odeon.hu    odeonlloyd.com    puskinteka.blogspot.com
FŐOLDALHÍREKMEGJELENÉSKATALÓGUSBOLTFÓRUM
Eseménynapló Megkérdeztük TV ajánló Trailer MOZITUDOR Lapozó Box-office Link Képregény
UNDERG nyitva MihályFlyboys - Égi lovagok
Flyboys
ODEON ÉRTÉKELÉSE 6
LÁTOGATÓK ÉRTÉKELÉSE 6.8

Küldd el emailben!
 
Javítsd az adatbázist!
Írj Te is ajánlót!
Pontozd a filmet!
 
eredeti cím:  Flyboys
év:  2006
nemzet:  amerikai (USA)
francia
hossz:  139 perc
kép:  színes
kiadó/forgalmazó:  Budapest Film
dialógus:  szinkronizált
műfaj:  történelmi
dráma
háborús
STÁBLISTA DVD-INFO
Rendező
Tony Bill
Szereplő
James Franco
Scott Hazell
Mac McDonald
Philip Winchester
Todd Boyce
Michael Jibson
Karen Ford
Ruth Bradley
Tim Pigott-Smith
Tyler Labine
Jean Reno
Martin Henderson
Operatőr
Henry Braham
Zeneszerző
Trevor Rabin
Író (Forgatókönyvíró)
Phil Sears
Blake T. Evans
David S. Ward
Hang:
5.1
Szinkron:
angol (english), magyar
Feliratozás:
magyar
Képarány:
2.35:1
Extra:
előzetes(ek)
1916-ot írunk. Már majdnem két éve dúl az I. világháború. A nyugati fronton a brit és francia szövetséges erők megerősítették lövészárkaikat a németekkel szemben, milliók estek áldozatul. Az Egyesült Államok továbbra is kitart a semlegesség mellett, és elszigetelt marad, arra hivatkozva, hadd vívják meg az európaiak a saját harcukat. Ám számos amerikai utazott Európába a Szövetségesek segítésére, önkéntes mentősofőrökként, vagy épp a Francia Idegenlégió tagjaiként.
Hamarosan ezen amerikai önkéntesek egy csoportja megalakítja saját osztagát, hogy a sokkal jobban felszerelt német pilóták ellen forduljon, és ezáltal segítsen a Szövetségeseknek. Erről a feszült, élet-halál harcról szól a FLYBOYS.
A texasi Blaine Rawlings-t (James Franco) kilakoltatják családja 900 holdas birtokáról, és hamarosan az osztag hőseinek filmriportereként kezd szerencsét próbálni. A Francia Idegenlégió regrutája, Higgins (Christien Anholt) a mentőalakulatból áll át az osztag soraiba. A nebraskai születésű William Jensen (Philip Winchester), egy katonatiszt fia, a családi hagyományt követve csatlakozik az osztaghoz. A beképzelt Eddie Beagle (David Ellison), aki még célozni sem tud, a múltja elől próbál elmenekülni. Eugene Skinner (Abdul Salis) a külföldön élő fekete amerikai azért áll az osztagba, hogy kiállhasson Franciaország mellett, amiért ez az ország lehetőséget adott számára, hogy bokszbajnok lehessen, míg az Egyesült Államokban nem engednék a pilótafülke közelébe sem.
A kiképzés első heteiben, Rawlings találkozik az osztag vezetőjével, Reed Cassidyvel (Martin Henderson), aki 28 éves kora ellenére már veterán pilóta. Cassidy az elsők között láthatta ebben az új légi küzdelemben rejlő veszélyeket, és tisztában van azzal, hogy ezek közül a fiatal katonák közül csak nagyon kevesen maradnak majd életben. A rejtélyes és nagy tiszteletben álló Cassidy, az osztag ütőlapja, számtalanszor megkísérelte már a lehetetlent. A rekordja több mint 20 pilóta, ám ezért saját ártatlanságával fizetett.
A francia Georges Thenault kapitány (Jean Reno) parancsnoksága alatt a francia pilóták adnak kiképzést amerikai társaiknak az első légi ütközet előtt. Mialatt kitanulják a legújabb francia repülőgép, a Nieuport 17, minden csínját-bínját, hamarosan felismerik saját helyzetük súlyát: egy pilóta várható élettartama csupán három-hat hét. Tudatában vannak annak, hogy a túlerőben lévő és kiváló német hadierővel készülnek szembeszállni. Ejtőernyőket nem kaphatnak, hiszen a repülőgépek többet érnek, mint egy pilóta élete. Hamarosan kezdetét veszi a küzdelem, Rawlings és társai ádáz, megrázó és pusztító légi háborúban találják magukat, mely felülmúlja minden elképzelésüket. A magasan képzett Fokker repülőgépes német pilóták a semmiből bukkannak elő, könnyedén kicselezik és lelövik a francia gépeket. Az osztag temetőjében zajló minden egyes búcsúztató emlékezteti őket a pilóták megrázóan rövid életére.

Olvasói hozzászólások

Impresszum  |  Kapcsolat  |  Médiaajánlat


RÉSZLETES KERESÉS
cím: eredeti cím:
év:  - 
moziban:
kritika szerzője:
értékelés: -
téka szűrés:
média szűrés:
dialógus nyelve:
nemzet:
DVD
hang:
DVD felirat:
rendező:
szereplők:író:
műfaj: és és
Rendezési szempont:
Eredmények/
oldal:
 
A titokzatos szerető


Pompeji


A plebejus herceg


Műkincsvadászok


Maisie tudja
SZAVAZÁS
A legjobb film Oscarjára jelölt, és a magyar mozikban bemutatott hét film közül melyiknek adtad volna a díjat?
Amerikai mesterlövész
Birdman avagy (A mellőzés meglepő ereje)
A Grand Budapest Hotel
Kódjátszma
A mindenség elmélete
Sráckor
Whiplash
ARCHÍVUM


Kiemelt támogatónk a Nemzeti Kulturális Alapprogram

Partnereink