odeon.hu    odeonlloyd.com    puskinteka.blogspot.com
FŐOLDALHÍREKMEGJELENÉSKATALÓGUSBOLTFÓRUM
Eseménynapló Megkérdeztük TV ajánló Trailer MOZITUDOR Lapozó Box-office Link Képregény
UNDERG 14h-Mocskos zsaruk
The Corruptors
ODEON ÉRTÉKELÉSE 7
LÁTOGATÓK ÉRTÉKELÉSE 9.3

Küldd el emailben!
 
Javítsd az adatbázist!
Írj Te is ajánlót!
Pontozd a filmet!
 
eredeti cím:  The Corruptors
év:  1999
nemzet:  amerikai (USA)
hossz:  110 perc
kép:  színes
kiadó/forgalmazó:  dvd: FHE
vhs: Flamex
dialógus:  szinkronizált
műfaj:  akció
STÁBLISTA DVD-INFO
Rendező
James Foley
Szereplő
Chow Yun-Fat
Mark Wahlberg
Ric Young
Paul Ben-Victor
Brian Cox
Byron Mann
Bill MacDonald
Operatőr
Juan Ruiz Anchía
Zeneszerző
Carter Burwell
Író (Forgatókönyvíró)
Robert Pucci
Hang:
5.1
sztereó
Szinkron:
angol (english), magyar
Feliratozás:
magyar
Képarány:
2.35:1
A New York-i kínai negyedben bandaháború van kirobbanóban az alvilágban, a régi főnök és a fiatal klán tagjai között. Amolyan piac- és terület-újraosztási. A harc fölöttébb véres, egyik oldalon sem vonakodnak attól, hogy a cél érdekében bármilyen ezközt bevessenek. A kerület egyetlen reménye a Kemény Zsaru, aki maga a megtestesült korruptság, bár ezt csak gyanítják róla. Furcsa, ellentmondásos figura ő. Miközben egyik pillanatban kemény kézzel lesújt egyfelé, a másik oldalon a markát tartja. Ő úgy döntött, hogy miután ebben a harcban győzni amúgy sem lehet, hát a kisebbik rosszat választja, s megmondja, ki maradhat talpon, s kiknek kell eltűnniük. A későbbiekben kiderül, hogy ebben az eljárásban, bár lehet visszataszító, mégis van némi ráció. Végül is, mint ahogy azt Lemezes Sanyi mondaná, jobb egy kezelhető gengszterklán, mint két kezelhetetlen. Ráadásul a döntés pénzt fial. Egy a gond, hogy nagyon résen kell lenni, mindenhonnan a veszély leselkedik ránk.
Ebbe a közegbe érkezik, a sok kínai közé egy európai kinézetű zsaru. Ő is kemény, csak bele kell rázódnia. Viszonylag gyorsan tanul, és kisvártatva már ő menti meg kollégája életét, és nem fordítva, mint az addig történt. Micsoda nagyszerű kolléga - gondoljuk magunkban. Persze Újfiút is megkörnyékezik a rosszak, és hamarosan már, lettlégyen bármily becsületes is egyébként, nem tud ellenálni a maffia ölelésének. A másik oldalt is megértjük, hiszen még mindig egyszerűbb és tisztább valakit megvenni lábon, mint eltenni láb alól. Szóval csordogálnának a dolgok a maguk lassú folyásával, ha szar nem kerülne a palacsintába. Nos, nem szaporítom tovább a szót, kerül bele jócskán, hajjaj. Újfiúról kiderül, hogy a belső elhárításnak dolgozik, és épp a kollégáját, a Kemény Zsarut kell lebuktatnia. Mindeközben Újfiú igencsak megkedveli Kemény Zsarut, akitől sokat tanult, és akire ráadásul immár az alvilág is vadászik, mert terhessé vált számukra. Hogy miért? Nos, mert Kemény Zsarut kivéve mindenki tud arról, hogy őt figyeli a belső elhárítás. Mikor idáig értem a filmnézéssel, akkorát zöttyent a szék, amin ültem, hogy majdnem kitört a nyakam, de azért mégsem hagytam abba. Kíváncsi voltam rá, hogy ebből a slamasztikából hogyan fogják magukat kivágni, úgy annblokk, mindenkire gondolok.
Nos, ha ti is kíváncsiak vagytok, mint én voltam, akkor nézzétek meg ezt a filmet. Szerintem egyáltalán nem rossz. Ügyesek az akciójelenetek, jól mutatnak a színészek, érdekes helyszíneken zajlik a cselekmény, és még humora is van (egy kicsi). Ha meg nem vagytok kíváncsiak, nézzetek valami mást. Vagy éljen a szerelem.

PiciVici
Olvasói hozzászólások

Impresszum  |  Kapcsolat  |  Médiaajánlat


RÉSZLETES KERESÉS
cím: eredeti cím:
év:  - 
moziban:
kritika szerzője:
értékelés: -
téka szűrés:
média szűrés:
dialógus nyelve:
nemzet:
DVD
hang:
DVD felirat:
rendező:
szereplők:író:
műfaj: és és
Rendezési szempont:
Eredmények/
oldal:
 
A titokzatos szerető


Pompeji


A plebejus herceg


Műkincsvadászok


Maisie tudja
SZAVAZÁS
A legjobb film Oscarjára jelölt, és a magyar mozikban bemutatott hét film közül melyiknek adtad volna a díjat?
Amerikai mesterlövész
Birdman avagy (A mellőzés meglepő ereje)
A Grand Budapest Hotel
Kódjátszma
A mindenség elmélete
Sráckor
Whiplash
ARCHÍVUM


Kiemelt támogatónk a Nemzeti Kulturális Alapprogram

Partnereink