odeon.hu    odeonlloyd.com    puskinteka.blogspot.com
FŐOLDALHÍREKMEGJELENÉSKATALÓGUSBOLTFÓRUM
Eseménynapló Megkérdeztük TV ajánló Trailer MOZITUDOR Lapozó Box-office Link Képregény
UNDERG 14h-Túszdráma
Hostage
ODEON ÉRTÉKELÉSE 6
LÁTOGATÓK ÉRTÉKELÉSE 6.9

Küldd el emailben!
 
Javítsd az adatbázist!
Írj Te is ajánlót!
Pontozd a filmet!
 
eredeti cím:  Hostage
év:  2005
nemzet:  amerikai (USA)
hossz:  113 perc
kép:  színes
kiadó/forgalmazó:  SPI
dialógus:  szinkronizált
műfaj:  dráma
krimi
thriller
STÁBLISTA DVD-INFO
Rendező
Florent Emilio Siri
Szereplő
Bruce Willis
Jimmy Bennett
Kevin Pollak
Michelle Horn
Ben Foster
Jonathan Tucker
Marshall Allman
Serena Scott Thomas
Rumer Willis
Kim Coates
Operatőr
Giovanni Fiore Coltellacci
Zeneszerző
Alexandre Desplat
Író (Eredeti mű szerzője)
Robert Crais
Író (Forgatókönyvíró)
Doug Richardson
Hang:
5.1
2.0
Szinkron:
angol (english), magyar
Feliratozás:
angol (english), magyar
Képarány:
2.35:1
Extra:
ajánló
audiokommentár(ok)
interjúk
tv spot
werkfilm
Florent Emilio Siri francia, rendező hollywoodi belépője, a Túszdráma meglehetősen sajátos alkotásra sikerült; egyszer feszes thriller, másszor könnyfacsaró (melo)dráma, néha pedig a horrorisztikus elemeket sem kerüli.
Jeff Tally (Bruce Willis), a híres túszmentő tárgyaló miután kudarcot vall egy rendőri akció során, elhagyja Los Angelest és egy nyugalmas kisvárosba költözik, ahol a rendőrfőnöki teendőket látja el. Die Hard-ot idéző borús családi állapot nyomasztja hősünket, amikor egy újabb túszdrámába csöppen. A dúsgazdag könyvelő és két gyermeke kerül csapdába saját házukban, ugyanis három fiatal fiú elveszti az irányítást egy autólopásnak induló akcióban. Nemsokára egy rendőrgyilkosságon is túlesnek, a helyzetet pedig csak tovább bonyolítja, hogy a könyvelő egyik kliense is benyújtja a számlát. Hogy teljes legyen az agónia, a gonosz kliensek elrabolják Tally családját, és a szerettek életéért cserébe egy, a házban található DVD-t követelnek.
A Túszdráma alapvetően működhetne is, ám a sok feszültségteljes, jó jelenet ellenére több sebből vérzik. Az egyik a film zenéje, melyet az az Alexandre Desplat komponált, aki többek között a Férfiak mélyrepülésben, A számat figyeld! vagy a Leány gyöngy fülbevalóval című alkotások - egyébként remek - zenéjét is szerezte. A Túszdráma esetében azonban valami nem működött. Az akciójeleneteknél még nincs is rossz érzésünk, de ahogy egy meghatóbb részhez ér a történet, rögtön azt gondolhatjuk, hogy Desplat a kelleténél többször nézte meg az Elfújta a szelet. A pár percben kibontakozó drámákat pedig csak tovább erősítik az állandó lassítások, melyek rendre kizökkentenek a feszültségteljes cselekményből. A rendező sajnos néha nem tudja eldönteni, hogy ijesztgetni vagy megríkatni szeretne, de az mindenesetre biztos, hogy nagy kedvence lehetett A holló, főgonosza ugyanis - különösen a film vége felé - meglehetősen hajaz Brandon Lee figurájára. Az pedig már ízlés kérdése, hogy Bruce Willis könnyezése meghatódást vagy kínos feszengést vált ki a nézőből.


Pris
» Olvasói szinopszis «
2005. szeptember 16. 19:56 - AgnusDei

A főcim kissé a Sin Cityt juttatja eszünkbe, Willis játéka jónak mondható, viszont ismét a már jól ismert gesztusait és mimikáját figyelhetjük. Ami számomra logikai ficam, hogy a könyvelő villájának hipertuti biztonsági rendszere aktiválódik, ennek következtében kvázi 100 tonna acélrács torlaszolja el az ajtókat és ablakokat...néhány jelenettel később viszont mindenki gondtalanul sétálgat ki-be az épületbe, holott a házigazdán kívűl nem igen ismerhette senki a kódot, de Kevin Pollak eszméletlenül fekszik egész idő alatt, bezúzott koponyával. Újabb családmentős-presztízsvesztett rendőröd-ügyes kisfiús eposz érkezett hozzánk, egyenesen a Holly erdőből, de a maga nemében megállja a helyét. értékelésem: 6 -AgnusDei-
Olvasói hozzászólások

Impresszum  |  Kapcsolat  |  Médiaajánlat


RÉSZLETES KERESÉS
cím: eredeti cím:
év:  - 
moziban:
kritika szerzője:
értékelés: -
téka szűrés:
média szűrés:
dialógus nyelve:
nemzet:
DVD
hang:
DVD felirat:
rendező:
szereplők:író:
műfaj: és és
Rendezési szempont:
Eredmények/
oldal:
 
A titokzatos szerető


Pompeji


A plebejus herceg


Műkincsvadászok


Maisie tudja
SZAVAZÁS
A legjobb film Oscarjára jelölt, és a magyar mozikban bemutatott hét film közül melyiknek adtad volna a díjat?
Amerikai mesterlövész
Birdman avagy (A mellőzés meglepő ereje)
A Grand Budapest Hotel
Kódjátszma
A mindenség elmélete
Sráckor
Whiplash
ARCHÍVUM


Kiemelt támogatónk a Nemzeti Kulturális Alapprogram

Partnereink