odeon.hu    odeonlloyd.com    puskinteka.blogspot.com
FŐOLDALHÍREKMEGJELENÉSKATALÓGUSBOLTFÓRUM
Eseménynapló Megkérdeztük TV ajánló Trailer MOZITUDOR Lapozó Box-office Link Képregény
UNDERG nyitva MihályA halott menyasszony
Tim Burton’s Corpse Bride
ODEON ÉRTÉKELÉSE 9
LÁTOGATÓK ÉRTÉKELÉSE 8.9

Küldd el emailben!
 
Javítsd az adatbázist!
Írj Te is ajánlót!
Pontozd a filmet!
 
eredeti cím:  Tim Burton’s Corpse Bride
év:  2005
nemzet:  angol
hossz:  78 perc
kép:  színes
kiadó/forgalmazó:  dvd: FHE
vhs: FHE
dialógus:  szinkronizált
műfaj:  rajz/animációs
kaland
STÁBLISTA DVD-INFO
Rendező
Tim Burton
Mike Johnson
Operatőr
Pete Kozachik
Zeneszerző
Danny Elfman
Író (Forgatókönyvíró)
John August
Pamela Pettler
Caroline Thompson
Hang:
5.1
Szinkron:
angol (english), magyar, cseh
Feliratozás:
angol (english), magyar, cseh
Képarány:
1.85:1
Extra:
előzetes(ek)
kisfilm(ek)
werkfilm
önálló zenei hangsáv
A Karácsonyi lidércnyomás, valamint a James és az Óriásbarack után Tim Burton újabb stop-motion technikával készült bábfilmet hozott tető alá, melyet ezúttal író-rendezőként jegyez. Ismét minden stílusjegye helyet kapott, ezért új rajongókat legfeljebb az ifjú generáció tagjaiból szerezhet magának. Röviden: aki nem kedvelte az imént említett filmeket, az ezt sem fogja megszeretni. A kérdés az, van-e egyáltalán ilyen személy?
Bevallom, tartottam egy kicsit attól, hogy a Halott menyasszony nem fog tudni kilépni a Karácsonyi lidércnyomás árnyékából, de nyugtalanságom 15 perc után megalapozatlannak tűnt. A figuratervek bájosan lidércesek, Tim Burton halottjai kevésbé ijesztőek, mint még életben lévő szereplői. A képi humor annyira fekete, hogy sóliumlámpával is alig bírnánk derengésre, Danny Elfman muzsikája pedig ismét olyan stabil, mint egy gránitsírkő.
Egy viktoriánus városkában járunk, ahol két család készül összeadni gyermeküket. Az újgazdag, halkereskedésből feltört Van Dort család délcegnek nem nevezhető sápadt fiát , Victort igyekszik kiházasítani a jobb időket látott, de mára elszegényedett Everglot nemesi família leányával, Victoriával. Az érdekházasság ellenére a két fiatal megtetszik egymásnak, ám a balul sikerült esküvői próba után Victor kiszalad az erdőbe, hogy teljes magányban próbálhassa el a rítust. Itt aztán egy hatalmas félreértés történik: gyűrűhúzás gyakorlása során a száraz gallyról kiderül, hogy egy zombilány keze. A bájos hulla rendkívül megörül, hosszú ideje várt már a fa alatt, ahol meggyilkolták. A konfliktus adott: Victornak a mókás alvilág és a zord, de élők által benépesített evilág mellett a két kedves szerető közül is választania kell. Pipogya, de jószívű hősünk számára ez kapitális kihívásnak bizonyul.

Bilagit
» Olvasói szinopszis «
2005. november 20. 19:47 - attila86

Tim Burton a megszokott stílust hozta ezzel a meséjével. Sötét, humoros, látványos. A csapat a megszokott, így adva volt, hogy a Burton megalkossa a legjobb animácós filmjét! Ez sikerült. Nagyon szépre sikerültek bábok, melyeket stop-motion technikával rögzítettek. Több mint 100.000 kockára kellett ezt megtenni. A filmben képet kapunk a vidám túlvilágról és az unalmas elővilágról. E két világ közül kell választani a Főhősnek, Victornak. A Túlvilágban nagyszerű fogadtatás éri, míg fönn csak Victoria várja. Danny Elfman szintén az egyik legjobb zenéjét alkotta a filmhez. Ez a mese igazán méltó válasz a mai számítógéppel animált mesékre. Mind képi világ, mind mondanivaló tekintetében. Burton mostanában nem hibázik. A mese kötelezö, nem (csak) gyerekeknek!
2010. július 24. 21:08 - manitu

Számomra nagy csalódás volt a film: zavaróan gyermeki, kisóvodás mesékhez hasonló feszültségkeltés, ami a kockás fülű nyúl dramaturgiai fordulataihoz hasonlóan inkább csak idegesítő már egy felnőtt számára (pl. miért ilyen béna a főhős Victor perceken keresztül? hogy egy gyerek is megértse? dehát ez nem gyerekfilm). Eközben a történet és a sötét alapsztori miatt kisgyereknek egyáltalán nem nézhető. Felnőttnek meg nem szórakoztató, hanem gügyögősen egyszerű - és egyáltalán nem szórakoztató. Végtelen sok klisére épül a film, a Karácsonyi lidércnyomáshoz képest semmi újdonságot nem hoz - talán egy flash-animátor grafikus jelölt értékeli a ilyen-olyan motion technikát, de a sztori és mese most igen gyenge lett - néha azon gondolkoztam a film közben, hogy ehhez a történetfűzéshez képest a Shrek 3. egy fordulatos, csavaros és szórakoztató remekmű..
Olvasói hozzászólások

Impresszum  |  Kapcsolat  |  Médiaajánlat


RÉSZLETES KERESÉS
cím: eredeti cím:
év:  - 
moziban:
kritika szerzője:
értékelés: -
téka szűrés:
média szűrés:
dialógus nyelve:
nemzet:
DVD
hang:
DVD felirat:
rendező:
szereplők:író:
műfaj: és és
Rendezési szempont:
Eredmények/
oldal:
 
A titokzatos szerető


Pompeji


A plebejus herceg


Műkincsvadászok


Maisie tudja
SZAVAZÁS
A legjobb film Oscarjára jelölt, és a magyar mozikban bemutatott hét film közül melyiknek adtad volna a díjat?
Amerikai mesterlövész
Birdman avagy (A mellőzés meglepő ereje)
A Grand Budapest Hotel
Kódjátszma
A mindenség elmélete
Sráckor
Whiplash
ARCHÍVUM


Kiemelt támogatónk a Nemzeti Kulturális Alapprogram

Partnereink