadásukkal: a Dreamgirlsből ismert Oscar-díjas Jennifer Hudson játssza Carrie asszisztensét, Louise-t.
A realitástól azért mégiscsak fényévekre játszódó történet legsúlyosabb hibája a kor: amit a húszéves Louise-nak a naivitás számlájára írunk, az Carrie és barátnői esetében már ordító jellemgyengeség, sok esetben pedig infantilizmus, ami a sorozatban nem volt ennyire kihangsúlyozott és bántó. Carrie mindig sokat vásárolt a sorozatban, minden részben szóba került a cipőfüggőség, de a filmben a divatmárkák ilyen közönséges és erőltetett kirakodóvására már Szex és New York keretek között is sokkoló.
Viszont tagadhatatlanul van valami jólesően borzongató abban, amikor háromszáz nő egyszerre röhög és pityereg a moziteremben. Megkaptuk a sorozat utáni jutalomfalatkát, amire már nagyon vártunk és csak ezért nem akad meg a torkunkon.

Tappy
» Olvasói szinopszis «
2008. június 20. 23:05 - Nagypál Szabolcs

Új-York neves szerelmi írója végre-valahára házasságra adja a fejét a Nagy Őhöz, miután összeköltöztek egy csinos kis lakosztályban. Az esküvő nem egyszerű dolog, többszáz vendéget várnak, és az esküvői ruha sem lehet azért olyan díszítetlen, mint azt korábban a főhősnő tervezte. A Városi Közkönyvtárba szervezett esküvő előkészületeiről a Vogue-divatlapban is sorozat jelenik meg. A három barátnő (a nemiség elkötelezettje, a bájos ifjonc és a szigorú tökélyelvű) szorosan követi az eseményeket, de saját gondjuk is megvan azért: gyermekvállalás, tartós kapcsolat, megcsalás. Az egyikőjük azonban elrontja az esküvő előtti órákat, és ezáltal maga az esemény is veszélybe kerül. Az előkerülő nevesebb divatcikkek: Tűzmadár-kézitáska Louis Vuitton kezdőbetűivel, H. Stern „Szerelem” föliratú arany kulcstartója, Christian Dior 2008-as esküvői ruhája a Cirkáló-gyűjteményből, Vivienne Westwood esküvői ruhája, Judith Leiber sütemény alakú kristály-kézitáskája az epressütemény-készletből, Louis Vuitton „kölcsönözze vagy lopja el” kézitáskája, Timmy Woods „Eiffel-torony”-táskája, Chanel jellegzetes sokszínű füles kézitáskája, Gucci fehér „Szeretem Új-Yorkot” föliratú táskája, NY Boston „Öröm” fajtájú nagy táskája, Fendi közepes méretű kézitáskája a mindennapokra, Chanel nagy fehér CC-sporttáskája, valamint Fendi toll-és-bőr alkalmi táskája.
Olvasói hozzászólások

Impresszum  |  Kapcsolat  |  Médiaajánlat


RÉSZLETES KERESÉS
cím: eredeti cím:
év:  - 
moziban:
kritika szerzője:
értékelés: -
téka szűrés:
média szűrés:
dialógus nyelve:
nemzet:
DVD
hang:
DVD felirat:
rendező:
szereplők:író:
műfaj: és és
Rendezési szempont:
Eredmények/
oldal:
 
A titokzatos szerető


Pompeji


A plebejus herceg


Műkincsvadászok


Maisie tudja
SZAVAZÁS
A legjobb film Oscarjára jelölt, és a magyar mozikban bemutatott hét film közül melyiknek adtad volna a díjat?
Amerikai mesterlövész
Birdman avagy (A mellőzés meglepő ereje)
A Grand Budapest Hotel
Kódjátszma
A mindenség elmélete
Sráckor
Whiplash
ARCHÍVUM


Kiemelt támogatónk a Nemzeti Kulturális Alapprogram

Partnereink