odeon.hu    odeonlloyd.com    puskinteka.blogspot.com
FŐOLDALHÍREKMEGJELENÉSKATALÓGUSBOLTFÓRUM
Eseménynapló Megkérdeztük TV ajánló Trailer MOZITUDOR Lapozó Box-office Link Képregény
UNDERG 14h-Tiszta románc
True Romance
ODEON ÉRTÉKELÉSE 7
LÁTOGATÓK ÉRTÉKELÉSE 9.0

Küldd el emailben!
 
Javítsd az adatbázist!
Írj Te is ajánlót!
Pontozd a filmet!
 
eredeti cím:  True Romance
év:  1993
nemzet:  amerikai (USA)
hossz:  119 perc
kép:  színes
kiadó/forgalmazó:  Flamex
dialógus:  szinkronizált
műfaj:  akció
kultusz
STÁBLISTA DVD-INFO
Rendező
Tony Scott
Szereplő
Patricia Arquette
Christian Slater
Brad Pitt
Michael Rapaport
Bronson Pinchot
Christopher Walken
Dennis Hopper
Gary Oldman
Val Kilmer
James Gandolfini
Operatőr
Jeffrey L. Kimball
Zeneszerző
Hans Zimmer
Mark Mancina
Író (Forgatókönyvíró)
Quentin Tarantino
Hang:
5.1
DTS
Szinkron:
angol (english), magyar
Feliratozás:
angol (english), magyar
Képarány:
2.35:1
Extra:
alkotók bemutatása
alternatív befejezés
audiokommentár(ok)
előzetes(ek)
filmográfiák
Így készült - dokumentumfilm
kimaradt jelenet(ek)
sztoribord-film összehasonlítás
Arra a kérdésre, hogy miért zuhan szét a világunk, és miért tűnik olyan szemétnek minden, Clarence azt válaszolja:" az élet már csak ilyen, de ne felejtsd el, lehet másmilyen is. Így van ez az igaz szerelemmel. Sokszor az is csak ilyen, de néha, nagyritkán lehet másmilyen is." Így kezdődik a film. Ez az idézet meg is adja az alaphangulatot. A Quentin Tarantino által kigondolt és papírra vetett történet ilyen egyszerű, de egy kicsit másmilyen is. Hanyag nemtörődömséggel tocsog benne a vér, gyilkolásznak, szerelmesednek, szerelmeskednek, házasodnak, menekülnek.
A fent említett Clarence (Christian Slater), egy Sonny Chiba-Utcai harcos trilógián ismerkedik meg a moziban Alabamával (Patricia Arquette). A kung-fu kedvelő, Elvis-rajongó fiú szinte azonnal beleszeret a szőke, barackízű lányba, aki call-girl karrierjét négy nappal találkozásuk előtt kezdte meg. A szerelem nem ismer határokat, így a fiatalok az első éjszaka után összeházasodnak, s Clarence, hogy kedvesének múltját megváltsa, az Elvis-reinkarnáció (Val Kilmer) biztatására elmegy, hogy megölje Alabama volt stricijét, Drexlt (Gary Oldman). Az akció viszonylag sikeresen befejeződik, és egy apró kis mészárlás után a fiú elhúz a bűnbarlangból, kofferében felesége régi ruháival. Csak amikor visszatér a lakására, akkor fedezik fel, hogy a ruhák helyett egy bőröndnyi kokain tulajdonosává váltak. A kaland megkezdődik: elindulnak Detroitból Los Angelesbe, hogy pénzzé s jövővé váltsák táskájuk tartalmát. Arra viszont nem számítanak, hogy a Drexlnél felejtett jogosítvány alapján az igazi rosszfiúk a nyomukba erednek, hogy visszaszerezzék jogos tulajdonukat.
Christopher Walken, Dennis Hopper, James Gandolfini, Michael Rapaport, Brad Pitt, Chris Penn, Tom Sizemore valamint Samuel L. Jackson is mind feltűnnek egy-egy jelenet erejéig, hogy rövid, ám kiváló alakításukkal hangsúlyozzák a Tiszta románc érdemességét. Hát, érdemes. Kiskorúak viszont messziről kerüljék a filmet!

Baralgin
» Olvasói szinopszis «
2005. január 29. 18:31 - Esztiko

A film Clarance (Chris Slater) és Alabama (Patricia Arquette) románcáról szól, ami egy éjszaka alatt alakul, és következő nap már össze is házasodnak. De a lány egy callgirl, ezért a stricijét ki kell nyírni. Ezt Clarance meg is teszi. De amikor távozik, tévedésből elvisz egy kokóval teli bőröndöt, ami matt folyton menekülniük kell. A végén az őket üldöző maffia és a korrupt rendőrök, ne meg a filmrendező diler szembetalálkoznak, kinyirják egymást, de szerelmespár együtt marad. Bár Clarance kisebb sérülést szenved, de szerelmük megmarad. Ezenkívül óriási sztárparádéban lehet részünk, ha megnézzük, ugyanis szerepet kaptak a filmben: Brad Pitt, Gary Oldman, Val Kilmer, Chritopher Walken és még sokan mások. Ha még mindig nem kaptál kedvet, csak gondolj bele, hogy ki játssza a főszerepet: Christian Slater. Ez egy jó film, de érte még egy rossz filmet is érdemes megnézni! Jó nevetést
Olvasói hozzászólások

Impresszum  |  Kapcsolat  |  Médiaajánlat


RÉSZLETES KERESÉS
cím: eredeti cím:
év:  - 
moziban:
kritika szerzője:
értékelés: -
téka szűrés:
média szűrés:
dialógus nyelve:
nemzet:
DVD
hang:
DVD felirat:
rendező:
szereplők:író:
műfaj: és és
Rendezési szempont:
Eredmények/
oldal:
 
A titokzatos szerető


Pompeji


A plebejus herceg


Műkincsvadászok


Maisie tudja
SZAVAZÁS
A legjobb film Oscarjára jelölt, és a magyar mozikban bemutatott hét film közül melyiknek adtad volna a díjat?
Amerikai mesterlövész
Birdman avagy (A mellőzés meglepő ereje)
A Grand Budapest Hotel
Kódjátszma
A mindenség elmélete
Sráckor
Whiplash
ARCHÍVUM


Kiemelt támogatónk a Nemzeti Kulturális Alapprogram

Partnereink