odeon.hu    odeonlloyd.com    puskinteka.blogspot.com
FŐOLDALHÍREKMEGJELENÉSKATALÓGUSBOLTFÓRUM
Eseménynapló Megkérdeztük TV ajánló Trailer MOZITUDOR Lapozó Box-office Link Képregény
UNDERG 14h-Hibátlanok
Flawless
ODEON ÉRTÉKELÉSE 4
LÁTOGATÓK ÉRTÉKELÉSE 8.3

Küldd el emailben!
 
Javítsd az adatbázist!
Írj Te is ajánlót!
Pontozd a filmet!
 
eredeti cím:  Flawless
év:  1999
nemzet:  amerikai (USA)
hossz:  112 perc
kép:  színes
kiadó/forgalmazó:  dvd: Budapest Film
vhs: Kinowelt
dvd: Odeon
dialógus:  szinkronizált
műfaj:  dráma
STÁBLISTA DVD-INFO
Rendező
Joel Schumacher
Szereplő
Robert De Niro
Philip Seymour Hoffman
Barry Miller
Operatőr
Declan Quinn
Zeneszerző
Bruce Roberts
Hang:
5.1
2.0
Szinkron:
angol (english), magyar
Feliratozás:
magyar
Képarány:
1.85:1
Extra:
nincs
Egy terápiás csoportban mindenképp tuti sikerre számíthat ez a full extrás, sírós-nevetős-akciózós, drámai erejű film a pozitív hozzáállásról, de egy New York-ot vizsgáló szociológiai csoport számára is értékes anyag lehetne.
Helyszín a város koszos negyede kívül-belül. Büdösen, züllötten, magányosan, mégis izgatóan változatosan. Tele leszbikkel, homokosokkal, transzvesztitákkal, nyomorult senkikkel, régi hősökkel. A fallabdázó ex-biztonsági őr, Walt Koontz (Robert de Niro) joggingját zakóra cseréli és lenéz a bárba, hogy ellejtsen egy mesés tangót a legszebb, kuncsaftra váró lánnyal. A nők még ötven fölött is sármosan vonzó bálványának mozdulataira szétrebben a tisztelt közönség. Hősünk, aki korábban tizennégy ember életét mentette meg, akkor sem tétovázik, amikor a koszos bérházban, ahol lakik, pisztolylövésekre lesz figyelmes. A régi őrző-védő ösztönnek egy szélütés szab gátat. A szegény hajdani macsó magabiztos fellépése egy csapásra eltűnik, s nem marad más, mint egy nyomorék, Mr. Ballábam, aki semmire sem képes. Kezdetben van az önsajnálat meg a depresszió, aztán jön a kérdés: Eutanázia Hivatal vagy rehabilitáció? A konduktor mellett a beszéd- és énekterápiát javasolja a doktornő. Erre pedig adódik az elviselhetetlenül zajos bulikat rendező transzvesztita szomszéd, Rusty (Philip Seymour Hoffmann) felkérése, aki különben is műtétre gyűjt, hogy igazi nő lehessen. A lepcses szájú varró-énekesnő/fi robosztus alkata érzékeny, magányos lelket takar (Hoffmannak egyébként is nagyon jól állnak ezek a degenerált személyiség-típusok, lásd: Boldogságtól ordítani, Boogie Nights). Kettejük kapcsolatának stációi lökdösik előre a filmet. Ultrakonzervatív hősünket ő próbálja felvilágosítani besavanyodott életszemléletének gátjairól. Miközben a nőimitátor művészek - akik a Hibátlanok versenyére készülnek - elképesztő cuccaikkal már eleve lefoglalják a nézőt, a háttérben egy véres, pénzrablós történet zajlik. Ráadásul a helyi nagyfőnök, Mr. Z. pénzéről van szó, de senki sem tudja, hogy hová lett a dohány.
Voltaképp a történet két dologról szól. Egyrészt arról, hogy a heterók bigott elképzeléseit, öncsalását, előítéleteit leleplezve szimpatikussá tegye a másképp élő és gondolkodó, elsősorban transzvesztita különcöket. A történet másik "fele" a teljes csüggedésből kilábaló, életéért küzdő emberé. Az, hogy a háttérben néhányan meghalnak, csak "mellékszál", a véres jelenetek borzalmát ellensúlyozza a travesztik sajátos "nyelvjárású", erotomán humora.
Süti

Olvasói hozzászólások

Impresszum  |  Kapcsolat  |  Médiaajánlat


RÉSZLETES KERESÉS
cím: eredeti cím:
év:  - 
moziban:
kritika szerzője:
értékelés: -
téka szűrés:
média szűrés:
dialógus nyelve:
nemzet:
DVD
hang:
DVD felirat:
rendező:
szereplők:író:
műfaj: és és
Rendezési szempont:
Eredmények/
oldal:
 
A titokzatos szerető


Pompeji


A plebejus herceg


Műkincsvadászok


Maisie tudja
SZAVAZÁS
A legjobb film Oscarjára jelölt, és a magyar mozikban bemutatott hét film közül melyiknek adtad volna a díjat?
Amerikai mesterlövész
Birdman avagy (A mellőzés meglepő ereje)
A Grand Budapest Hotel
Kódjátszma
A mindenség elmélete
Sráckor
Whiplash
ARCHÍVUM


Kiemelt támogatónk a Nemzeti Kulturális Alapprogram

Partnereink