odeon.hu    odeonlloyd.com    puskinteka.blogspot.com
FŐOLDALHÍREKMEGJELENÉSKATALÓGUSBOLTFÓRUM
Eseménynapló Megkérdeztük TV ajánló Trailer MOZITUDOR Lapozó Box-office Link Képregény
UNDERG 14h-A belső ember
Inside Man
ODEON ÉRTÉKELÉSE 9
LÁTOGATÓK ÉRTÉKELÉSE 7.9

Küldd el emailben!
 
Javítsd az adatbázist!
Írj Te is ajánlót!
Pontozd a filmet!
 
eredeti cím:  Inside Man
év:  2006
nemzet:  amerikai (USA)
hossz:  130 perc
kép:  színes
kiadó/forgalmazó:  Intercom
dialógus:  szinkronizált
műfaj:  akció
dráma
thriller
STÁBLISTA DVD-INFO
Rendező
Spike Lee
Szereplő
Denzel Washington
Clive Owen
Jodie Foster
Willem Dafoe
Chiwetel Ejiofor
Christopher Plummer
Doug Aguirre
Waris Ahluwalia
Ashlie Atkinson
Kim Director
Operatőr
Matthew Libatique
Zeneszerző
Terence Blanchard
Író (Forgatókönyvíró)
Russell Gewirtz
Hang:
5.1
Szinkron:
angol (english), lengyel, magyar, cseh
Feliratozás:
angol (english), lengyel, magyar, cseh, bolgár, román
Képarány:
2.35:1
Extra:
előzetes(ek)
A szociálisan érzékeny Spike Lee legújabb jointjával a thriller világába tesz kirándulást, de kortársaival ellentétben ő nem akar világot megváltó nagy történettel kirukkolni, egyszerűen csak egy nyüzsgő nagyváros medrébe terelt bankrablós sztorit mond el pipája felett. A végeredmény talán így írható le a legegyszerűbben: okos film, mentes minden bűvészkedéstől és felesleges adaléktól. Persze ne felejtsük, az Utolsó éjjel és az Egy sorozatgyilkos nyara alkotójával állunk szemben, azért megmutatja a körmeit, a mellékszerepekben olyan sztárok villantanak, mint Willem Dafoe vagy Christopher Plummer.
A rejtélyes Dalton (Clive Owen) a film elején nagytotálban oktatja ki finom modorával a nézőt a tökéletes bankrablásról. Orgánumával finoman megpendít egy alaphangot, ami szerencsére a film végéig szépen uralja a terepet. Csakúgy mint bankrabló barátai a kiszemelt bankot. Miután tucatmagával behatolnak a pénzintézetbe, minden túszt a magukéhoz hasonló ruhába öltöztetnek, majd jól bezárják őket az épület különböző helyiségeibe. Innen már azt hihetjük, mindent tudunk, de a kocka még nincs teljesen elvetve. Az SOS riasztás során a helyszínre érkező Farizer (Denzel Washington) nyomozó a popóján dekkolva tárgyalgat, telefonál, agya pedig szüntelen türelmetlen menyasszonyán forog. Ugyanekkor a bank alapítója (Plummer) majd becsinál ijedtében, mikor megtudja, melyik bankot támadja a banda, és a számára kényes szituációt a csakugyan rejtélyes Madeline (Jodie Foster) segítségével kívánja megoldani. Idővel kiderül, mindenkinek van valami olyan titka, ami a bank páncélszekrényénél összetalálkozik. A főhősök által felállított majdnem egyenlő szárú háromszög oldalai kényes nyomozást, etnikai problémákat, feszült pillanatokat eredményeznek. Az oldalak szétfeszítéséhez segítségre van a remekül végiggondolt történet, a ma már kötelező (de itt nem tolakodó!) csavar és a kikerülhetetlen tény, hogy a jók és rosszak egyaránt emberek, maximum a pénzük több vagy kevesebb.
A Belső ember kiválóan eltalált "belső" logikája gondoskodik arról, hogy szemünk végig a horizonton maradjon. Merész, de szerintem tény, hogy minden finomság kb. csak harmadik megnézésre jön át a nézőknek. Ez kifejezetten jót tesz a mozinak, és ahogy zuhanó gépen nincs ateista, a válsághelyzetben a sokszínű metropolisznak is össze kell fognia, hogy lefülelje a csúnya, rossz embereket. De Spike Lee nem lenne Spike Lee, ha már az első három percben ne tette volna szimpatikussá Clive csapatát... Ilyen filmben minden színésznek öröm játszani, mégha ugyanazokat a figurákat is nyomják. Rendezőnk tudja, hogy nem kell megváltani a világot ezzel a krimivel, elég csak belenyúlnia a dolgokba. Majdnem hibátlan, éppúgy mint a végrehajtandó terv.

Sinatora
Olvasói hozzászólások

Impresszum  |  Kapcsolat  |  Médiaajánlat


RÉSZLETES KERESÉS
cím: eredeti cím:
év:  - 
moziban:
kritika szerzője:
értékelés: -
téka szűrés:
média szűrés:
dialógus nyelve:
nemzet:
DVD
hang:
DVD felirat:
rendező:
szereplők:író:
műfaj: és és
Rendezési szempont:
Eredmények/
oldal:
 
A titokzatos szerető


Pompeji


A plebejus herceg


Műkincsvadászok


Maisie tudja
SZAVAZÁS
A legjobb film Oscarjára jelölt, és a magyar mozikban bemutatott hét film közül melyiknek adtad volna a díjat?
Amerikai mesterlövész
Birdman avagy (A mellőzés meglepő ereje)
A Grand Budapest Hotel
Kódjátszma
A mindenség elmélete
Sráckor
Whiplash
ARCHÍVUM


Kiemelt támogatónk a Nemzeti Kulturális Alapprogram

Partnereink