odeon.hu    odeonlloyd.com    puskinteka.blogspot.com
FŐOLDALHÍREKMEGJELENÉSKATALÓGUSBOLTFÓRUM
Eseménynapló Megkérdeztük TV ajánló Trailer MOZITUDOR Lapozó Box-office Link Képregény
UNDERG nyitva MarisCsak ön után!
Apres vous...
ODEON ÉRTÉKELÉSE 9
LÁTOGATÓK ÉRTÉKELÉSE 8.5

Küldd el emailben!
 
Javítsd az adatbázist!
Írj Te is ajánlót!
Pontozd a filmet!
 
eredeti cím:  Apres vous...
év:  2003
nemzet:  francia
hossz:  110 perc
kép:  színes
kiadó/forgalmazó:  Mokép
dialógus:  szinkronizált
műfaj:  vígjáték
romantikus
STÁBLISTA DVD-INFO
Rendező
Pierre Salvadori
Szereplő
Daniel Auteuil
José Garcia
Sandrine Kiberlain
Marilyne Canto
Michèle Moretti
Garance Clavel
Fabio Zenoni
Operatőr
Gilles Henry
Zeneszerző
Camille Bazbaz
Hang:
5.1
Szinkron:
francia, magyar
Feliratozás:
nincs
Képarány:
1.85:1
Extra:
bakiparádé
werkfilm
A Pofa be! című opusz után többen elhantolták a francia vígjátékot, mint olyat. Egyesek pedig felemás jelzővel illették, visszasírva Pierre Richard vagy Belmondo zsenijét. És mikor már teljesen feladtuk a reményt, hogy se baráttal sörözve, sem barátnővel kézenfogva nem ülhetünk be többé gall komédiára, akkor jött a Csak ön után. Minden bohókás sztereotípia négy sarkából kifordítva köszön vissza ránk, plusz még remekül meg is van írva, holott a tökös és a lúzer leosztás változatlan marad.
Antoine (Daniel Auteuil) egy előkelő éttermet irányít valahol a város szívében, a szakma a kisujjában van. Túlságosan is, néhanapján még imádott barátnője is kárát látja munkaszenvedélyének, de azért szeretetre méltó alak. Egyik nap Antoine éppen egy elkésett randevú után lohol, amikor a parkban egy önmagát felaksztani igyekvő alakra lesz figyelmes. A megmentett Louis (José Garcia) a csalódott hősszerelmes alakok mintapéldánya, esetlenségben veri az összes örök vesztes figurát Keaton-tól egészen Bean-ig bezárólag. Ennek ellenére Antoine a hóna alá nyúl, hazaviszi, állást szerez neki, sőt még a kikosarazó leányt, a szépséges Blanche-ot (Sandrine Kiberlain) is megpróbálja előkeríteni. A két szereplő viszonya eddig sem volt zökkenőmentes, de amikor Antoine-nak megtetszik a lány, minden teljesen összekuszálódik.
Nehéz lenne megmondani, hogy a több sablonból vérző romantikus komédiák sorából miért emelkedik ki ez a darab toronymagasan. Talán mert francia és jól meg van írva? A már említett Pofa be! is hasonló akart lenni, de nem jött össze, kicsit szétcsúszott az a móka. Ellenben itt minden a helyén van: a neurózistól gyötört szerencsétlen és az atyáskodó ész kettőse teljesen megolajozva rombolják a nagy szerkezetet. Hol egymásért, hol egymás ellen dolgoznak az imádott nő megszerzéséért, és a célért minden eszközt bevetnek, semmi sem marad szent. Hiszen itt búvik meg a lényeg: a két palimadár egy táborban izzad! Az alkotók fantáziájának meg hatalmas piros pont, hiszen a "töltelék" részek is remekek. Aki ezt a másfél órát végignézi, garantáltan más ember lesz tőle, és megcsodálhatja Auteuil falmászó képességeit, ami az Éretlenek óta mit sem változott. Pittek, Anistonok, Witherspoonok! Vigyázó szemeteket töröljétek meg, és ha a túlfoglalkoztatottságból már elegetek van, sürgősen találjátok ki, hogyan lehetne a franciák szellemi javait saját bankszámlátokra iratni! A karrieretek függ tőle.

Sinatora
Olvasói hozzászólások (1 db)

Impresszum  |  Kapcsolat  |  Médiaajánlat


RÉSZLETES KERESÉS
cím: eredeti cím:
év:  - 
moziban:
kritika szerzője:
értékelés: -
téka szűrés:
média szűrés:
dialógus nyelve:
nemzet:
DVD
hang:
DVD felirat:
rendező:
szereplők:író:
műfaj: és és
Rendezési szempont:
Eredmények/
oldal:
 
A titokzatos szerető


Pompeji


A plebejus herceg


Műkincsvadászok


Maisie tudja
SZAVAZÁS
A legjobb film Oscarjára jelölt, és a magyar mozikban bemutatott hét film közül melyiknek adtad volna a díjat?
Amerikai mesterlövész
Birdman avagy (A mellőzés meglepő ereje)
A Grand Budapest Hotel
Kódjátszma
A mindenség elmélete
Sráckor
Whiplash
ARCHÍVUM


Kiemelt támogatónk a Nemzeti Kulturális Alapprogram

Partnereink