odeon.hu    odeonlloyd.com    puskinteka.blogspot.com
FŐOLDALHÍREKMEGJELENÉSKATALÓGUSBOLTFÓRUM
Eseménynapló Megkérdeztük TV ajánló Trailer MOZITUDOR Lapozó Box-office Link Képregény
UNDERG nyitva MarisCápasrác és Lávalány kalandjai
The Adventures of Shark Boy and Lava Girl
ODEON ÉRTÉKELÉSE 5
LÁTOGATÓK ÉRTÉKELÉSE 5.7

Küldd el emailben!
 
Javítsd az adatbázist!
Írj Te is ajánlót!
Pontozd a filmet!
 
eredeti cím:  The Adventures of Shark Boy and Lava Girl
év:  2005
nemzet:  amerikai (USA)
hossz:  112 perc
kép:  színes
kiadó/forgalmazó:  vhs: FHE
dvd: FHE
dialógus:  szinkronizált
műfaj:  családi
kaland
gyerek
STÁBLISTA DVD-INFO
Rendező
Robert Rodriguez
Szereplő
Taylor Lautner
Taylor Dooley
Cayden Boyd
George Lopez
David Arquette
Kristin Davis
Jacob Davich
Sasha Pieterse
Rico Torres
Operatőr
Robert Rodriguez
Zeneszerző
Graeme Revell
Robert Rodriguez
Író (Eredeti mű szerzője)
Racer Rodriguez
Író (Forgatókönyvíró)
Robert Rodriguez
Hang:
5.1
Szinkron:
angol (english), magyar, cseh
Feliratozás:
angol (english), görög, magyar, cseh
Képarány:
1.78:1
Extra:
audiokommentár
werkfilm
Robert Rodriguez tökéletes harmóniában él. Míg szigorúan 18-as korhatárral bejegyzett kultuszfilmjei frenetikus sikereket aratnak szerte a nagyvilágban, igazán senki sem mondhatja, hogy egysíkúan gondolkozna, vagy hogy szerető apaként nem tud érvényesülni, mivel rendszeres gyártású családi mozijai a legszigorúbb gyerekpszichológusokat is elismerő bólintásra késztetik. Persze valószínűleg ennek az ellentmondásosnak tűnő folyamatnak semmi köze sincs a fanyalgó kritikusok kompenzálásához, sokkal inkább arról lehet szó, hogy Rodriguez nagyvonalú, zseniális világában mindkét műfaj egyformán hangsúlyos, és egymás mellett tökéletesen megfér. Legendás anekdotákat mesélnek a rendező színészei például arról, hogy a jó Robert apuka miképp mondott türelmesen tündérmesét a lurkóinak, két vérben tocsogó Sin City-jelenet felvétele közben.
A Cápasrác és Lávalány esetében egyenesen a rendező kisfia, Racer Max Rodriguez alapötletéből indult a történet, aki szívesen képzelte magát medencés pancsolás közben egy cápák által felnevelt, természetesen uszonnyal is rendelkező szuper kissrácnak. Rodriguez elhivatottan bíztatta gyermekét a figura továbbgondolásár, s azt javasolta neki, hogy találjon ki egy lányalakot is mellé, így született meg a vulkánrajongó Racer révén megálmodott Lávalány. A kivitelezés később komoly családi vállalkozássá érett, a forgatókönyv írásában Rodriguez két másik csemetéje, Rebel és Rocket is aktívan részt vett, nem is beszélve Mrs. Rodriguezről, vagy a rendező testvéreiről.
A film főszereplője a 10 éves Max (vajon kitől kapta a nevét?), aki szívesen menekül a való élet "nyűgjei" elől - családi viták, iskolai problémák, stb. - a fantázia világába.
Az álmok földjét a Csúcs bolygó képviseli, ahol a hős Cápasrác és Lávalány él. Ezen a fantasztikus helyen minden klassz és izgalmas, egyszóval tökéletes.
De persze semmi jó nem tart örökké, kisvártatva feltűnik a Csúcson Mr. Elektrosokk és asszisztense, Mínusz, méghozzá azzal a galád céllal, hogy eltüntessék az álmokat a föld színéről. Cápasrácon és Lávalányon kizárólag Max segíthet, de csak akkor, ha tényleg sikerül megvalósítania az álmait...
Ha a történet nem is éppen eredeti - Végtelen történet, Óz, a csodák csodája - nagyon kedves, és igazán nem kifogásolható, hiszen a képzelet birodalmának összeolvadása a realitással alapsztorija nem véletlenül vált örökérvényű klasszikussá. Ez a "felújított" Rodriguez Family-féle változat is tele van aranyos ötletekkel, pl. a valóságos figurák vicces kivetülése az álomvilágban, vagy a már megszokott Kémkölykös szuperketyerék bevetése, stb. - de a film sajnos messze van a tökéletestől.
Pedig Rodriueztől - családi mozi ide vagy oda - mindig kifogástalan filmet várunk.
Ebben az esetben ez sajna nem jött össze, az elkerülhetetlen animációk igencsak szerények, és a 3D-technika sem sokat lendít a helyzeten, a gyerekszínészek is túlságosan "színészkednek", de hát reménykedjünk abban, hogy a nagy kaland majd elvonja a figyelmet az apró kellemetlenségekről, és két órára legalább a gyerekközönség átléphet a végtelen fantázia világába.

Maripen
Olvasói hozzászólások

Impresszum  |  Kapcsolat  |  Médiaajánlat


RÉSZLETES KERESÉS
cím: eredeti cím:
év:  - 
moziban:
kritika szerzője:
értékelés: -
téka szűrés:
média szűrés:
dialógus nyelve:
nemzet:
DVD
hang:
DVD felirat:
rendező:
szereplők:író:
műfaj: és és
Rendezési szempont:
Eredmények/
oldal:
 
A titokzatos szerető


Pompeji


A plebejus herceg


Műkincsvadászok


Maisie tudja
SZAVAZÁS
A legjobb film Oscarjára jelölt, és a magyar mozikban bemutatott hét film közül melyiknek adtad volna a díjat?
Amerikai mesterlövész
Birdman avagy (A mellőzés meglepő ereje)
A Grand Budapest Hotel
Kódjátszma
A mindenség elmélete
Sráckor
Whiplash
ARCHÍVUM


Kiemelt támogatónk a Nemzeti Kulturális Alapprogram

Partnereink