odeon.hu    odeonlloyd.com    puskinteka.blogspot.com
FŐOLDALHÍREKMEGJELENÉSKATALÓGUSBOLTFÓRUM
Eseménynapló Megkérdeztük TV ajánló Trailer MOZITUDOR Lapozó Box-office Link Képregény
UNDERG nyitva Maris
CORVIN nyitva ImiChihiro Szellemországban
Sen to Chihiro no kamikakushi
ODEON ÉRTÉKELÉSE 10
LÁTOGATÓK ÉRTÉKELÉSE 9.4

Küldd el emailben!
 
Javítsd az adatbázist!
Írj Te is ajánlót!
Pontozd a filmet!
 
eredeti cím:  Sen to Chihiro no kamikakushi
év:  2001
nemzet:  japán
hossz:  125 perc
kép:  színes
kiadó/forgalmazó:  Best Hollywood
dialógus:  szinkronizált
műfaj:  rajz/animációs
kaland
STÁBLISTA DVD-INFO
Rendező
Hayao Miyazaki
Zeneszerző
Joe Hisaishi
Hang:
5.1
Szinkron:
angol (english), japán, magyar
Képarány:
1.85:1
Extra:
előzetes(ek)
képgaléria
tv spot
Nem véletlen, hogy a Titanic Filmfesztivál nyitó díszelőadása ez az animációs japán film volt. Hayao Miyazaki, akit a világ egyik legjobbjának tartanak e műfajban, olyan alkotást varázsolt elénk, melyet még Berlinben is nagydíjjal jutalmaztak, holott a fesztivál fennállása óta még animációs film nem kapott Arany Medvét.
Miben áll a csoda? A szellemvilágot a hús-vér lényekkel, a valóságot a mítosszal összevetni gyakorta szokták a mesék. De olyan ritkán fordul elő, hogy ennyire árnyaltan, hogy ilyen mélységekben éljen át a főhős egy olyan fantasztikus kalandot, mely feladataival jobb emberré formálja őt, esetünkben ezt a tízéves, makacs és önfejű kislányt. Chihiro szülei úgy határoznak, hogy elköltöznek régi otthonukból egy másik városba. A kislány, aki úgy gondolja, hogy mindig minden csakis úgy lesz, ahogyan ő akarja, ebbe képtelen belenyugodni. A család eltéved az erdőben, s egy sötét alagúton áthaladva egy elhagyatott városban találja magát, ahol finom ételektől roskadoznak az asztalok. Amíg a kislány körülnéz az ijesztő helyen, a szülei - nem tudva ellenállni mardosó éhségüknek - disznóvá változnak. Chihiro csak úgy tudja megmenteni anyját és apját, ha munkát vállal Yubaba, a gonosz boszorkány által uralt fürdőházban, ahová szellemek és más csodalények járnak. A munka nagyon kemény, de a kicsi lány - legyőzve félelmét és undorát - erejét meghaladó feladatokat visz véghez. Ebben a városban, ahol a sötétség helyet cserélt a nappallal, nehéz eldönteni, kiben milyen tulajdonságok lakoznak: az itt élők szívébe is befurakodott a gonoszság, a kapzsiság s a gyűlölet. A fura lények között a kislányt a kedvesség, a segítőkészség és a becsületesség irányítja, és a szíve vezérli útjain e különös kaland során.
Ez az anime - ahogyan A vadon hercegnője c. mese is - lenyűgöző, magával ragadó alkotás, melynek szereplői önálló személyiségek, sokszínű tulajdonságokkal és formálódni képes lélekkel. Hősei felülkerekednek a sötét oldal mitikus erőin, és gyarló földi lényként leküzdik azokat, hogy a próbát kiállva jobbá válhassanak. Az aprólékosan kidolgozott rajzfilm tehát nemcsak látványvilágában, hanem lélekrajzában is alapos.
Felemelő, magával ragadó, s el nem feledhető filozofikus mese minden korosztálynak!
süti

» Olvasói szinopszis «
2003. május 25. 21:27 - Chihiro

Nagyon jó ez a rajzfilm!Mielőtt megnéztem, azt hittem, hogy megint valami ócska rajzfilm, de nagyot tévedtem!Teljesen magával ragadott a történet!Ajánlom mindenkinek!Nézzétek meg, nem fogjátok megbánni!
2006. augusztus 4. 11:30 - Silver82

Teljes mértékben egyetértek az előttem hozzá szóloval! Ez a film egyszerüen fantasztikus! Viszont van egy 2. része aminek a címe Vándorló Palota Azt is merem minenki figyelmébe ajánlani! Üdv
Olvasói hozzászólások (1 db)

Impresszum  |  Kapcsolat  |  Médiaajánlat


RÉSZLETES KERESÉS
cím: eredeti cím:
év:  - 
moziban:
kritika szerzője:
értékelés: -
téka szűrés:
média szűrés:
dialógus nyelve:
nemzet:
DVD
hang:
DVD felirat:
rendező:
szereplők:író:
műfaj: és és
Rendezési szempont:
Eredmények/
oldal:
 
A titokzatos szerető


Pompeji


A plebejus herceg


Műkincsvadászok


Maisie tudja
SZAVAZÁS
A legjobb film Oscarjára jelölt, és a magyar mozikban bemutatott hét film közül melyiknek adtad volna a díjat?
Amerikai mesterlövész
Birdman avagy (A mellőzés meglepő ereje)
A Grand Budapest Hotel
Kódjátszma
A mindenség elmélete
Sráckor
Whiplash
ARCHÍVUM


Kiemelt támogatónk a Nemzeti Kulturális Alapprogram

Partnereink