odeon.hu    odeonlloyd.com    puskinteka.blogspot.com
FŐOLDALHÍREKMEGJELENÉSKATALÓGUSBOLTFÓRUM
Eseménynapló Megkérdeztük TV ajánló Trailer MOZITUDOR Lapozó Box-office Link Képregény
UNDERG 14h-Beyoncé, az álomlány
2005-04-12 13:12 | Pris


Nemrég adtuk hírül, hogy film készül egy 1981-es Broadway musicalből, amely Diana Ross és Supremes nevű együttesének tündöklését mutatja be a 60-as években. A Dreamgirls címre hallgató alkotás rendezője az a Bill Condon, aki a hazánkban május közepén bemutatásra kerülő Kinsey-t is jegyzi, a Chicago című produkcióban pedig forgatókönyvíróként működött közre. A DreamWorks és a Warner Bros. égisze alatt készülő filmről már korábban bejelentették, hogy Diana Ross megformálója egy híresebb személyiség lesz, valamint az együttes felfedezőjét, Curtis Taylort is egy nevesebb színész alakítja majd. A Variety értesülései szerint az alkotók megtalálták a híres énekesnő szerepére a legmegfelelőbb személyt, mégpedig egy másik énekesnő, Beyoncé Knowles személyében. Knowles korábban vállalt már kisebb szerepeket, feltűnt az Aranyszerszám - Austin Powers 3, illetve a Kísértés két szólamban című vígjátékokban, hamarosan pedig a Rózsaszín párduc remake-jében láthatjuk.

(forrás: Variety)
hozzászólás | nyomtatható verzió

Újabb Hitchcock remake
2005-04-12 12:33 | Pris


A sok félresikerült próbálkozás - így Andrew Davis Tökéletes gyilkossága, vagy Gus Van Sant Psycho című borzalma - sem veszi el a kedvét a nagy filmgyártó cégeknek, hogy a mester alkotásait újrázzák. Nem is olyan rég reppent fel az a rémhír, hogy Kate Hudson és produkciós cége Hitchcock 1958-as klasszikusát, a Szédülést kívánja ismét filmre vinni, ám azóta szerencsére mély hallgatás fedi a tervet. A Kínai-negyed Oscar-díjas forgatókönyvírója, Robert Towne is bejelentette már több mint egy éve, hogy elkészíti a 39 lépcsőfok remake-jét, de még a szereplőválogatás sem kezdődött el.

A legújabb hírek pedig már arról szólnak, hogy a Warner Bros. Pictures Hitchcock 1951-es Idegenek a vonaton újráját kívánja tető alá hozni, a rendezői posztra pedig Noam Murro-t szánják. Murro eddig főként reklámfilmek forgatásával foglalatoskodott, és idén végre két jelölést követően elnyerte a Directors Guild of America díját egyik reklámfilmjéért. A forgatókönyvet Patricia Highsmith regényéből David Seltzer írja. Szereplőkről egyelőre még nincs hír, az eredetiben Robert Walker és Farley Granger alakították a két idegent, kik közül az egyik azzal az ördögi tervvel áll elő, hogy megöli a másik feleségét, ha az cserébe eltesz láb alól gyűlölt apját.

A történet ezidáig már két alkotás ihletője is volt: az egyik Robert Sparr 1969-es Once You Kiss a Stranger-e, a másik pedig Danny DeVito Dobjuk ki anyut a vonatból című vígjátéka.

(forrás: Hollywood Reporter)
hozzászólás | nyomtatható verzió

Véget ért az 52. Országos Függetlenfilm Fesztivál
2005-04-12 12:15 | Lippi


Idén Székesfehérvárott rendezték a független filmesek fesztiválját. Az eseményt szervező MAFSZ évről-évre anyagi gondokkal küszködik, az idei seregszemlét is hitelekből és baráti támogatásokból finanszírozták, mert a megpályázott támogatásokat csak később ítélik oda a szervezőknek.
Az április 7-től 10-ig tartó eseményen 31 filmet értékelt az 5 tagú zsűri. A zsűri elnöke, Kövesdy Gábor filmesztéta dícsérte az erős mezőnyt, ami a gondosan válogató előzsűrinek is köszönhető. A megosztott fődíjat (200 ezer forint) Reichenberger János filmreferens, az NKÖM vezető főtanácsosa adta át  Falvay Miklósnak (Minotaurus láncfűrésszel) és Fógel Katalinnak (Mint a méhecskék). A legjobb színész Merza Gábor lett Gábeli Tamás Szexárdi balladák című filmjében nyújtott alakításáért.
Az ELTE DVD-mellékletes PRAE irodalmi folyóirata is osztott díjakat: egyéves előfizetéseket és megjelenési lehetőséget kapott három alkotó. A DVD-ket Magyarországon kívül a világ számos egyetemén is terjeszteni fogják.
Jövőre, a Magyar Független Film és Video Szövetség 75. születésnapján Tiszaújvárosban rendezik meg újra a találkozót.

(forrás: magyar.film.hu)
hozzászólás | nyomtatható verzió

Kate Winslet, a csalfa anya
2005-04-11 16:44 | Pris


Kate Winslet, akit legutóbb az Egy makulátlan elme örök ragyogása és az Én, Pán Péter című filmekben láthattunk, legközelebb a Little Childrenben fog szerepelni. A New Line Cinema égisze alatt készülő produkciónak Tom Perrotta regénye szolgál alapul, a rendezői székben Todd Field ül majd, akit hazánkban leginkább A hálószobában című alkotása folytán ismerhetünk. A produceri teendőket is ellátó Field a forgatókönyvet Perrottával karöltve írja.

A regény egy csapat szülőről szól, akik szinte beleragadtak külvárosi tengődésükbe, holott korábban egészen más terveket dédelgettek életükről. Az egykor biszexuális Sarah (Winslet) meglehetősen unalmas házasságban él, férje ugyanis nagyobb figyelmet szentel az internetes pornó világának, mint családjának. Beleszeret a szomszéd Toddba, aki a háztartásbeli férjek mindennapjait éli gyermekeivel. A társaságot színesíti még Mary Ann, aki szigorú ütemterv szerint éli életét, beleértve a kizárólag kedd esti szeánszait férjével. Unalmas életüket egy férfi rázza fel, akit korábban gyermekmolesztálás vádjával ítéltek el, és most visszaköltözik kis városukba.

Tom Perrottának nem ez az első regénye, melyből mozi készül: a Gimiboszi című könyvéből 1999-ben Alexander Payne rendezett filmet. A fekete humort sem nélkülöző Little Children a bestseller listák élén állt az Egyesült Államokban. 

(forrás: Hollywood Reporter)
hozzászólás | nyomtatható verzió

Ez lesz az ötödik?
2005-04-11 10:33 | Temesvári


Az Ocean's Eleven óta már többször felröppent a hír a neves sztár-színész, George Clooney, s a nálunk is ismert és kedvelt amerikai rendező Soderbergh újbóli együttműködéséről. (Clooney eddig Soderbergh Mint a kámfor, Solaris, Ocean's Eleven és az Ocean's Twelve című alkotásaiban szerepelt.) Ám most komolynak látszik a helyzet: The Good German címmel új, közös produkcióra készülnek. Egy romantikus thrillerre, amelyben Clooney egy amerikai újságírót alakít, aki a II. világháború vége felé Berlinbe érkezik a szövetségesekhez. A film hősünk "kalandjait" szinte lépésről-lépésre követi. Így láthatjuk, amint találkozik egy régi szerelmével (Cate Blanchett), ám hamarosan egy gyilkossági ügy árnyéka vetül rá... A filmet a két híresség közös cége - Section Eight - produkciójában forgatják.

(forrás: Hollywood Reporter)
hozzászólás | nyomtatható verzió

Folytatódik Jean Reno hollywoodi menetelése?
2005-04-11 10:20 | Temesvári


Jean Reno, a francia film casablancai születésű kiválósága úgy tetszik folytatja jeles karrierjét az amerikai produkciókban. Még jól emlékszünk a Mission : Impossible, a Godzilla, a Rollerball és más tengerentúli filmekben nyújtott alakításaira - most a Flyboys egyik főszerepét kapta meg. Társa az amerikai James Franco. Az alkotást a producerként is ismert Tony Bill rendezi. A történet a II. világháborúban játszódik - 60 millió dolláros költségvetésből -, és a forgatás április 18-án kezdődik Angliában.

(forrás: Variety)
hozzászólás | nyomtatható verzió


Impresszum  |  Kapcsolat  |  Médiaajánlat

Beyoncé, az álomlány
2005-04-12 13:12 |

Újabb Hitchcock remake
2005-04-12 12:33 |

Véget ért az 52. Országos Függetlenfilm Fesztivál
2005-04-12 12:15 |

Kate Winslet, a csalfa anya
2005-04-11 16:44 |

Ez lesz az ötödik?
2005-04-11 10:33 |

Folytatódik Jean Reno hollywoodi menetelése?
2005-04-11 10:20 |

951 952 953 954 955 956 957 958 959 960
A titokzatos szerető


Pompeji


A plebejus herceg


Műkincsvadászok


Maisie tudja
SZAVAZÁS
A legjobb film Oscarjára jelölt, és a magyar mozikban bemutatott hét film közül melyiknek adtad volna a díjat?
Amerikai mesterlövész
Birdman avagy (A mellőzés meglepő ereje)
A Grand Budapest Hotel
Kódjátszma
A mindenség elmélete
Sráckor
Whiplash
ARCHÍVUM


Kiemelt támogatónk a Nemzeti Kulturális Alapprogram

Partnereink