odeon.hu    odeonlloyd.com    puskinteka.blogspot.com
FŐOLDALHÍREKMEGJELENÉSKATALÓGUSBOLTFÓRUM
Eseménynapló Megkérdeztük TV ajánló Trailer MOZITUDOR Lapozó Box-office Link Képregény
UNDERG nyitva TamásSzigorúan bizalmas
L. A. Confidential
ODEON ÉRTÉKELÉSE 10
LÁTOGATÓK ÉRTÉKELÉSE 9.0

Küldd el emailben!
 
Javítsd az adatbázist!
Írj Te is ajánlót!
Pontozd a filmet!
 
eredeti cím:  L. A. Confidential
év:  1997
nemzet:  amerikai (USA)
hossz:  134 perc
kép:  színes
kiadó/forgalmazó:  Intervideo
dialógus:  szinkronizált
műfaj:  dráma
krimi
STÁBLISTA DVD-INFO
Rendező
Curtis Hanson
Szereplő
Danny DeVito
David Strathairn
Guy Pearce
James Cromwell
Kevin Spacey
Kim Basinger
Russell Crowe
Operatőr
Dante Spinotti
Zeneszerző
Jerry Goldsmith
Író (Eredeti mű szerzője)
James Ellroy
Író (Forgatókönyvíró)
Brian Helgeland
Hang:
5.1
Szinkron:
angol (english), német, spanyol, magyar
Feliratozás:
angol (english), német, lengyel, svéd, spanyol, olasz, görög, francia, finn, portugál, magyar, cseh, dán, héber, izlandi, norvég, török, horvát
Los Angelesben vagyunk. Beköszöntöttek az ötvenes évek. A nagyváros olyannak tűnik, mint a megvalósult amerikai álom. Ez azonban csak a látszat. A korrupció, a csalás, a veszélyes szenvedélyek a káprázatos villáktól a fülledt lokálokig mindenhová beszivárogtak.
Három zsaru, egy prosti, egy rejtélyes milliomos, egy szennyújság-író és a rendőrfőnök áll a szövevényes thriller középpontjában. Mindhárom zsaru egy gyilkossági ügyben kezd nyomozni, így törvényszerű, hogy találkozzanak. Egyikük igazi sztár a zsaruk között, élvezi, ha foglalkozik vele a sajtó, a másikuk olyan, mint egy cserkész: tisztességes, megbízható, jóindulatú. A harmadik az igazság megszállottja, és ezért ölni is képes. De ezek csak külsőségek. Ne higgyünk a látszatnak, mert ebben a filmben senki nem az, aminek látszik!
Curtis Hanson, A kéz amely a bölcsőt ringatja rendezője nagyszerű filmet alkotott, amely több Oscar-jelölés mellett elnyerte a legjobb adaptált forgatókönyv kategóriában a díjat. A gyönyörű Kim Basinger (9 és fél hét) a luxus-prostituált megformálásáért a legjobb női epizódszereplő kategóriában kapta meg az Oscar-t. A nagyszerű szereplőgárdából kiemelkedik Kevin Spacey, akinek neve az utóbbi évek legnagyobb filmsikereihez kötődik (Ha ölni kell, Hetedik, Közönséges bűnözők, Vírus).

» Olvasói szinopszis «
2005. június 19. 12:38 - retibar

Nem vitás, már most filmtörténeti klasszikus ez a felejthetetlen, 1997-ben készült krimi, amely Kim Basingernek és a forgatókönyvírónak is meghozta a jól megérdemelt Oscar-díjat. Egyébként érdemelt volna a rendező (Curtis Hanson), és a többi szereplő is (mind abszolút hiteles karaktereket kreáltak), de a Titanic évében ez túl szép lett volna. Az 50-es évek cukormázzal borított, de velejéig romlott és korrupt Los Angelesében játszódó szatirikus történet egy többszörös gyilkosság utáni nyomozással indul, mely megváltoztatja három különböző típusú rendőr életét. James Ellroy eredeti regényének mesteri jellemábrázolása a filmvásznon is jól követhető. Főhőseink egyike sem az a film végén, mint mikor a történet elkezdődött. Igaz, némelyikük meghal. Számos jelentős és nagyszerű jelenet ég örökre a néző emlékezetébe, aki pedig eddig valami csoda folytán eddig nem szeretett bele Kim Basingerbe, az most mindent bepótolhat: az isteni Kim a régi dívák nőiességével végleg bebizonyítja, igazi film-istennő. Figurája (az okos luxuskurva) az egyetlen tiszta pont ebben a bűnnel és mocsoksággal átitatott, intelligens és mesteri filmben.
Olvasói hozzászólások

Impresszum  |  Kapcsolat  |  Médiaajánlat


RÉSZLETES KERESÉS
cím: eredeti cím:
év:  - 
moziban:
kritika szerzője:
értékelés: -
téka szűrés:
média szűrés:
dialógus nyelve:
nemzet:
DVD
hang:
DVD felirat:
rendező:
szereplők:író:
műfaj: és és
Rendezési szempont:
Eredmények/
oldal:
 
A titokzatos szerető


Pompeji


A plebejus herceg


Műkincsvadászok


Maisie tudja
SZAVAZÁS
A legjobb film Oscarjára jelölt, és a magyar mozikban bemutatott hét film közül melyiknek adtad volna a díjat?
Amerikai mesterlövész
Birdman avagy (A mellőzés meglepő ereje)
A Grand Budapest Hotel
Kódjátszma
A mindenség elmélete
Sráckor
Whiplash
ARCHÍVUM


Kiemelt támogatónk a Nemzeti Kulturális Alapprogram

Partnereink