odeon.hu    odeonlloyd.com    puskinteka.blogspot.com
FŐOLDALHÍREKMEGJELENÉSKATALÓGUSBOLTFÓRUM
Eseménynapló Megkérdeztük TV ajánló Trailer MOZITUDOR Lapozó Box-office Link Képregény
UNDERG 14h-Kémkölykök 3-D - Game Over
Spy Kids 3-D: Game Over
ODEON ÉRTÉKELÉSE 6
LÁTOGATÓK ÉRTÉKELÉSE 6.9

Küldd el emailben!
 
Javítsd az adatbázist!
Írj Te is ajánlót!
Pontozd a filmet!
 
eredeti cím:  Spy Kids 3-D: Game Over
év:  2003
nemzet:  amerikai (USA)
hossz:  84 perc
kép:  színes
kiadó/forgalmazó:  SPI
dialógus:  szinkronizált
műfaj:  akció
családi
vígjáték
sci-fi
STÁBLISTA DVD-INFO
Rendező
Robert Rodriguez
Szereplő
Antonio Banderas
Carla Gugino
Alexa Vega
Daryl Sabara
Ricardo Montalban
Holland Taylor
Sylvester Stallone
Mike Judge
Salma Hayek
Operatőr
Robert Rodriguez
Vince Pace
Zeneszerző
Robert Rodriguez
Író (Forgatókönyvíró)
Robert Rodriguez
Hang:
5.1
DTS
Szinkron:
angol (english), magyar
Feliratozás:
angol (english), magyar
Képarány:
1.85:1
Extra:
előzetes(ek)
interjúk
játék
kisfilm(ek)
videoklip
Amikor Robert Rodriguez kirukkolt az első Kémkölykök filmmel, rajongóinak egy része elbizonytalanodott. Olyan volt ez, mintha George A. Romero romantikus filmet forgatott volna. Családi akciómozi? Kölykökkel a főszerepben?
Valóban furcsán hangzik. Az első film ennek ellenére fogyasztható volt, számos olyan kikacsintással, amelyeket azért a nagykorú nézők is értékelhettek/értettek. A második film sajnos teljesen háttérbe szorította a szülőket, és a gyerekek uralták a vásznat. A sztori pedig bántóan bugyuta lett. A harmadik epizód forgatókönyvének szintje valahol az előző két rész szkriptjének színvonala között mozog. A trilógiává terebélyesedett szériát a stáb három dimenziós effektekkel próbálja meg emlékezetessé tenni. Ezekből egyébként többfajta is van, ebben az esetben a jól ismert piros-kék változatot alkalmazták az alkotók. Hasonlót láthattunk már az egyik Rémálom filmben, amelynek a végén szegény Freddyt nyírták ki látványosan. Ezt élvezhettük 3D-ben. Amíg viszont akkor csak a film vége készült ily módon, addig a Kémkölykök harmadik része már szinte teljes egészében így nézhető.
Ennek oka, hogy a film nagy része egy programban játszódik. Juni eltávolodott az OSS-től magánnyomozóként tengetve életét. Az egyhangúságból egy rossz hír rántja ki: nővére ugyanis nyomtalanul eltűnt. Mint megtudjuk, Carmen valószínűleg a Játékosztó (Sylvester Stallone) nevű őrült játékprogramjában esett fogságba. Juni tehát becsatlakozik a programba, amelyben számos veszélyes ellenféllel kell szembenéznie. A Játékosztó a gyerekek agyát próbálja uralma alá hajtani, de szerepel a tervei közt természetesen a világuralom megszerzése is – csakúgy mellékesen. A Cortez család természetesen nem hagyhatja ezt ennyiben.
Az előző két filmben megismert szereplők többsége visszatér. A második részhez képest több teret kapnak a szülők és nagyszülők, erősítve a családi akciómozi jelleget. A 3D effektek viszont nem annyira látványosak, mint elvárható lenne. Igazából maga a módszer tűnik elavultnak, hiszen a piros-kék szemüvegek már nem nyújtanak olyan élményt, mint annak idején. Akadnak persze látványos jelenetek, de hosszú távon kifejezetten fárasztó ez a fajta 3D. Jobb lett volna egy másik eljárást alkalmazni, amely jobb minőségű képet produkál, maradéktalanul megőrizve a színeket, jobban kidomborítva az effekteket (ilyen létezik, hiszen hazánkban is volt egy kismozi, amelyben 3D természetfilmeket vetítettek, szintén papírszemüveggel, csak más megoldással). Pedig egyébként a film ötletes, pergő és szórakoztató. A rengeteg cameo közül George Clooney-ét és Elijah Woodét lehet kiemelni. Sly Stallone pedig élvezettel gonoszkodik skizofrén szerepében.
Mivel a 3D hatás videón/DVD-n várhatóan kevésbé fog működni, érdemes moziban megnézni még a kémkölykök harmadik kalandját, amely a sorozatnak ugyan nem fog új rajongókat szerezni, a meglévők viszont elégedettek lesznek, 3D ide vagy oda.


M.Halberstam
Olvasói hozzászólások

Impresszum  |  Kapcsolat  |  Médiaajánlat


RÉSZLETES KERESÉS
cím: eredeti cím:
év:  - 
moziban:
kritika szerzője:
értékelés: -
téka szűrés:
média szűrés:
dialógus nyelve:
nemzet:
DVD
hang:
DVD felirat:
rendező:
szereplők:író:
műfaj: és és
Rendezési szempont:
Eredmények/
oldal:
 
A titokzatos szerető


Pompeji


A plebejus herceg


Műkincsvadászok


Maisie tudja
SZAVAZÁS
A legjobb film Oscarjára jelölt, és a magyar mozikban bemutatott hét film közül melyiknek adtad volna a díjat?
Amerikai mesterlövész
Birdman avagy (A mellőzés meglepő ereje)
A Grand Budapest Hotel
Kódjátszma
A mindenség elmélete
Sráckor
Whiplash
ARCHÍVUM


Kiemelt támogatónk a Nemzeti Kulturális Alapprogram

Partnereink