odeon.hu    odeonlloyd.com    puskinteka.blogspot.com
FŐOLDALHÍREKMEGJELENÉSKATALÓGUSBOLTFÓRUM
Eseménynapló Megkérdeztük TV ajánló Trailer MOZITUDOR Lapozó Box-office Link Képregény
UNDERG nyitva MarisMég egy kis pánik
Analyze That
ODEON ÉRTÉKELÉSE 8
LÁTOGATÓK ÉRTÉKELÉSE 8.3

Küldd el emailben!
 
Javítsd az adatbázist!
Írj Te is ajánlót!
Pontozd a filmet!
 
eredeti cím:  Analyze That
év:  2002
nemzet:  amerikai (USA)
hossz:  95 perc
kép:  színes
kiadó/forgalmazó:  FHE
dialógus:  szinkronizált
műfaj:  vígjáték
STÁBLISTA DVD-INFO
Rendező
Harold Ramis
Szereplő
Robert De Niro
Billy Crystal
Lisa Kudrow
Joe Viterelli
Cathy Moriarty
Író ()
Harold Ramis
Peter Tolan
Peter Steinfeld
Hang:
5.1
Szinkron:
angol (english), magyar, török
Feliratozás:
angol (english), magyar, bolgár, horvát, szlovén, román, szerb
Képarány:
1.85:1
Extra:
audiokommentár
dvd rom tartalom
előzetes(ek)
werkfilm
Akik rendszeresen járnak moziba (vagy akár tékába), azoknak mondanom sem kell, hogy bizony a folytatások korát éljük. Mert ha még kivesszük a két legnagyobb sorozatot (A gyűrűk ura trilógia, Harry Potter), akkor is fel tud sorolni az ember könnyedén két-három második, harmadik, sokadik részt. Ez egyben némi ötlettelenségre is utal a forgatókönyvírók részéről, hiszen ha már egy mozis évadban a legnagyobb durranásnak a különböző sequelek és prequelek számítanak, akkor sok eredetiséget nem várhatunk el. Ellenpéldák is vannak persze (mert azért akadt ám néhány jó folytatás is), de azért, tisztelet a néhány kivételnek, az első filmek színvonalát nem nagyon szokta utolérni az újabb részek minősége. Mégis mostanáig, ettől függetlenül működtek a folytatások, még a sokszor gyengébb szint ellenére is. A Box Office-t figyelők viszont biztosan tudják, hogy a Még egy kis pánik bizony korántsem váltotta be a hozzá fűzött reményeket - legalábbis anyagilag. Pedig minden adott volt a sikerhez, hiszen a főbb szereplők mindegyike visszatér, így aztán nem foghatjuk a viszonylagos sikertelenséget a színészekre.
Paul Vitti (Robert De Niro - még mindig roppant mulatságos, ahogy tulajdonképpen korábbi szerepeit parodizálja) jól elvan a Sing Singben egészen addig, amíg hirtelenjében egyre többször próbálják őt eltenni láb alól. Vitti számára világossá válik, idő előtt ki kell szabadulnia a börtönből. Ez azonban korántsem egyszerű. Vitti ezért - fél-katatón állapotot szimulálva - a West Side Story zenés-táncos betéteit kezdi előadni cellájában. Az FBI természetesen egyből hívja Dr. Sobelt (Billy Crystal), aki épphogy túl van apja temetésén, és cseppet sem akar újra találkozni régi páciensével. Ennek ellenére Vittit rábízzák Sobelre, akinek ezt nehéz megmagyaráznia családjának, különösen a gengszterekre allergiás feleségének (Lisa Kudrow). Mindeközben persze Vitti nem tétlenkedik, hanem hű harcostársa, Zselé (Joe Viterelli - zseniális) segítségével megpróbál rájönni, kinek áll az útjában.
A probléma a filmmel az, hogy a történet első felében az alkotók ellövik még azokat a poénokat, amelyek az első részből kimaradtak, újdonságként hozzáadnak egy kis friss humort a Maffiózók parodizálásakor, de utána elfogy a tudomány. Ezért lehet megkérdőjelezni a folytatás létjogosultságát. Felmerülhet tehát, hogy azok a poénok, amik tényleg jók, értek-e annyit, hogy - hozzácsapva egy utánérzéses befejezést - létrejöjjön ez a film. Én azt mondom igen, mert a Még egy kis pánik még így is messze kiemelkedik a manapság a multiplexekben látható vígjátékok közül (jó, tudom, hogy ez utóbbiak színvonalát is minősíti). Bár egy harmadik rész már biztosan illúzióromboló lenne, most még azonban jó volt újra látni az első részben megkedvelt figurákat, még egyszer összekacsintani velük, és nagyokat röhögni a maffiózó és a pszichiáter furcsa párosán, megbocsátva a harmatosra sikerült befejezést.

M.Halberstam
Olvasói hozzászólások

Impresszum  |  Kapcsolat  |  Médiaajánlat


RÉSZLETES KERESÉS
cím: eredeti cím:
év:  - 
moziban:
kritika szerzője:
értékelés: -
téka szűrés:
média szűrés:
dialógus nyelve:
nemzet:
DVD
hang:
DVD felirat:
rendező:
szereplők:író:
műfaj: és és
Rendezési szempont:
Eredmények/
oldal:
 
A titokzatos szerető


Pompeji


A plebejus herceg


Műkincsvadászok


Maisie tudja
SZAVAZÁS
A legjobb film Oscarjára jelölt, és a magyar mozikban bemutatott hét film közül melyiknek adtad volna a díjat?
Amerikai mesterlövész
Birdman avagy (A mellőzés meglepő ereje)
A Grand Budapest Hotel
Kódjátszma
A mindenség elmélete
Sráckor
Whiplash
ARCHÍVUM


Kiemelt támogatónk a Nemzeti Kulturális Alapprogram

Partnereink