odeon.hu    odeonlloyd.com    puskinteka.blogspot.com
FŐOLDALHÍREKMEGJELENÉSKATALÓGUSBOLTFÓRUM
Eseménynapló Megkérdeztük TV ajánló Trailer MOZITUDOR Lapozó Box-office Link Képregény
UNDERG 14h-


Melinda és Melinda
Melinda and Melinda
ODEON ÉRTÉKELÉSE 8
LÁTOGATÓK ÉRTÉKELÉSE 7.7

Küldd el emailben!
 
Javítsd az adatbázist!
Írj Te is ajánlót!
Pontozd a filmet!
 
eredeti cím:  Melinda and Melinda
év:  2004
nemzet:  amerikai (USA)
hossz:  99 perc
kép:  színes
kiadó/forgalmazó:  Intercom
dialógus:  angol (english) nyelvű
műfaj:  szatíra
STÁBLISTA DVD-INFO
Rendező
Woody Allen
Szereplő
Chloe Sevigny
Neil Pepe
Will Ferrell
Stephanie Roth Haberle
Radha Mitchell
Chiwetel Ejiofor
Michael J. Farina
Amanda Peet
Jonny Lee Miller
Josh Brolin
Larry Pine
Wallace Shawn
Operatőr
Zsigmond Vilmos
Író (Forgatókönyvíró)
Woody Allen
Hang:
mono
Szinkron:
angol (english), lengyel
Feliratozás:
angol (english), svéd, görög, finn, portugál, magyar, cseh, dán, héber, izlandi, norvég, bolgár, török, horvát, szlovén, arab
Képarány:
1.85:1
Extra:
nincs
Valljuk meg, az egykori mester, a zseniális filmeket alkotó Woody Allen az utóbbi néhány évben nem igazán kényeztetett el minket. Az 1996-os Agyament Harry óta nem sikerült olyat leraknia az asztalra, amire igazán felkaptuk volna a fejünket, munkái inkább ujjgyakorlatnak, vagy az aktuális neurózis leküzdésére szolgáló, éves kötelezettségű terápiának tűntek, mintsem egy valóban régóta benne szunnyadó ötlet megvalósításának. A tavaly bemutatott Csak az a szex azonban már biztató jel volt, hogy a direktor ismét visszatalál egykori önmagához, és ezt nem csupán a régi filmjeire szóló filmes utalások jelezték, hanem a figurák, a szituációk és a dialógusok is. A szokottnál nagyobb várakozás előzte meg tehát a Melinda és Melindát, amit csak megerősített az alapszituáció érdekessége.
Baráti társaság üldögél egy étteremben (a nyitás hasonló, mint amilyen a Broadway Danny Rose-ban volt), és történeteket mesélnek egymásnak. Szóba kerül a kissé labilis Melinda sztorija is, aki, miután hívatlanul betoppant egy vacsorára, alaposan összekuszálta jó néhány ember érzelmi életét. Az elhangzottakat mindenki másképp látja (vagy láttatja): míg egyikük kiváló tragédiát faragna, másikuk szerint a szituációból vérbő komédiát lehetne írni. Elkezdik hát egymásnak mesélni saját variációjukat, melyekben csak a kiindulópont és a szerelmi bonyodalmak a közösek.
A rajongók megnyugodhatnak: Woody ismét a régen látott, ám annál jobban megkedvelt formáját hozza. Érdekes a problémafelvetés, kiváló a párhuzamos narráció ötlete, és egyszerűségében is parádés a befejezés. A színészgárda – amint azt megszokhattuk – szintén kitűnő, ám a legnagyobb meglepetés Will Ferrell. Az egykori diszkópatkány (akinek karrierje igen szépen ível felfelé, a Forbes magazin idei listáján már helye volt a művészvilág 100 legbefolyásosabb embere közt) ezúttal a rendező, Woody Allen szerepét játssza el, s bár ez első pillanatban furcsának tűnhet, a feladatot sikerrel oldja meg. Amellett, hogy egy az egyben átveszi a megszokott gesztusokat és mimikát (persze a már jól ismert egysorosok mellett), új életet is lehel a (valljuk be, kissé önismétlőnek tűnő) karakterbe. A rendező újjászületett, és akár a saját képében, akár máséban: jó őt újra látni a vásznon. Amíg pedig várjuk a következö filmet, mi is elgondolkodhatunk, az élet vajon tragikus vagy komikus-e - ne higgyünk a riportoknak, Woody szerint is biztos, hogy komikus.

TomTom
Olvasói hozzászólások

Impresszum  |  Kapcsolat  |  Médiaajánlat


RÉSZLETES KERESÉS
cím: eredeti cím:
év:  - 
moziban:
kritika szerzője:
értékelés: -
téka szűrés:
média szűrés:
dialógus nyelve:
nemzet:
DVD
hang:
DVD felirat:
rendező:
szereplők:író:
műfaj: és és
Rendezési szempont:
Eredmények/
oldal:
 
A titokzatos szerető


Pompeji


A plebejus herceg


Műkincsvadászok


Maisie tudja
SZAVAZÁS
A legjobb film Oscarjára jelölt, és a magyar mozikban bemutatott hét film közül melyiknek adtad volna a díjat?
Amerikai mesterlövész
Birdman avagy (A mellőzés meglepő ereje)
A Grand Budapest Hotel
Kódjátszma
A mindenség elmélete
Sráckor
Whiplash
ARCHÍVUM


Kiemelt támogatónk a Nemzeti Kulturális Alapprogram

Partnereink