odeon.hu    odeonlloyd.com    puskinteka.blogspot.com
FŐOLDALHÍREKMEGJELENÉSKATALÓGUSBOLTFÓRUM
Eseménynapló Megkérdeztük TV ajánló Trailer MOZITUDOR Lapozó Box-office Link Képregény
UNDERG nyitva Tamás


Untitled Document
TOVÁBBI HÍREK
Cannes - A japán Kore-eda Hirokazu filmje kapta az Arany Pálmát
2018-5-20 14:02 | Esemény/Díj
A japán Kore-eda Hirokazu Shoplifters című alkotása érdemelte ki szombat este a Cate Blanchett Oscar-díjas ausztrál színésznő vezette zsűritől az...
Cannes - A magyar versenyfilm nyerte a kritikusok különdíját
2018-5-20 13:54 | Esemény/Díj
Szilágyi Zsófia Egy nap című filmje nyerte el szombaton a Filmkritikusok Nemzetközi Szövetségének (FIPRESCI) kategóriadíját a 71. cannes-i...
A Nem vagyok boszorkány nyerte a 25. Titanic Nemzetközi Filmfesztivált
2018-4-14 15:29 | Esemény/Filmfesztiválok
Rungaro Nyoni Zambiában játszódó angol szatírája, a Nem vagyok boszorkány nyerte a 25. Titanic Nemzetközi Filmfesztivál Hullámtörők-díját, a...
Zenei és magyar vonatkozású filmek a 25. Titanicon
2018-4-6 17:06 | Esemény/Filmfesztiválok
Idén is gazdag a zenei filmes kínálat: Nico, Iggy Pop, Arctic Monkeys- és Queens Of The Stone Age-tagok a filmvásznon. A Megszállás 1968 című...
A KATEGÓRIA HÍREI
A Nem vagyok boszorkány nyerte a 25. Titanic Nemzetközi Filmfesztivált
Zenei és magyar vonatkozású filmek a 25. Titanicon
Bucsi Réka és Deák Kristóf új filmje a Friss Hús magyar válogatásában
Nyilvános a 25. Titanic teljes programja
Egy hónap múlva jön a 25. Titanic!
Bogdán Árpád filmjének világpremierje a Berlinálén
Bucsi Réka és Deák Kristóf új filmje a Friss Hús magyar válogatásában
2018-03-27 09:22 | | Esemény/Filmfesztiválok

Először láthatja a magyar közönség az Oscar-díjas Deák Kristóf A legjobb játék, valamint Bucsi Réka Solar Walk című új animációs alkotását a 6. Friss Hús Budapest Nemzetközi Rövidfilmfesztiválon, amelyet április 3. és 8. között rendeznek meg a fővárosi Toldi moziban.
A Friss Hús idei magyar programjába 34 filmet válogattak be. Deák Kristóf és Bucsi Réka új alkotása mellett a programban szerepel még a néhány éve nagy sikert arató Újratervezés rendezőjének, Tóth Barnabásnak a Susotázs című filmje, valamint Schwechtje Mihály, Kis Hajni, Kovács István és Grosan Cristina új alkotásai - olvasható az MTI-hez elküldött tájékoztatóban.
Mindezek mellett több figyelemre méltó rövidfilm került a versenyprogramba a magyar filmes oktatási intézményekből (Budapest Metropolitan Egyetem, ELTE, MOME, SZFE) és a Magyar Média Mecenatúra program által támogatott munkákból is.
A nemzetközi versenyprogram három blokkjának válogatásában szerepel többek között a cannes-i arany pálmás Gentle Night rendezőjének, a kínai Csiu Jangnak a Berlinale Generation szekciójában díjazott Into the Blue című alkotása, Katarzyna Gondek lengyel alkotó az idei Sundance fesztiválon is vetített Deer Boy című alkotása, és a thaiföldi Sorayos Prapapan Velencében bemutatott Death of the Sound Man című rövidfilmje.
Idén először külön blokkot szentelnek a szervezők az LMBT-tematikájú alkotásoknak (Friss Hús #QUEER) és a horrorfilmeknek (Friss Hús @MIDNIGHT), amelyeket késő esti vetítéseken láthat a közönség.
Három fődíjat osztanak ki a záróünnepségen: a legjobb magyar élő szereplős, a legjobb magyar animációs, és a legjobb nemzetközi élő szereplős/animációs filmnek járó elismerést, díjazzák a legjobb magyar színészt és a legjobb magyar színésznőt is. Több különdíjat is kiosztanak és a legígéretesebb 30 alatti rendezőnek járó díjat is odaítélik. A részletes program a www.frisshusbudapest.com oldalon érhető el.

(forrás: MTI)
A titokzatos szerető


Pompeji


A plebejus herceg


Műkincsvadászok


Maisie tudja
SZAVAZÁS
A legjobb film Oscarjára jelölt, és a magyar mozikban bemutatott hét film közül melyiknek adtad volna a díjat?
Amerikai mesterlövész
Birdman avagy (A mellőzés meglepő ereje)
A Grand Budapest Hotel
Kódjátszma
A mindenség elmélete
Sráckor
Whiplash
ARCHÍVUM


Kiemelt támogatónk a Nemzeti Kulturális Alapprogram

Partnereink