odeon.hu    odeonlloyd.com    puskinteka.blogspot.com
FŐOLDALHÍREKMEGJELENÉSKATALÓGUSBOLTFÓRUM
Eseménynapló Megkérdeztük TV ajánló Trailer MOZITUDOR Lapozó Box-office Link Képregény
UNDERG 14h-Chihiro Szellemországban
Sen to Chihiro no kamikakushi
ODEON ÉRTÉKELÉSE 10
LÁTOGATÓK ÉRTÉKELÉSE 9.4

Küldd el emailben!
 
Javítsd az adatbázist!
Írj Te is ajánlót!
Pontozd a filmet!
 
eredeti cím:  Sen to Chihiro no kamikakushi
év:  2001
nemzet:  japán
hossz:  125 perc
kép:  színes
kiadó/forgalmazó:  Best Hollywood
dialógus:  szinkronizált
műfaj:  rajz/animációs
kaland
STÁBLISTA DVD-INFO
Rendező
Hayao Miyazaki
Zeneszerző
Joe Hisaishi
Hang:
5.1
Szinkron:
angol (english), japán, magyar
Képarány:
1.85:1
Extra:
előzetes(ek)
képgaléria
tv spot
Nem véletlen, hogy a Titanic Filmfesztivál nyitó díszelőadása ez az animációs japán film volt. Hayao Miyazaki, akit a világ egyik legjobbjának tartanak e műfajban, olyan alkotást varázsolt elénk, melyet még Berlinben is nagydíjjal jutalmaztak, holott a fesztivál fennállása óta még animációs film nem kapott Arany Medvét.
Miben áll a csoda? A szellemvilágot a hús-vér lényekkel, a valóságot a mítosszal összevetni gyakorta szokták a mesék. De olyan ritkán fordul elő, hogy ennyire árnyaltan, hogy ilyen mélységekben éljen át a főhős egy olyan fantasztikus kalandot, mely feladataival jobb emberré formálja őt, esetünkben ezt a tízéves, makacs és önfejű kislányt. Chihiro szülei úgy határoznak, hogy elköltöznek régi otthonukból egy másik városba. A kislány, aki úgy gondolja, hogy mindig minden csakis úgy lesz, ahogyan ő akarja, ebbe képtelen belenyugodni. A család eltéved az erdőben, s egy sötét alagúton áthaladva egy elhagyatott városban találja magát, ahol finom ételektől roskadoznak az asztalok. Amíg a kislány körülnéz az ijesztő helyen, a szülei - nem tudva ellenállni mardosó éhségüknek - disznóvá változnak. Chihiro csak úgy tudja megmenteni anyját és apját, ha munkát vállal Yubaba, a gonosz boszorkány által uralt fürdőházban, ahová szellemek és más csodalények járnak. A munka nagyon kemény, de a kicsi lány - legyőzve félelmét és undorát - erejét meghaladó feladatokat visz véghez. Ebben a városban, ahol a sötétség helyet cserélt a nappallal, nehéz eldönteni, kiben milyen tulajdonságok lakoznak: az itt élők szívébe is befurakodott a gonoszság, a kapzsiság s a gyűlölet. A fura lények között a kislányt a kedvesség, a segítőkészség és a becsületesség irányítja, és a szíve vezérli útjain e különös kaland során.
Ez az anime - ahogyan A vadon hercegnője c. mese is - lenyűgöző, magával ragadó alkotás, melynek szereplői önálló személyiségek, sokszínű tulajdonságokkal és formálódni képes lélekkel. Hősei felülkerekednek a sötét oldal mitikus erőin, és gyarló földi lényként leküzdik azokat, hogy a próbát kiállva jobbá válhassanak. Az aprólékosan kidolgozott rajzfilm tehát nemcsak látványvilágában, hanem lélekrajzában is alapos.
Felemelő, magával ragadó, s el nem feledhető filozofikus mese minden korosztálynak!
süti

» Olvasói szinopszis «
2003. május 25. 21:27 - Chihiro

Nagyon jó ez a rajzfilm!Mielőtt megnéztem, azt hittem, hogy megint valami ócska rajzfilm, de nagyot tévedtem!Teljesen magával ragadott a történet!Ajánlom mindenkinek!Nézzétek meg, nem fogjátok megbánni!
2006. augusztus 4. 11:30 - Silver82

Teljes mértékben egyetértek az előttem hozzá szóloval! Ez a film egyszerüen fantasztikus! Viszont van egy 2. része aminek a címe Vándorló Palota Azt is merem minenki figyelmébe ajánlani! Üdv
Olvasói hozzászólások (1 db)

Impresszum  |  Kapcsolat  |  Médiaajánlat


RÉSZLETES KERESÉS
cím: eredeti cím:
év:  - 
moziban:
kritika szerzője:
értékelés: -
téka szűrés:
média szűrés:
dialógus nyelve:
nemzet:
DVD
hang:
DVD felirat:
rendező:
szereplők:író:
műfaj: és és
Rendezési szempont:
Eredmények/
oldal:
 
A titokzatos szerető


Pompeji


A plebejus herceg


Műkincsvadászok


Maisie tudja
SZAVAZÁS
A legjobb film Oscarjára jelölt, és a magyar mozikban bemutatott hét film közül melyiknek adtad volna a díjat?
Amerikai mesterlövész
Birdman avagy (A mellőzés meglepő ereje)
A Grand Budapest Hotel
Kódjátszma
A mindenség elmélete
Sráckor
Whiplash
ARCHÍVUM


Kiemelt támogatónk a Nemzeti Kulturális Alapprogram

Partnereink