odeon.hu    odeonlloyd.com    puskinteka.blogspot.com
FŐOLDALHÍREKMEGJELENÉSKATALÓGUSBOLTFÓRUM
Eseménynapló Megkérdeztük TV ajánló Trailer MOZITUDOR Lapozó Box-office Link Képregény
UNDERG nyitva MarisA Bourne-csapda
Bourne Supremacy, The
ODEON ÉRTÉKELÉSE 7
LÁTOGATÓK ÉRTÉKELÉSE 8.7

Küldd el emailben!
 
Javítsd az adatbázist!
Írj Te is ajánlót!
Pontozd a filmet!
 
eredeti cím:  Bourne Supremacy, The
év:  2004
nemzet:  amerikai (USA)
hossz:  108 perc
kép:  színes
kiadó/forgalmazó:  UIP Duna
dialógus:  szinkronizált
műfaj:  akció
irodalmi adaptáció
krimi
STÁBLISTA DVD-INFO
Rendező
Paul Greengrass
Szereplő
Matt Damon
Karl Urban
Franka Potente
Brian Cox
Julia Stiles
Joan Allen
Chris Cooper
Michelle Monaghan
Marton Csokas
Oksana Akinshina
Operatőr
Oliver Wood
Zeneszerző
John Powell
Író (Eredeti mű szerzője)
Robert Ludlum
Író (Forgatókönyvíró)
Tony Gilroy
Hang:
5.1
Szinkron:
angol (english), magyar
Feliratozás:
angol (english), svéd, holland, finn, magyar, héber, izlandi, norvég
Képarány:
2.35:1
Extra:
audiokommentár(ok)
dvd rom tartalom
kimaradt jelenet(ek)
werkfilm
A folytatásokat általában sokkal nagyobb várakozás előzi meg, mint az első részeket, vagy egy átlagos filmet. És mivel az első Bourne - amely egy 1988-as Roger Young-alkotás remake-je - nagyot szólt 2002-ben, nagy kiváncsisággal vártuk Jason Bourne újabb kalandjait.
A visszavonult titkos ügynök a világ másik végén, Indiában tengeti mindennapjait barátnője, Marie társaságában. Ösztönei nem lankadnak, minden percben az esetleges támadásokat figyeli, éjszakánként pedig rémálmok gyötrik, a még mindig homályos múltjának foszlányai törnek rá. Majd egy nap egy ismeretlen arc tűnik fel a tömegben, ügynökünk rájön, hogy megtalálták. Ezzel kezdetét veszi az üldözés szinte az egész világot behálózva: a CIA és az orosz maffia egyaránt a nyomába szegődik.
A filmet teljes mértékben a színészi alakítások viszik, hisz a sztori némiképp kiszámítható. Matt Damon a morcos titkosügynök szerepében még mindig remek, sajnálatos viszont, hogy Franka Potente jelenlétét csak rövid ideig élvezhetjük.
A vad kameramozgások egy ideig az újdonság erejével hatnak, később azonban - amikor már azt sem tudjuk, hogy hol vagyunk - kimondottan zavaróak.
A krimi műfajának szerelmesei összességében nem fognak csalódni a film megnézését követően, és bár az első résszel talán nem veszi fel a versenyt a Bourne-csapda, nagyon feszes és élvezhető alkotást sikerült az új rendezőnek, Paul Greengrassnek összehoznia.Pris
» Olvasói szinopszis «
2004. október 28. 13:30 - Szadó

Az első Bouren-mozi az egyik kedvenc (ügynök)filmem, így izgatottan vártam, A Bourne-csapdát is. Várakozásaimat alapjában véve nem múlta alul a második rész sem, de az tény, hogy az első 15 perc dögunalmas, ahol Bourne ismert emlékfoszlányokból rakdossa össze szétesett életét. Itt hangzik el az egyik legbénább párbeszéd: (Marie: Mi bajod, Jason? Bourne: Semmi. Marie: Nekem elmondahtod. Bourne: Tényleg semmi.) A verekedős jeleneteknek jár a pontos labda, mivel azok hihetetlenül izgalmasan koreografáltak, leginkább a Münchenben zajló bunyó, és a film csúcspontját jelentő lövöldözős-autósüldözés szintén remekül sikerült, felülmúlva még az első részben látott Mimi-üldözést is felülmúlja. Van egy jenlenet remek párbeszéddel, suspensel telített gyilkossági motívumok. Ismerni kell a Bourne-sztorikat, oda kell figyelni. Okos, bár néha bizonytalan a Robert Ludlum regényéből Tony Gilroy által leírt szkript. A szereplők jól teljesítenek, kivéve a magát okosnak láttatni akaró Julia Stilest (Nicky), aki bár jól tud sikítozni. Van még egy béna párbeszéd, feleslegesen buta körítéssel a film végén. Paul Greengrass, a Véres vasárnap direktorának kvalitásai inkább a suspensial crim-mviek felé húznak, de mindent összevéve lepipálja a független filmes rutinnal rendelkező Doug Limant. Megvan az eredmény: az előző rész izgalmas elemeit emelték át, néhol unalmasan, hol akciódúsabban. Mindenesetre meglett a kritikai és anyagi siker is.
2005. december 6. 11:06 - pkrizsi

A Bourne-csapda egy nem megszokott akciófilm. A brilliánsan megírt forgatókönyv, a profi operatőri munka, a lélegzetelállító bunyós-jelenetek mellett engem igazán Jason Bourne (Matt Damon) személyisége fogott meg, és lett rám nagy hatással. Precizitás, megfontoltság, profizmus, bátorság... Talán ezekkel a szavakkal lehetne legjobban jellemezni őt, de igazán szavakkal nem lehet elmondani, milyen is. Látni kell. Az emberek egy film megnézése után kicsit mindig olyanok akarnak lenni, mint a főhős, aki a legjobb, és mindent tud. Elmondhatom, hogy a Bourne-csapda megnézése (és a Bourne-rejtély) után ez az érzés nagyon megnövekszik. :) A filmben elég sajnálatos, hogy Bourne barátnőjét, a lányt, akit olyan jól megismerhettünk már az első részben, váratlanul lelövik... Így kap egy kis szomorú ízt a további történet, de az izgalom nem múlik el! Méltó folytatása az ugyan ilyen kiválóan megcsinált Bourne-rejtélynek!
Olvasói hozzászólások

Impresszum  |  Kapcsolat  |  Médiaajánlat


RÉSZLETES KERESÉS
cím: eredeti cím:
év:  - 
moziban:
kritika szerzője:
értékelés: -
téka szűrés:
média szűrés:
dialógus nyelve:
nemzet:
DVD
hang:
DVD felirat:
rendező:
szereplők:író:
műfaj: és és
Rendezési szempont:
Eredmények/
oldal:
 
A titokzatos szerető


Pompeji


A plebejus herceg


Műkincsvadászok


Maisie tudja
SZAVAZÁS
A legjobb film Oscarjára jelölt, és a magyar mozikban bemutatott hét film közül melyiknek adtad volna a díjat?
Amerikai mesterlövész
Birdman avagy (A mellőzés meglepő ereje)
A Grand Budapest Hotel
Kódjátszma
A mindenség elmélete
Sráckor
Whiplash
ARCHÍVUM


Kiemelt támogatónk a Nemzeti Kulturális Alapprogram

Partnereink