odeon.hu    odeonlloyd.com    puskinteka.blogspot.com
FŐOLDALHÍREKMEGJELENÉSKATALÓGUSBOLTFÓRUM
Eseménynapló Megkérdeztük TV ajánló Trailer MOZITUDOR Lapozó Box-office Link Képregény
UNDERG 14h-Transformers
Transformers
ODEON ÉRTÉKELÉSE 7
LÁTOGATÓK ÉRTÉKELÉSE 8.8

Küldd el emailben!
 
Javítsd az adatbázist!
Írj Te is ajánlót!
Pontozd a filmet!
 
eredeti cím:  Transformers
év:  2007
nemzet:  amerikai (USA)
hossz:  143 perc
kép:  színes
kiadó/forgalmazó:  UIP
dialógus:  szinkronizált
műfaj:  akció
sci-fi
STÁBLISTA DVD-INFO
Rendező
Michael Bay
Szereplő
Shia LaBeouf
Megan Fox
Tyrese Gibson
Jon Voight
Anthony Anderson
John Turturro
Michael O'Neill
Kevin Dunn
Bernie Mac
John Robinson
Frank Welker
Michael Shamus Wiles
Operatőr
Mitchell Amundsen
Zeneszerző
Steve Jablonsky
Író ()
Alex Kurtzman
Roberto Orci
John Rogers
Hang:
5.1
Szinkron:
angol (english), magyar, cseh
Feliratozás:
angol (english), görög, portugál, magyar, cseh, héber, izlandi, bolgár, horvát, szlovén, arab, román, szerb
Képarány:
2.35:1
Extra:
audiokommentár(ok)
előzetes(ek)
képgaléria
kisfilm(ek)
rejtett extra
Michael Bay két évvel ezelőtt a nyár legnagyobb anyagi bukását tette le az asztalra. Ekkor néhány analitikus kézenfekvő okként azonosította a rendező istállóváltását, révén korábbi sikereit Jerry Bruckheimer producer oldalán aratta, ám a Szigettel átigazolt a DreamWorks-höz és lám, mi lett az eredménye. Spielberg azonban nem vesztette el hitét Bay-ben és egy még nagyobbszabású projektet bízott rá. A Transformers reklámkampánya tavaly nyáron kezdődött és rögvest támadások is érték, elsősorban azok részéről, akik úgy érezték, hogy a mozifilm gyerekkoruk hőseit fogja elrabolni tőlük. Spielberg-Bay személyes reklámkampánya, valamint a sorban potyogtatott újabb és újabb előzetesek fokozatosan eloszlatták a kételyeket, így mire a bemutatóra került a sor, már többen voltak rá kíváncsiak, mint a Pókember első részére.
A Transformerek bolygóján dúló polgárháború egyik frakciójának, az Álcáknak a vezetője, Megatron évezredekkel ezelőtt a Földre utazott, hogy megtalálja a galaktikus gyújtógyertyát, mely pusztuló planétájuknak új áramköröket és masinákat adományozna és ezzel az ő oldalára döntené el a játszmát. Sajnos leszállás közben szerencsétlenül járt és jégbe fagyott az Északi-sarkon, mielőtt beteljesíthette volna küldetését. Itt bukkant rá egy felfedező, Witwicky kapitány, akinek szemüvegébe még sikerült lézerrel beleégetnie az objektum helyének koordinátáit, mielőtt végleg lemerültek volna a telepei. Napjainkban ez az okuláré a kapitány leszármazottjának, a tinédzser Sam Witwickynek a tulajdonát képezi, aki sok más kacattal együtt éppen az E-Bayen igyekszik megszabadulni tőle, hogy végre megvehesse élete első autóját. Végül az autó is meglesz és a szemüveg is megmarad, ám kicsit kopottas Ford Camaroja több, mint aminek elsőre látnánk. A citromsárga, fekete sportsávos járgány valójában BumbleBee (magyarul Űrdongó, de ezt inkább hagyjuk), az Álcák ellen harcoló, kifejezetten jó szándékúnak nevezhető Autobotok ügynöke. Feladata megtalálni a Szikra koordinátáit tartalmazó okulárét és megvédeni tulajdonosát az Álcáktól, míg megérkezik az erősítés, élükön Optimus fővezérrel (a legkarizmatikusabb robothadvezér, akit eddig sikerült mozgóképre rögzíteni). A versenyfutás kezdetét veszi, majd a pusztítás Roland Emmerich csúcsait is megdönti, mikor Megatron (Smith ügynök hangjával) kiszabadul.
Nos, a történet nem túl cifra, de aki többet várt egy gyerekjáték inspirálta rajzfilm moziadaptációjától - melyet ráadásul a szemkápráztató szellemi zsibbasztás nagymestere rendezett - ,az filmes berkekben tájékozatlannak vagy naivnak minősíthető. Vélhetően ugyanígy bedőlnének egy Penelope Spheeris rendezte élőszereplős My Little Pony mozinak is. Ám ahogy Michael Bay nyilatkozta Simon Angnak egy szöuli interjú során: "Most már vannak rajongóim, akik azt mondják: 'Sajnáljuk, Michael Bay, még mindig béna vagy, de azért szeretünk'".

Bilagit
Olvasói hozzászólások

Impresszum  |  Kapcsolat  |  Médiaajánlat


RÉSZLETES KERESÉS
cím: eredeti cím:
év:  - 
moziban:
kritika szerzője:
értékelés: -
téka szűrés:
média szűrés:
dialógus nyelve:
nemzet:
DVD
hang:
DVD felirat:
rendező:
szereplők:író:
műfaj: és és
Rendezési szempont:
Eredmények/
oldal:
 
A titokzatos szerető


Pompeji


A plebejus herceg


Műkincsvadászok


Maisie tudja
SZAVAZÁS
A legjobb film Oscarjára jelölt, és a magyar mozikban bemutatott hét film közül melyiknek adtad volna a díjat?
Amerikai mesterlövész
Birdman avagy (A mellőzés meglepő ereje)
A Grand Budapest Hotel
Kódjátszma
A mindenség elmélete
Sráckor
Whiplash
ARCHÍVUM


Kiemelt támogatónk a Nemzeti Kulturális Alapprogram

Partnereink