odeon.hu    odeonlloyd.com    puskinteka.blogspot.com
FŐOLDALHÍREKMEGJELENÉSKATALÓGUSBOLTFÓRUM
Eseménynapló Megkérdeztük TV ajánló Trailer MOZITUDOR Lapozó Box-office Link Képregény
UNDERG 14h-


A rózsaszín párduc
The Pink Panther
ODEON ÉRTÉKELÉSE 4
LÁTOGATÓK ÉRTÉKELÉSE 7.6

Küldd el emailben!
 
Javítsd az adatbázist!
Írj Te is ajánlót!
Pontozd a filmet!
 
eredeti cím:  The Pink Panther
év:  2006
nemzet:  amerikai (USA)
hossz:  93 perc
kép:  színes
kiadó/forgalmazó:  Intercom
dialógus:  szinkronizált
műfaj:  vígjáték
krimi
STÁBLISTA DVD-INFO
Rendező
Shawn Levy
Szereplő
Steve Martin
Kevin Kline
Beyoncé Knowles
Jean Reno
Emily Mortimer
Henry Czerny
William Abadie
Scott Adkins
Dexter Bell
Kristin Chenoweth
Operatőr
Jonathan Brown
Zeneszerző
Christophe Beck
Henry Mancini
Író (Forgatókönyvíró)
Len Blum
Steve Martin
Maurice Richlin
Blake Edwards
Író (Eredeti mű szerzője)
Michael Saltzman
Hang:
5.1
Szinkron:
angol (english), orosz, magyar, cseh
Feliratozás:
angol (english), orosz, magyar, cseh, szlovén, román
Képarány:
1.85:1
Extra:
audiokommentár(ok)
egyéb
előzetes(ek)
kimaradt jelenet(ek)
kisfilm(ek)
videoklip
werkfilm
A Sony és az MGM közösen lépték meg azt, ami gyakorlatilag egyenlő a lehetetlennel, de sikerült: mesterséges légzéssel feltámasztották a kandalló előtt heverő rózsaszínű párducot. Ez a preparálás nagy bátorságra vall, hiszen a készítőknek számolniuk kellett Peter Sellers égető hiányával, ami eddig az összes folytatást megbuktatta. Mielőtt bármibe fogtak, tudniuk kellett, hogy ezt a hiányt valahogy feledtetni kell, csak azután lehet bármiről is beszélni. Nagy formátumú, lehetőleg jó komikusi vénával megáldott balfékre volt tehát szükség, akire építhették a filmet. Steve Martin-nal semmi baj – nem lenne, ha Shawn Levy nem állt volna meg itt: a főhős leszerződtetésével úgy érezte, a dolog már sínen is van. Pedig dehogy. Tetszik a színészközpontúság, de hol marad a használható történet? A prequel ugyanis inkább elvesz a legendából, semmint hozzátesz azzal, hogy a kidolgozatlanságot iszonyúan kínos nadrágletolós viccekkel képzelik el újra.
Egy macsó fociedzőt (Jason Statham) a francia-kínai barátságos meccs végén meggyilkolnak, s eltűnik ujjáról a hírhedett gyémánt. A becsületrendre ácsingózó Dreyfuss (Kevin Kline) úgy dönt, egy vidéki suttyót, a nyomózómunka legostobább élharcosát, Clouseau-t (Steve Martin) bízza meg a nyomozással, hogy amíg ő jól félrenyomoz, addig ő nyomoz rendesen, megleli a drágakövet és babért arathat. A balfék még a mellé osztott profi Ponton (Jean Reno) mellett is elhiszi, hogy igazi nyomozó, lelkesen kutatja hát a követ. Leginkább az áldozat barátnőjénél, a nagyon szexi Xaniánál (Beyoncé Knowles) kutakodna behatóan, de inkább mindent tönkretesz. A filmet is. És ez nagy baj.
Az írási folyamatba odaengedték Steve-et is, aki ugyan már bizonyított, de ennek az állatnak a bőrében nagyon kínos, a legkivénhedtebb, egykori remek komikusok túlélési technikáit eleveníti fel. A sok visszacsatolásra alkalmas geg (földgömb, váza) halmozása még mosolyra adhat okot, de a huszadik ripacskitérőnél egyértelmű, teljesen hülyének vagyunk nézve. Szomorú, de a lelkes néző a ma már kötelező szexuális adatok nélkül nem néző többé – kicsivel több információ ugyan a kelleténél, de hál' Istennek kiderül, hogy hősünk „kedvansze” a guminő, a zsebzsötem és a kis kék tabletta. Martin nem tesz bizonyságot arányérzékéről, feleslegesen túlozza el az amúgy is túlzott figurát, itt nem egy legenda előtt való tisztelgést látni, hanem egy ciki ripacskodó másfél órát. A kevésbé sem olcsó stáb megtámogatva a szép animált főcímmel semmire sem jut, ha nem értenek a komédiázás klasszikus fajtájához, és úgy néz ki, nem is nagyon igyekeznek. Az eredeti széria pontosan kiszámított helyzetkomikumai (ott is voltak rosszak, de nem ennyi!) itt új értelmet nyernek: amikor nem töketlenkedés van, akkor Knowles vonaglik nekünk. A cérna nálam ott szakadt el, mikor kb. öt percig néztem a detektív kalandjait a logopédussal, amikor Reno balettozni próbált és amikor a másfél órás film 85. percében Dreyuss hirtelen mindent összekuszál (nagyon ócska) és ahogy Clouseau fél perc alatt lezárja a történetet (még ócskább). A sok raccsolás (vagy inkább francia „ákszentüs”) nem vezetett eredményre. Itt láthattuk, hogyan keresik a világ legnagyobb gyémántját a világ egyik legrosszabbul sikerült vígjátékában, ami visszafelé sült el: csak még elfogadhatatlanabbá teszi nekünk Sellers hiányát.

Sinatora
Olvasói hozzászólások (1 db)

Impresszum  |  Kapcsolat  |  Médiaajánlat


RÉSZLETES KERESÉS
cím: eredeti cím:
év:  - 
moziban:
kritika szerzője:
értékelés: -
téka szűrés:
média szűrés:
dialógus nyelve:
nemzet:
DVD
hang:
DVD felirat:
rendező:
szereplők:író:
műfaj: és és
Rendezési szempont:
Eredmények/
oldal:
 
A titokzatos szerető


Pompeji


A plebejus herceg


Műkincsvadászok


Maisie tudja
SZAVAZÁS
A legjobb film Oscarjára jelölt, és a magyar mozikban bemutatott hét film közül melyiknek adtad volna a díjat?
Amerikai mesterlövész
Birdman avagy (A mellőzés meglepő ereje)
A Grand Budapest Hotel
Kódjátszma
A mindenség elmélete
Sráckor
Whiplash
ARCHÍVUM


Kiemelt támogatónk a Nemzeti Kulturális Alapprogram

Partnereink