odeon.hu    odeonlloyd.com    puskinteka.blogspot.com
FŐOLDALHÍREKMEGJELENÉSKATALÓGUSBOLTFÓRUM
Eseménynapló Megkérdeztük TV ajánló Trailer MOZITUDOR Lapozó Box-office Link Képregény
UNDERG 14h-Spíler
RocknRolla
ODEON ÉRTÉKELÉSE 7
LÁTOGATÓK ÉRTÉKELÉSE 8.1

Küldd el emailben!
 
Javítsd az adatbázist!
Írj Te is ajánlót!
Pontozd a filmet!
 
eredeti cím:  RocknRolla
év:  2008
nemzet:  angol
hossz:  114 perc
kép:  színes
kiadó/forgalmazó:  FHE
dialógus:  szinkronizált
műfaj:  akció
STÁBLISTA DVD-INFO
Rendező
Guy Ritchie
Szereplő
Gerard Butler
Thandie Newton
Tom Wilkinson
Mark Strong
Jeremy Piven
Nonso Anozie
Charlotte Armer
Karel Roden
Gemma Arterton
David Bark-Jones
Geoff Bell
Morne Botes
Jamie Campbell Bower
Idris Elba
Tom Hardy
Toby Kebbell
Matt King
David Leon
Roland Manookian
Jimi Mistry
Michael Ryan (III)
Anton Saunders
Operatőr
David Higgs
Zeneszerző
Steve Isles
Író (Forgatókönyvíró)
Guy Ritchie
Hang:
5.1
Szinkron:
angol (english), magyar, cseh
Feliratozás:
angol (english), magyar, cseh, román
Képarány:
2.35:1
Extra:
audiokommentár(ok)
kimaradt jelenet(ek)
kisfilm
A Madonnával kötött házasság béklyóit lerázni igyekvő "gájricsi" kellemes emlékként él minden londoni gangszta (és minden londoni gangsztafilm-rajongó) emlékezetében. De egyszercsak a popdíva kísirt magának egy Hullámhegyet, ami garantálta, hogy a brit kultrendező egy jó ideig ne a filmek, hanem a kocsmák világában keressen magának vigaszt. Hogy legyen hol keseregnie, vett magának egy saját kocsmát, ahol a legenda szerint az orra alá nyomtak egyszer egy másolt Revolver DVD-t eladás céljából, amit másképp ételmezett, mint a csencselő, ezért szó nélkül autogramot kanyarintott rá. A "pórul járt" lemezértékesítő felháborodva jelezte, hogy ne firkálják össze az árut, ő ezért pénzt akar! A történet jó, de a filmbarátok az urbánus legendák helyett inkább filmrendezőként akarnak róla hallani, a tétlenségből a Spílerrel meg is próbál visszakocogni hősünk az élbolyba.
"London a világ új kulturális és pénzügyi központja" - harsogja a telekkufár a Kishalnak (Gerald Butler) és haverjának (Idris Elba), akik az ingatlanpiac felfutása miatt készülnek egy lerobbant épületet venni a jó befektetés reményében. Az üzlet lebonyolításához azonban a Nagyhal (Tom Wilkinson) "segítségére" van szükségük, melynek eredménye egy tetemes tartozás. Nagyhal várja a pénzt, miközben ő maga is nyélbe ütne egy hatalmas bizniszt a városba érkező orosz milliárdossal, Jurijjal (Karel Roden), akinek Putyin-szerű ábrázata nagystílű kaukázusi bűnözőt takar. Az általa a város vérkeringésébe pumpált milliárdok körül repkednek a film további büdös legyei: a szexi könyvelőnő, a tébolyodott narkósok, két érdekes lemezkiadó és egy titokzatos rocker, ki hol él, hol hal. A sok lótás-futás természetesen összegabalyítja a különböző iskolákon felnövekedett gengszterek bajszát egymással, melynek végkifejletét egy újszülött nehezen, ám egy tapasztalt "gájricsi"-rajongó pillanatok alatt megjósolhatja.
A történet nem szolgál semmi olyasmivel, amit már ne láttunk volna korábbi Ritchie-mozikban. Sok őrült sok őrültséget csinál London szennyes alvilágában. Egyedüli újításként talán a tempósabb vágások és az ütemesebb cselekménybonyolítás nevezhető meg, amely pont emiatt a karakterek egy részét úgy oltja ki, hogy ki se bontja őket, másfelől viszont ez az olcsó fogás szintén visszafele sül el: kiabál róla, hogy az önismétlés sebtapasza kíván lenni. Guy jelenleg ennyit tud, de ez nem lehet akadály: a film végén a folytatást is mevillantják, sőt egy esetleges harmadik rész Spíler-trilógiát is kilátásba helyez a legfrissebb nyilatkozatok szerint. Ha ez így lesz, tanácsolom Guy-nak, hogy ne felejtsen el megvesztegetés gyanánt gravírozott öngyújtót küldeni azoknak a rendezőknek, akiktől jelen esetben lopott és feltehetőleg lopni is fog. A lista tagjai Tarantino, Bigelow és John Mackenzie.

Sinatora
Olvasói hozzászólások

Impresszum  |  Kapcsolat  |  Médiaajánlat


RÉSZLETES KERESÉS
cím: eredeti cím:
év:  - 
moziban:
kritika szerzője:
értékelés: -
téka szűrés:
média szűrés:
dialógus nyelve:
nemzet:
DVD
hang:
DVD felirat:
rendező:
szereplők:író:
műfaj: és és
Rendezési szempont:
Eredmények/
oldal:
 
A titokzatos szerető


Pompeji


A plebejus herceg


Műkincsvadászok


Maisie tudja
SZAVAZÁS
A legjobb film Oscarjára jelölt, és a magyar mozikban bemutatott hét film közül melyiknek adtad volna a díjat?
Amerikai mesterlövész
Birdman avagy (A mellőzés meglepő ereje)
A Grand Budapest Hotel
Kódjátszma
A mindenség elmélete
Sráckor
Whiplash
ARCHÍVUM


Kiemelt támogatónk a Nemzeti Kulturális Alapprogram

Partnereink