odeon.hu    odeonlloyd.com    puskinteka.blogspot.com
FŐOLDALHÍREKMEGJELENÉSKATALÓGUSBOLTFÓRUM
Eseménynapló Megkérdeztük TV ajánló Trailer MOZITUDOR Lapozó Box-office Link Képregény
UNDERG 14h-


Mr. és Mrs. Smith
Mr. and Mrs. Smith
ODEON ÉRTÉKELÉSE 8
LÁTOGATÓK ÉRTÉKELÉSE 6.6

Küldd el emailben!
 
Javítsd az adatbázist!
Írj Te is ajánlót!
Pontozd a filmet!
 
eredeti cím:  Mr. and Mrs. Smith
év:  2005
nemzet:  amerikai (USA)
hossz:  120 perc
kép:  színes
kiadó/forgalmazó:  FHE
dialógus:  szinkronizált
műfaj:  akció
vígjáték
STÁBLISTA DVD-INFO
Rendező
Doug Liman
Szereplő
Angelina Jolie
Brad Pitt
Elijah Alexander
Angela Bassett
Theresa Barrera
Ron Bottitta
Adam Brody
Keith David
Vince Vaughn
William Fichtner
Operatőr
Bojan Bazelli
Zeneszerző
John Powell
Író (Forgatókönyvíró)
Simon Kinberg
Hang:
5.1
DTS
Szinkron:
angol (english), magyar
Feliratozás:
magyar
Képarány:
2.35:1
Extra:
b-roll
előzetes(ek)
interjúk
werkfilm
Brad Pitt és Angelina Jolie avagy John és Jane Smith élik unalmas hétköznapjaikat. Öt vagy hat éve még megvolt a kettejük között vibráló izgalmas közeg, mostanra azonban a szikrákat vető közeledés halk nyünnyögésbe fordul. Tökéletes otthonukban egyedül ők ketten tűnnek fakónak. A szokásos "Mi volt a munkában?", "Szép vagy, édesem." és egyéb elcsépelt mondatokkal tartják életben kapcsolatukat. Az egymás hivatásáról mit sem sejtő páros unalmas hétköznapjait az új megbízatások paprikázzák fel igazán. Míg Jane látszólag nyugalomra tér, John máris rohan a sufni alatt húzódó rejtekébe, hogy magához vegye fegyverraktárából kedvenc "gyermekeit" és az összekötő által kijelölt bűnözők nyomába eredjen. Jane hallva kedvese távozását, felpattan az ágyból, majd a sütőhöz rohan, dobókéseket vesz magához és kivillanó combjára erősíti a kifent pengéket. Pár pillanat múltán Pitt egy bár alagsorában ereszt ólmot alkalmi kártyapartnerei fejébe, Jolie pedig domina-dresszben várja a fanyar vágyak rabjaként térdepelő áldozatát, hogy végre kitekerhesse annak vézna nyakát.
A filmet végigkíséri a házaspár pszichológusnál tett látogatása. Már az első jelenetben egyértelművé válik, hogy Brad Pitt és Angelina Jolie nyakig egymásba vannak habarodva. Élvezik egymás játékát, Angelina Jolie úgy tündököl szerepében, mintha valójában Brad Pitt jegyese lenne és fordítva. Folyamatosan azon kaptam magam, hogy vadalmaként velük együtt vigyorgok minden apró poénjukon.
A Rózsák Háborújában látottakat Liman egy újabb szintre emeli, itt ugyanis tányérok és egyéb antik vázák helyett sörétes puskák és gépfegyverek ugatnak és vájnak tátongó lyukakat a bérgyilkos duó csodálatos otthonába. A tárak kiürültével egymásnak ugranak és megkezdődik a kiegyenlített férfi-nő, nő-férfi gyepálás. Romantikus akció-komédiához hűen nincsenek kékre-zöldre vert arcok, vér sem serken, szó sincs komoly brutalitásról, csupán pajkos hasbarúgdosásnak, lövöldözésnek, megtaposásnak és vice versa hajtépésnek lehetünk szemtanúi. Hálószobából előszobába, előszobából a hallba, a hallból pedig a konyhába vezetnek a rombolás nyomai, ahol végül kimerülten, üvegszilánkokkal borított padlózaton megunják a másik sárba tiprását és inkább a könnyed szexet választják levezetés végett. Kiváló terápiás módszer, életunt házaspároknak kötelező.
Doug Liman újraházasodási komédiája lehetett volna jobb is, ha Simon Kinberg nem pukkad ki és zárja rövidre a forgatókönyvet a háromnegyedénél. Remek szórakozást igérő, néhány langyos lábvíz, viszont két kiváló színészjelenség által fűszerezett, kiváló koreográfia szerint táncoló akciójelenetekben dúskál a Mr. and Ms. Smith.

Flaticius
Olvasói hozzászólások

Impresszum  |  Kapcsolat  |  Médiaajánlat


RÉSZLETES KERESÉS
cím: eredeti cím:
év:  - 
moziban:
kritika szerzője:
értékelés: -
téka szűrés:
média szűrés:
dialógus nyelve:
nemzet:
DVD
hang:
DVD felirat:
rendező:
szereplők:író:
műfaj: és és
Rendezési szempont:
Eredmények/
oldal:
 
A titokzatos szerető


Pompeji


A plebejus herceg


Műkincsvadászok


Maisie tudja
SZAVAZÁS
A legjobb film Oscarjára jelölt, és a magyar mozikban bemutatott hét film közül melyiknek adtad volna a díjat?
Amerikai mesterlövész
Birdman avagy (A mellőzés meglepő ereje)
A Grand Budapest Hotel
Kódjátszma
A mindenség elmélete
Sráckor
Whiplash
ARCHÍVUM


Kiemelt támogatónk a Nemzeti Kulturális Alapprogram

Partnereink