odeon.hu    odeonlloyd.com    puskinteka.blogspot.com
FŐOLDALHÍREKMEGJELENÉSKATALÓGUSBOLTFÓRUM
Eseménynapló Megkérdeztük TV ajánló Trailer MOZITUDOR Lapozó Box-office Link Képregény
UNDERG 14h-21 Gramm
21 Grams
ODEON ÉRTÉKELÉSE 9
LÁTOGATÓK ÉRTÉKELÉSE 9.4

Küldd el emailben!
 
Javítsd az adatbázist!
Írj Te is ajánlót!
Pontozd a filmet!
 
eredeti cím:  21 Grams
év:  2003
nemzet:  amerikai (USA)
hossz:  125 perc
kép:  színes
kiadó/forgalmazó:  vhs: SPI
dvd: SPI
vhs: SPI
dialógus:  szinkronizált
műfaj:  dráma
STÁBLISTA DVD-INFO
Rendező
Alejandro Gonzalez Inárritu
Szereplő
Sean Penn
Naomi Watts
Benicio Del Toro
Charlotte Gainsbourg
Danny Huston
Clea DuVall
Melissa Leo
Operatőr
Rodrigo Prieto
Zeneszerző
Dave Matthews
Gustavo Santaolalla
Író (Forgatókönyvíró)
Guillermo Arriaga
Hang:
5.1
Szinkron:
angol (english), magyar
Feliratozás:
angol (english), magyar
Képarány:
1.85:1
Extra:
előzetes(ek)
Így készült - dokumentumfilm
kisfilm
A Korcs szerelmekkel hirtelen híressé vált mexikói rendező, A. G. Inárritu első filmjéhez hasonlóan fésületlen stílusban, újabb gyomorszorító drámával jelentkezik. A három szálon futó cselekmény négy ember küzdelmekkel teli életét beszéli el. Történetük egy tragikus baleset miatt összefonódik, ezért mindannyian valamilyen kapcsolatba kerülnek a lélek "tömegét" jelentő bizonyos 21 grammal - mindannyian pontosan 21 grammot veszítünk a testsúlyunkból halálunk pillanatában.
Paul Rivers (Sean Penn) boldogtalan házasságban él feleségével, az angol Maryvel (Charlotte Gainsbourg), aki tudva, hogy férje halálos beteg és nem sok ideje van hátra, mindenáron gyereket szeretne. Jack Jordan (Benicio Del Toro) a börtön és a családja között ingázó kisstílű bűnöző, a hit nevében, elvakultan dogmákat hajszol, ahelyett, hogy tisztességesen eltartaná két gyerekét és megkeseredett feleségét. Christina (Naomi Watts) középosztálybeli családanya, balesetben elveszíti két kislányát és férjét, fájdalmában a drogokért nyúl, de beleakad egy szívbeteg férfiba, aki az ő elgázolt férje szívének köszönheti életét. A történet reménytelenül összekuszálódott szálaiból fokozatosan egy még szomorúbb valóság bontakozik ki, melyben csupán rezzenésnyi időre lélegezhetünk fel, hogy felfogjuk, az élet kellemes pillanatai sem tudnak boldogságot teremteni ott, ahol mindenki boldogtalanságra van ítélve.
A szándékosan roncsolt nyersanyagra forgatott film különböző idősíkok között csapongó cselekménye, valamint a kézikamerás fényképezés és a megdöbbentő erejű színészi játék érzelmekkel teli alkotást hozott létre, az élet és halál, a megbocsátás és bosszú, a szeretet és gyűlölet drámáját.


szilva
» Olvasói szinopszis «
2005. november 27. 14:43 - péjé

Veszélyes az, amit a remdező ebben a filmben művel. Gondolok itt arra, hogy a film mozaikokból építkezik, amit a nézőnek kell összeraknia. Veszélyes, mert ha az egyik jelenet érzelmileg felfokozott, és utána jön egy összekötő képsor, vagy egy csendesebb, szép jelenet, majd megint valami brutális, akkor egy idő után elveszhet az érzelmi sodrása a filmnek, nem válik egységessé. Veszélyes azért is, mert ha túlzásba viszi, és időről időre, sőt időben nem old fel dolgokat, akkor a néző annyira összezavarodik, hogy az egész érdektelenné válik. De itt jön képbe a rendező zsenialitása. Olyan ügyesen adagolja az információkat, olyan ügyesen játszik az idősíkokkal, hogy az nem zavar össze, nem válik káosszá, hanem ügyesen fenntartja az érdeklődést, és nem hagyja nyugodni az embert. Mire szusszannánk kettőt egy megrázó jelenet után egy csendesebb jelenet alatt, addigra újra történik valami. És kell tudás, tehetség, hogy ezt, és így elérje a rendező. A történet szintén nagyon jó, rendkívül kemény, és megrázó, és ugyanezekkel a jelzőkkel írható le a színészek játéka. Naomi Watts-on meglepődtem, Sean Penn csak szokott formáját hozta (értsd: remekelt), Del Toro pedig simán megérdemelte volna az Oscart, ha Tim Robbins el nem viszi előle a Mystic River-ért. Rendkívüli film!!
Olvasói hozzászólások

Impresszum  |  Kapcsolat  |  Médiaajánlat


RÉSZLETES KERESÉS
cím: eredeti cím:
év:  - 
moziban:
kritika szerzője:
értékelés: -
téka szűrés:
média szűrés:
dialógus nyelve:
nemzet:
DVD
hang:
DVD felirat:
rendező:
szereplők:író:
műfaj: és és
Rendezési szempont:
Eredmények/
oldal:
 
A titokzatos szerető


Pompeji


A plebejus herceg


Műkincsvadászok


Maisie tudja
SZAVAZÁS
A legjobb film Oscarjára jelölt, és a magyar mozikban bemutatott hét film közül melyiknek adtad volna a díjat?
Amerikai mesterlövész
Birdman avagy (A mellőzés meglepő ereje)
A Grand Budapest Hotel
Kódjátszma
A mindenség elmélete
Sráckor
Whiplash
ARCHÍVUM


Kiemelt támogatónk a Nemzeti Kulturális Alapprogram

Partnereink