odeon.hu    odeonlloyd.com    puskinteka.blogspot.com
FŐOLDALHÍREKMEGJELENÉSKATALÓGUSBOLTFÓRUM
Eseménynapló Megkérdeztük TV ajánló Trailer MOZITUDOR Lapozó Box-office Link Képregény
UNDERG nyitva Maris300
300
ODEON ÉRTÉKELÉSE 8
LÁTOGATÓK ÉRTÉKELÉSE 8.0

Küldd el emailben!
 
Javítsd az adatbázist!
Írj Te is ajánlót!
Pontozd a filmet!
 
eredeti cím:  300
év:  2007
nemzet:  amerikai (USA)
hossz:  117 perc
kép:  színes
kiadó/forgalmazó:  FHE
dialógus:  szinkronizált
műfaj:  akció
történelmi
irodalmi adaptáció
dráma
kosztümös
STÁBLISTA DVD-INFO
Rendező
Zack Snyder
Szereplő
Gerard Butler
Lena Headey
Dominic West
David Wenham
Vincent Regan
Stephen McHattie
Tom Rack
Tyrone Benskin
Michael Fassbender
Tom Wisdom
Andrew Pleavin
Andrew Tiernan
Rodrigo Santoro
Operatőr
Larry Fong
Zeneszerző
Tyler Bates
Író (Forgatókönyvíró)
Zack Snyder
Kurt Johnstad
Michael Gordon
Lynn Varley
Író (Eredeti mű szerzője)
Frank Miller
Hang:
5.1
Szinkron:
angol (english), magyar, cseh
Feliratozás:
angol (english), magyar, cseh, román
Képarány:
2.40:1
Extra:
audiokommentár
képgaléria
kimaradt jelenet(ek)
kisfilm(ek)
rejtett extra
werkfilm
A kilencvenes évek elején Frank Miller koromfeketére égette magát a RoboCop 2 és 3 forgatókönyvével, sértődötten kijelentette, hogy nem engedi, hogy Hollywood még egyszer hozzányúljon bármelyik művéhez vagy akárcsak megkísértse őt egy újabb forgatókönyvírással. Persze változnak az idők és egy bölcs ember nem tesz olyan kijelentést, hogy "soha többet", különben hülyét csinál magából, ha nem tartja magát hozzá. Azóta azonban beköszöntött a képregényfilmek reneszánsza, így Robert Rodrigueznek sikerült visszahoznia Millert az eke szarvától, aki megérkezvén a megújhodott szcénára mindjárt vérszemet is kapott. A Sin City társrendezése után a 300 gyártásvezetője lett, nemrég pedig rendezői ambícióinak adott hangot.

Spártát a perzsa isten-király, Xerxész hadserege fenyegeti. Leonidász spártai király 300 katonájával, földjének területi adottságait kihasználva száll szembe a többszörös túlerővel, míg hátországban hagyott felesége a Tanácsba férkőzött árulók kigyomlálásán dolgozik. A spártai katonák bátor önfeláldozása kellett ahhoz, hogy a görög városállamok egyesítsék csapataikat és szembeszálljanak a hódítókkal - ha ez nem történik meg, az európai kultúra némiképp máshogy alakult volna.

Az 1998-ban megjelent háromszoros Eisner-díjas mini képregénysorozat megfilmesítésének lehetősége a Sin City kedvező fogadtatásának tudható be, ám ez mit sem von le a 2004-es Holtak Hajnaláért felelős Zack Snyder munkájából. Lepnidász király és a thermopülai csata történetének új értelmezése a Millerre jellemző mitológia méretű férfi hősiesség illetve a modern akciófilm-készítés nyelvi eszközeinek lehengerlő kombinációja. A rendkívül egyszerű történet paneljait az önmagát gyakran ismételgető narrátor fűzi össze egy teljes egészében csavarmentes szállá, mely az egymást követő, igencsak intenzív harci jeleneteket hivatott összekötni. A katonák harci koreográfiája a képregényhősök technikáját követi, történelmi pontosságot több vonatkozásban is felesleges lenne keresni. Ugyanez igaz a helyszínekre, melyek egy-két kivétellel teljes egészében a számítógép termékei, hasonlóan a különböző, gyakran groteszk figurákhoz, akik amolyan történelmi fantasyvé varázsolják a filmet. A siker számottevő világszerte, ám hogy pontosan mik a kiváltó okai, az már vita tárgyát képezheti: pusztán azért, mert Frank Miller képregényéből készült, netán a kiváló tempójú előzetes, a karizmatikus szereplők, a lenyűgöző látványvilág, vagy a tény, hogy agyalós történet helyett csupán csak agyalást kapunk?

Bilagit
» Olvasói szinopszis «
2007. október 14. 10:29 - Losteiner Zs.

Hát igen megint a lényeg dominál! Talán már túl sok a színek kavalkádjából. Szinte követhetelen; jó játék a színekkel, nekem kifejezetten tetszett! E mitológiai történet adaptációja. A „Sin City” után ismét jót írt Miller! Található néhány elnagyolt, kihagyott illetőleg felnagyított "mondai" rész de kiváló alkotás! Melankolikus, még mélyebbre sűlyedsz a depresszióban és végre nem a jó nyeri a csatát, ha a háborút Xerxész el is bukja. Lényeg a lényeg nézd a filmet!
2007. december 30. 01:17 - Kritikuss

Designerek harca - a színekkel. Őrülten militáns hangvételű film, egy valószínűsíthetően őrülten militánsrendező tollából, vagyis inkább a történelem és a valódi hősök megcsúfolása, öt percenként megismétlődő, hatásvadász, csata előtti kúrjongatásokkal. Fröccsen a vér, hullanak a fejek. Ennyi. "B" kategóriás film, "C" kategóriás színészekkel. Vak erőszak, összefüggéstelen történések, gyilok-gyilok-gyilk. Kuka!
Olvasói hozzászólások

Impresszum  |  Kapcsolat  |  Médiaajánlat


RÉSZLETES KERESÉS
cím: eredeti cím:
év:  - 
moziban:
kritika szerzője:
értékelés: -
téka szűrés:
média szűrés:
dialógus nyelve:
nemzet:
DVD
hang:
DVD felirat:
rendező:
szereplők:író:
műfaj: és és
Rendezési szempont:
Eredmények/
oldal:
 
A titokzatos szerető


Pompeji


A plebejus herceg


Műkincsvadászok


Maisie tudja
SZAVAZÁS
A legjobb film Oscarjára jelölt, és a magyar mozikban bemutatott hét film közül melyiknek adtad volna a díjat?
Amerikai mesterlövész
Birdman avagy (A mellőzés meglepő ereje)
A Grand Budapest Hotel
Kódjátszma
A mindenség elmélete
Sráckor
Whiplash
ARCHÍVUM


Kiemelt támogatónk a Nemzeti Kulturális Alapprogram

Partnereink