odeon.hu    odeonlloyd.com    puskinteka.blogspot.com
FŐOLDALHÍREKMEGJELENÉSKATALÓGUSBOLTFÓRUM
Eseménynapló Megkérdeztük TV ajánló Trailer MOZITUDOR Lapozó Box-office Link Képregény
UNDERG nyitva Mihály


Tesó-tusa
Step Brothers
ODEON ÉRTÉKELÉSE 7
LÁTOGATÓK ÉRTÉKELÉSE 5.7

Küldd el emailben!
 
Javítsd az adatbázist!
Írj Te is ajánlót!
Pontozd a filmet!
 
eredeti cím:  Step Brothers
év:  2008
nemzet:  amerikai (USA)
hossz:  94 perc
kép:  színes
kiadó/forgalmazó:  FHE
dialógus:  szinkronizált
műfaj:  vígjáték
STÁBLISTA DVD-INFO
Rendező
Adam McKay
Szereplő
Will Ferrell
John C. Reilly
Mary Steenburgen
Richard Jenkins
Adam Scott
Kathryn Hahn
Andrea Savage
Lurie Poston
Elizabeth Yozamp
Logan Manus
Travis T. Flory
Lili Rose McKay
Shira Piven
Seth Rogen
Ian Roberts
Jason Davis
Horatio Sanz
Matt Walsh
Operatőr
Oliver Wood
Zeneszerző
Jon Brion
Író (Forgatókönyvíró)
Will Ferrell
Adam McKay
John C. Reilly
Hang:
5.1
Szinkron:
angol (english), olasz, magyar
Feliratozás:
angol (english), olasz, görög, magyar
Képarány:
2.40:1
Extra:
alternatív jelenetek
audiokommentár(ok)
bakiparádé
videoklip
werkfilm
A Taplógázban ötös sebességgel komédiázó pár, Reilley és Ferrell olyan összeszokotságról tett tanúbizonyságot, mintha már tíz közös film lenne a hátuk megett. Az intelligens mulattatás (hiszem, hogy van ilyen) barátai boldogan kiálthatnak fel, egy újabb móka kedvéért összeállt a páros, olyannyira, hogy a szerzői feladatokat is magukra vállalták. Apatow a hónuk alá nyúlt, és ismét a híres-hírhedt Ron Burgundy rendezője, Adam McKay állt a kamera túloldalán.
No, de milyen anyagból dolgozik Will és John C.? Otthoni élmények? Hetven százalékuk biztos igaz… Egy teljesen diszfunkcionális család életébe nyerhetünk bepillantást. Illetve, a film elején két család, csak eggyé válik benne a hallókészülék-gyártó apuka (Richard Jenkins) és a jó évjáratú, elegáns htb (Mary Steenburgen). A nász fura fricskája, hogy mindketten egy közel negyven éves debil fiúgyermeket (Ferrell, Reilley) is hoznak a házasságba. Brennan és Dale két igazi otthonülő barom, legnagyobb gondjuk, hogy hány percig kell a mikróban sütni a chipset, illetve hogy kinek van a világon a legtutibb éjjellátó szemüvege (az alapszituáció ismerős lehet a Tanguy – Nyakunkon a kisfiúnk c. moziból). Eleddig jó szüleik szemet hunytak gyépésre aszalódott fiaik zabhegyezésén, de a közösen tervezgetett jövő árnyékában már kínos a további asszisztencia. A két „gyermek” természetesen ki nem állhatja egymást, nem tetszik egyiküknek sem, hogy így egymás nyakába szakadtak (szó szerint!), a csatabárdot (és nem csak azt) csak akkor kezdik elföldelni, amikor belép a képbe Brennan sikeres testvére, Huff (Adam Scott). A helikopterekkel seftelő báty tisztára olyan, mintha Bobby Ewing és Dolhay Attila titkolt fivére lenne. Nagyon szeret énekelni és ott cseszteti lúzerségük miatt a két „gyermeket”, ahol csak tudja. Az alapszituáció tehát adott: hőseinknek nagyon gyorsan felnőtté kell válniuk, és munkát kell szerezniük, bármi áron – a saját érdekükben.
Imádnivaló nézni ezt a két mackó-színészt, ahogy önfeledten merülnek bele a retardált komédiázásba: Reilleyról most már nem mossa le senki, hogy a Boogie Nights óta odavan a fecskenadrágokért, Ferrell pedig még mindig ugyanúgy hódít összehúzott szemeivel és lerajzolhatatlan testalkatával. Az okos viccelődés, amire fentebb már utaltam, teljesen jó alapokon nyukszik az ő vállukon, ők tudják a szükséges pluszt, ellentétben mondjuk Adam Sandlerrel és Rob Schneiderrel, ők ezt soha nem fogják érteni, pláne gyakorolni. Némi szög kivételével, ami kilóg a zsákból, újabb Burgundy-féle klasszikus született, amely újra és újra nézve csak abban erősít meg minket, hogy csak e film erejéig kíván minden épelméjű ember megmártózni abban a golyós univerzumban, ahol ők ketten az állócsillagok. Csendes lázadásként csak annyit tennék még hozzá, hogy a fertelmes magyar cím még a hardcore rajongókat is elriasztja (a Mostoha Tesók miért nem volt jó?!), és hogy elkerülte a moziforgalmazást, annak okát abban látom, hogy a hazai néző csak az Asterix az Olimpiánra vevő a hazai filmszínházakban.

Sinatora
Olvasói hozzászólások

Impresszum  |  Kapcsolat  |  Médiaajánlat


RÉSZLETES KERESÉS
cím: eredeti cím:
év:  - 
moziban:
kritika szerzője:
értékelés: -
téka szűrés:
média szűrés:
dialógus nyelve:
nemzet:
DVD
hang:
DVD felirat:
rendező:
szereplők:író:
műfaj: és és
Rendezési szempont:
Eredmények/
oldal:
 
A titokzatos szerető


Pompeji


A plebejus herceg


Műkincsvadászok


Maisie tudja
SZAVAZÁS
A legjobb film Oscarjára jelölt, és a magyar mozikban bemutatott hét film közül melyiknek adtad volna a díjat?
Amerikai mesterlövész
Birdman avagy (A mellőzés meglepő ereje)
A Grand Budapest Hotel
Kódjátszma
A mindenség elmélete
Sráckor
Whiplash
ARCHÍVUM


Kiemelt támogatónk a Nemzeti Kulturális Alapprogram

Partnereink