odeon.hu    odeonlloyd.com    puskinteka.blogspot.com
FŐOLDALHÍREKMEGJELENÉSKATALÓGUSBOLTFÓRUM
Eseménynapló Megkérdeztük TV ajánló Trailer MOZITUDOR Lapozó Box-office Link Képregény
UNDERG 14h-Igazából szerelem
Love Actually Is All Around
ODEON ÉRTÉKELÉSE 9
LÁTOGATÓK ÉRTÉKELÉSE 8.1

Küldd el emailben!
 
Javítsd az adatbázist!
Írj Te is ajánlót!
Pontozd a filmet!
 
eredeti cím:  Love Actually Is All Around
év:  2003
nemzet:  angol
hossz:  129 perc
kép:  színes
kiadó/forgalmazó:  UIP Duna
dialógus:  szinkronizált
műfaj:  vígjáték
romantikus
STÁBLISTA DVD-INFO
Rendező
Richard Curtis
Szereplő
Colin Firth
Hugh Grant
Alan Rickman
Bill Nighy
Liam Neeson
Emma Thompson
Martin Freeman
Chiwetel Ejiofor
Keira Knightley
Laura Linney
Thomas Brodie-Sangster
Billy Bob Thornton
Rowan Atkinson
Claudia Schiffer
Shannon Elizabeth
Denise Richards
Operatőr
Michael Coulter
Zeneszerző
Craig Armstrong
Író (Forgatókönyvíró)
Richard Curtis
Hang:
5.1
Szinkron:
angol (english), magyar
Feliratozás:
angol (english), svéd, finn, magyar, dán, héber, norvég
Képarány:
2.35:1
Extra:
audiokommentár
bevezető
előzetes(ek)
interjúk
kimaradt jelenet(ek)
kisfilm
videoklip
Pazar, Pazar, Pazar!
Emberek! Íme egy igazi karácsonyi gyöngyszem! Mindegy az, hogy a forgalmazók pont erre az időpontra lőtték be a filmet, mindegy, hogy kell a marketing. Mindegy!
Igen, mert erről a moziról még hosszan fogunk beszélni (tavaszi rügyezésen és még azon is túl), idézünk majd belőle, nevetünk és szívet melengetünk vele…
A történet szenteste játszódik Londonban, és a forgatókönyvírói bravúr talán ott (is) lapul, hogy általában szeretjük azokat a filmeket, amelyek több szálon indulnak el, hogy aztán a végén egymásba gabalyodjanak. Igen ám, csakhogy ezek a mozik többnyire krimik, thrillerek és depressziót előidézhető drámák.
Richard Curtis gondolt egyet és a már jól bevált receptet maga mögött felejtette, és elénk varázsolt egy szeretnivaló, pörgős, helyes-kedves csodát, ami minden bizonnyal elkápráztat majd, és aminek a DVD premierjétől már most rettegek, mert májusban pankráció lesz! Pankráció bizony!
Egyébként a szerző rendezőként is jegyzi a filmet. Ráadásul ez az első debütálása a kamera túloldaláról. Richard Curtis eddig olyan filmeket tudhat forgatókönyvíróként magáénak, mint a Bridget Jones naplója, a Sztárom a párom, A négy esküvő, egy temetés, a Bean, az igazi katasztrófafilm, vagy a Nagy Balek. (Kevesen ismerik. Bitangjó!)
Naszóval!
Tessék azonnal moziba menni! Tessék a rengeteg tehetséges színésznek örülni, és jobb, ha olyan mozit választunk a vetítés helyszínéül, ahol 100 méteres körzetben létezik audio CD – t árusító üzemegység, mert a film zenéjére hamar rá fogunk pattanni!
Kötelező!
h.

» Olvasói szinopszis «
2005. július 4. 23:18 - kisfiú

A bibi az, hogy össz-vissz hat szálon fut a szerelem, plussz a kölök az apjával (ja és a répahajú emingráncs, de ott főszerepben a kudarc és a hormonok vannak). Na most ez nyolc élet egyszerre két órában. Az világos, hogy ezek nem lesznek lélektanilag perfektül kidolgozva, de azért mégis. Kezdem megkedvelni a miniszterelnököt meg a szabadszájú Nataliet, de hopp ez egy esküvő, hmm szép csaj a…a… a Karib-tenger kalózaiból, szép ja, na mi is történik itt majd, de hopp máris felszarvaztak valakit, KI IS EZ? Stb stb. Ha nincsenek ezek a színészek, na és Denise Richards, akkor ebből nincs lovestory meg villanyfeloltás előtti szájrapuszi. Utána persze egy kis duma a filmről, és egyik szereplőnek a neve sem jutott az eszembe (miniszter, olasz csaj meg a pasija, a kufircolós pár…). De várjál, nem is én akartam eljönni erre, hanem…
2005. augusztus 8. 18:29 - spT-

Akármit is mondasz kisfiu, ez a film akkor is 10est ér az 5ös skálán és szerintem sok embernél nem is fogja másik film űberelni eme remekművet. Minden egyben van benne, a színészek a kezdői bágyúságukkal oldják meg tökéletesen a szerepeiket na és Billy Mack aki végig csodásat alakít a pop "csillagok" mentalitásával... Ja, és hiába, hogy trance-t hallgatok, a filmet látva azonnal rákattantam mind Mariah Carey, mind Billy Mack kiváló nótájára, mert mégiscsak, a "szerelem" körülvesz, akár karácsonykor, akár az év bármely napján... ;)) Peace, love and unity!
2006. január 6. 11:05 - Csaba

Én tényleg nem szeretnék senkit sem megbántani, de egyszerűen nem értem, hogy egy ehhez fogható "emócionális" giccsparádé hogy lehet ennyire népszerű az emberek körében. A filmre éppen azért voltam kiváncsi, mert az értékelésen 10 pontot kapott. Én a magam részéről 2 ponton is erősen elgondolkodnék... Történet gyakorlatilag nincs, a karakterek a legolcsóbb szappanoperába kívánkoznak és a film képeinek a való világhoz gyakorlatilag annyi köze sincs, mint tyúknak az ABC-hez. Egyszerűen nem értem. A karácsony magában megbolondítja az embereket, de vajon néhány erőltett "széplélek" célzat után tényleg ennyire el kellene veszítsük a józan ítélőképességünket? Ha valaki tud komoly magyarázatot, őszintén kérem, hogy segítsen!
2006. február 5. 13:14 - Zephyr

Én csak annyit tennék hozzá, hogy érdemes megnézni a DVD-n a kimaradt jeleneteket, mert egyikük másikuk felülmúlják a (egyébként nálam is 10-es, najó 9,5-ös) film színvonlát. Z.
2006. január 27. 11:31 - Atesz

Csaba, nem értem, mit nem értesz. A filmet, mint olyat Te csak egy szűk keretbe, korlátok közé zárva tudod elképzelni? Legyen valóságos, legyen története ? Egy filmben nem az a lényeg, hogy valósághű legyen, mert akkor dokumentumfilmnek hívnák. Néha jó kizökkenni a valóságból, akár egy kis időre is. Történetet hiányolsz, igazad van, de ez sem lényeges. Ez a film általában véve a szeretetről szól, rövid és buta történeteken keresztül, mégis van az egészben filmben valami kedvesség, humor, stb., ami az egészet szórakoztatóvá, élvezhető teszi. Kritikusok, műelemzők fanyaloghatnak, bírálhatják, elemezhetik, attól nekem - mint mezei nézőnek- tetszett a film.
2007. szeptember 29. 00:58 - Aussie

Ez egyszerűen egy jó film. Hol nagyon vicces, hol meg szívszorítóan szomorú. Már vagy 4x láttam 2004 óta moziban és DVD-n (legutóbb ma este), de még most sem unom.
2009. december 13. 16:39 - csabaga

Elsőre jó volt,másodszorra már fárasztott. Leginkább az a szerelmi bánatban szenvedő kisgyerek zavart... Mindenkinek szól,talán csak az idősek hiányoznak,de pont ez a hibája is egyben. A kedvencek mellett,(nálam Emma Thomson),mindenki talál egy kevésbé szerett szereplőt( nálam Keira Knightley). Karácsonyi giccs,az átlagnál jobb fajtából,de semmi esetre sem maradandóan.
Olvasói hozzászólások (2 db)

Impresszum  |  Kapcsolat  |  Médiaajánlat


RÉSZLETES KERESÉS
cím: eredeti cím:
év:  - 
moziban:
kritika szerzője:
értékelés: -
téka szűrés:
média szűrés:
dialógus nyelve:
nemzet:
DVD
hang:
DVD felirat:
rendező:
szereplők:író:
műfaj: és és
Rendezési szempont:
Eredmények/
oldal:
 
A titokzatos szerető


Pompeji


A plebejus herceg


Műkincsvadászok


Maisie tudja
SZAVAZÁS
A legjobb film Oscarjára jelölt, és a magyar mozikban bemutatott hét film közül melyiknek adtad volna a díjat?
Amerikai mesterlövész
Birdman avagy (A mellőzés meglepő ereje)
A Grand Budapest Hotel
Kódjátszma
A mindenség elmélete
Sráckor
Whiplash
ARCHÍVUM


Kiemelt támogatónk a Nemzeti Kulturális Alapprogram

Partnereink